• تاریخ: 2017-11-19
  • شناسه خبر: 24508
  • 371 بازدید

گنبد،آق قلا و کلاله سه نقطه داغ سرطان مری ایران

ارکین نیوز-زمان خوردن چای که در ابتلا به سرطان نقش اساسی دارد/نقطه داغ سرطان معده در کجای ایران است؟ معاون وزیر بهداشت گفت: نتایح مطالعه ما حاکیست کسانی که چای خود را دو تا سه دقیقه یا کمتر پس از ریختن می‌نوشند در مقایسه ...

ارکین نیوز-زمان خوردن چای که در ابتلا به سرطان نقش اساسی دارد/نقطه داغ سرطان معده در کجای ایران است؟

معاون وزیر بهداشت گفت: نتایح مطالعه ما حاکیست کسانی که چای خود را دو تا سه دقیقه یا کمتر پس از ریختن می‌نوشند در مقایسه با کسانی که چای خود را ۶ تا ۷ دقیقه بعد می‌نوشند احتمال ابتلا به سرطان مری آنها ۱۰ برابر بیشتر است.

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ رضا ملک زاده – معاون تحقیقات وزیر بهداشت، رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرپرست مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، طی سخنانی در کنگره «پیشگیری از سرطان در کشورهای در حال توسعه» که در محل آکادمی علوم چین در شهر پکن با حضور ۲۰۰ تن از محققان سرطان شناسی جهان برگزار شد، از پیشرفت بسیار چشمگیر ایران در کاهش میزان بروز سرطان مری و مرگ ناشی از آن، در داغ ترین نقطه این نوع از سرطان (شمال شرق ایران) در جهان خبر داد.

اختصاص نیمی از سرطانهای ایران به سرطانهای دستگاه گوارش و کبد

وی با اشاره اینکه سرطانهای دستگاه گوارش و کبد، نزدیک به نیمی از سرطانها در ایران را تشکیل می‌دهند، گفت: در میان سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی، سرطان سلول سنگفرشی مری، یکی از کشنده ترین‌هاست و شمال شرق گلستان بالاترین میزان بروز این سرطان را در کل جهان دارد.

ثبت رکورد جهانی شیوع سرطان مری در سه نقطه داغ ایران

وی سپس به تاریخچه ای از وضعیت شیوع سرطان مری در ایران اشاره کرد و گفت : طی دهه هفتاد میلادی، میزان بروز سرطان سنگفرشی مری در نواحی شرق استان گلستان، به طور متوسط ۸۰ نفر در ۱۰۰ هزار و بالاترین میزان این نرخ در شهرستانهای گنبد و کلاله و آق قلا و در افراد نژاد ترکمن بود که به ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر می‌رسید.

شناسایی عوامل مهم مرگ و میر افراد در مطالعه کوهورت گلستان

رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه، روند اجرای مطالعه کوهورت گلستان را با دستاوردهای مهم آن تا کنون، تشریح کرد و گفت: شناسایی عوامل خطر ابتلا به سرطان در گلستان و دستاوردهای مهم آن با پیگیری انجام شده بر روی نمونه های ۵۰ هزار نفری این مطالعه در طول سالهای اجرا، موجب ثبت ۶ هزار و ۵۲۴ مرگ در افراد سنین ۴۰ تا ۷۵ سال در منطقه شده است. از این بین، سکته قلبی عامل ۱۹۰۴ مرگ، سرطانها ۱۳۹۹ مرگ، سکته مغزی ۹۲۳ مرگ، تصادفات ۲۸۵ مرگ، بیماری های مزمن ریوی ۱۶۲ مرگ، نارسایی مزمن کلیوی ۱۰۶ مرگ، نارسایی کبد ۸۵ مرگ، دیابت ۷۲ مرگ و بقیه به علت سایر عوامل بوده است..

معاون تحقیقات وزیر بهداشت همچنین به تعداد مرگهای ناشی از سرطان در افراد تحت پوشش مطالعه کوهورت درمنطقه گلستان اشاره کرد و گفت: سهم سرطان مری ۳۲۵ مرگ، سرطان معده ۳۰۶ مرگ، سرطان روده بزرگ، ۱۴۰ مرگ، سرطان ریه ۱۳۱ مرگ، سرطان مغز ۱۱۸ مرگ، سرطان پستان ۱۱۱ مرگ، سرطان لوزالمعده ۹۰ مرگ، سرطان خون ۸۷ مرگ و سرطان رحم ۵۸ مرگ بوده است.

سهم ۲۵ درصدی سرطان مری در سرطانهای مرگبار منطقه

مجری مطالعه بزرگ کوهورت گلستان گفت: نتایج این مطالعه در آغاز نشان داد در میان سرطانها، سرطان مری شایعترین سرطان مشاهده شده است. به طوریکه ۲۵ درصد کل سرطان ها در این منطقه مربوط به سرطان مری است. میزان بروز این نوع سرطان در میان مردان زیر پوشش مطالعه، ۸۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر و در زنان، ۹۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر بوده است.

مهمترین عوامل ابتلای مردم شمال شرق کشور در ابتلا به سرطان مری/۱۷درصد افراد بالای ۴۰ سال شمال شرق ایران مصرف مواد مخدر داشتند

محقق برجسته حوزه سرطان شناسی ایران، گفت: در شمال شرق ایران ۱۷ درصد افراد بالای ۴۰ سال مصرف طولانی مدت مواد مخدر داشته اند. به طوری که این منطقه داغ ترین نقطه مصرف تریاک در ایران است. مصرف این میزان تریاک در شمال شرق ایران تحت تاثیر باورهای غلط درباره اثرات عمدتا درمانی تریاک بوده است.

