- تاریخ: 2020-05-31
- شناسه خبر: 29775 159 بازدید
لزوم توجه به سرمایه گذاری دربخش کشاورزی به قلم دکتراحسان مکتبی
ارکین نیوز- احسان مکتبی:افزایش بهرهوری در فعالیتهای اقتصادی بهویژه در بخش کشاورزی که یکی از ارکان اقتصاد است مهم ترین هدف توسعه به شمار میرود در واقع در بخش کشاورزی سرمایه و سرمایهگذاری عنصر کلیدی رشد و توسعه است.حا ...
ارکین نیوز- احسان مکتبی:افزایش بهرهوری در فعالیتهای اقتصادی بهویژه در بخش کشاورزی که یکی از ارکان اقتصاد است مهم ترین هدف توسعه به شمار میرود در واقع در بخش کشاورزی سرمایه و سرمایهگذاری عنصر کلیدی رشد و توسعه است.حال ببینیم چرا سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در استان گلستان با استقبال روبرو نشده است به نظر می رسد یکی از مهم ترین علل آن می تواند به دلیل عدم امنیت سرمایهگذاران در سطح اقتصاد کلان باشد.
یکی از مسایل قابل توجه در امر سرمایه گذاری در این بخش این است که محصول خود را متناسب با شرایط اقلیمی استان و براساس بازار تقاضا تولید کنیم و البته یکی از مهم ترین چالش های پیش روی توسعه در این بخش نیز این است که متاسفانه زیربناهای توسعه در بخش کشاورزی مناسب نیستند.
از سوی دیگر نداشتن تخصص کافی در بین کشاورزان و عدم بهره مندی از دانش روز از مهم ترین دلایل توسعه نیافتگی در این بخش است. کوچک بودن مقیاس واحدهای بهرهبرداری و فعالیتها و بالابودن مخاطرات طبیعی از جمله بارانهای شدید فصلی، خشکسالی، سیل و آتش سوزی، سرمازدگی و … منجر به کاهش تمایل سرمایه گذاران به سرمایهگذاری در این بخش شده است.
همچنین ناتوانی در به کارگیری ابزارها و تجهیزات پیشرفته روز دنیا موجب شده تا نتوانیم در زمینه ی ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی توفیقی کسب کنیم. با وجود اینکه روشن است که توسعه ی این صنایع با توسعه ی اشتغال و افزایش درآمدهای غیر کشاورزی در مناطق روستایی ارتباط مستقیم داشته و مؤثرترین راهکار برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی است در هر حال خامفروشی در هر رشتهای در نهایت به ضرر تولیدکننده است و هدر رفت منابع را در پی دارد.
عدم توانایی در هدایت منابع بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی معضلی جدی است که تا راهکاری عملی برای آن اندیشیده نشود راه به جایی نخواهیم برد
ناگفته پیداست وقتی که نتوانیم سرمایه های خارجی را به دلایل مختلفی از جمله روشن نبودن قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت های کشاورزی و وجود ریسک های بسیار سیاسی و اقتصادی جذب کنیم باید با بحران سرمایه دست و پنجه نرم کنیم. توسعه نیافتگی اقتصاد کشاورزی و نبود امکانات مناسب برای اجرای پروژه های میان مدت و بلند مدت نیز از دیگر پیامدهای این ماجراست.کوتاه سخن اینکه توجه ، تامل و تدبر و راه یابی و چاره اندیشی برای برون رفت از دست اندازهای موجود برای سرمایه گذاران در بخش کشاورزی نیاز به کار کارشناسی دارد و مجال بسیار می طلبد تنها به ذکر این نکته بسنده می کنیم که برای ایجاد پویایی و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بازنگری در حوزه های مختلف آن ضروری است.
گلشن مهر