وی تاکید کرد: زیانهای مصرف تریاک طبق این مطالعه بسیار بیشتر از سیگار و مصرف الکل است. مصرف تریاک علاوه بر ایجاد سرطان مری، با افزایش مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و نیز بیماری‌های ریوی در ارتباط است چراکه ترکیبات موجود در تریاک بر روی فیزیولوژی و سلامت انسان از طرق مختلف اثر می‌گذارد.

کاهش ۲٫۵ برابری طول عمر مصرف کنندگان تریاک نسبت به سایرین

ملک زاده گفت: نتایج مطالعه کوهورت بزرگ گلستان همچنین نشان داد مصرف طولانی مدت تریاک و مشتقات آن حتی به میزان کم (نیم گرم) می‌تواند خطر سایر سرطانها شامل سرطان معده، سرطان ریه، سرطان مثانه و سرطان لوزالمعده را بسیار افزایش دهد.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: دیگر نتایج مطالعه کوهورت گلستان نشان داد طول عمر مردان و زنان به دلیل مصرف تریاک، به ترتیب ۲ و ۲٫۵ برابر نسبت به سایرین کاهش می‌یابد. مصرف تریاک حتی بروز سیروز کبدی، بیماری مزمن تنفسی و سکته های قلبی و مغزی را به همراه خواهد داشت

افزایش ۱۰ برابری شانس ابتلا به سرطان مری با نوشیدن چای داغ

وی گفت: نتایح مطالعه ما حاکیست کسانی که چای خود را دو تا سه دقیقه یا کمتر پس از ریختن در استکان با فنجان می‌نوشند در مقایسه با کسانی که چای خود را ۶ تا ۷ دقیقه بعد می‌نوشند احتمال ابتلا به سرطان مری آنها ۱۰ برابر بیشتر است.

ملک زاده همچنین از این یافته مهم تحت عنوان «تاثیر نوشیدن چای داغ در ابتلا به سرطان مری» به عنوان دیگر دستاورد بزرگ مطالعات کوهورت گلستان نام برد که تحت عنوان «سرطانزایی نوشیدنیهای داغ» توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت ثبت جهانی شده است.

شناسایی سایر عوامل ابتلا به سرطانها بر اساس مطالعه کوهورت گلستان

مجری مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، در ادامه، به سایر عوامل خطر ابتلا به سرطان مری و دیگر سرطانها بر اساس نتایج حاصله از این مطالعه اشاره کرد و از مصرف سیگار، قلیان و سایر دخانیات، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک نزدن، وجود دندانهای فاسد و پرشده یا فقدان دندان، شیوه ناسالم زندگی، تغذیه ناسالم، افزایش وزن و چاقی، بی تحرکی، مصرف زیاد گوشت قرمز ، مصرف غذاهای کبابی سرخ شده در حرارت بالا، مصرف زیاد نمک ، مصرف نوشیدنی های شیرین، مصرف آب آشامیدنی غیرلوله کشی و غیربهداشتی و تماس با حیوانات به عنوان این عوامل خطر نام برد.

پیشرفت قابل ملاحظه در تشخیص و درمان زودهنگام و پیشگیری از هزاران مرگ ناشی از سرطان با اجرای مطالعه کوهورت گلستان

ملک زاده افزود: سالانه ۱۰۰ هزار سرطان در ایران بروز می یابد و نزدیک به نیمی از مبتلایان (۴۷هزار نفر ) از انواع سرطان می میرند. با اجرای مطالعه کوهورت گلستان، پیشرفت قابل ملاحظه ای در تشخیص زودهنگام سرطانها و امکان پیشگیری از آنها صورت گرفته است.

شمال غرب ایران، نقطه داغ سرطان معده

به گزارش پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ ملک زاده در بخش دیگر سخنرانی خود در کنگره پیشگیری از سرطان در کشورهای در حال توسعه در چین، به شیوع سرطان معده در ایران و علل آن پرداخت.

وی سرطان معده را شایعترین سرطان در مردان ایرانی نام برد و گفت: ۲۲ درصد سرطان ها در ایران به سرطان معده اختصاص دارد و بیشترین میزان بروز استاندارد شده سنی سرطان معده در شمال غرب ایران ( آذربایجان و اردبیل) رخ می دهد و این منطقه، نقطه داغ سرطان معده در ایران است. سرطان معده در مردان، بسیار شایعتر است؛ به طوریکه سالانه ۱۰ هزار مورد جدید سرطان معده در مردان ایرانی بروز پیدا می کند که ۸ هزار مورد آن به مرگ می انجامد.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، از عفونت با هلیکوباکتر پیلوری، سابقه خانوادگی، مصرف سیگار، مصرف قلیان، مصرف تریاک، مصرف زیاد نمک به عنوان مهمترین عوامل میزان بالای بروز سرطان معده در اردبیل بر اساس این مطالعه، نام برد و گفت: مصرف بالای سبزیجات خام، مصرف میوه ها و مصرف ماهی تازه از عوامل محافظتی در برابر سرطان معده هستند.

تاثیر مصرف آسپرین در پیشگیری از سرطان و افزایش طول عمر مبتلایان

ملک زاده در ادامه سخنان خود، به تاثیر مصرف آسپرین در پیشگیری از سرطان اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان داده است که مصرف آسپرین تا ۸۰ میلی گرم در روز برای افراد بالای ۵۰ سال خطر بروز بسیاری از سرطانها از جمله سرطان های گوارشی را کاهش و طول عمر بیماران سرطانی را نیز افزایش می دهد. هر چند توصیه می شود پزشکان باید به دنبال نظارت در این زمینه نیز باشند.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست