• تاریخ: 2017-08-22
  • شناسه خبر: 23632
  • 969 بازدید

داور بین المللی والیبال: مرحوم غیاث الدین صحنه اخلاق را در هیچ شرایط فراموش نکرد و همیشه تابع تصمیمات داور بود

ارکین نیوز-فرهاد شاهمیری داور بین المللی والیبال که بارها برای قضاوت بازی های والیبال به منطقه ترکمن صحرا آمده می گوید: ترکمن از بچگی عاشق والیبال است. ترکمن صحرا! واژه ای که انسان را بی اختیار یاد چند چیز می اندازید، تر ...

ارکین نیوز-فرهاد شاهمیری داور بین المللی والیبال که بارها برای قضاوت بازی های والیبال به منطقه ترکمن صحرا آمده می گوید: ترکمن از بچگی عاشق والیبال است.

ترکمن صحرا! واژه ای که انسان را بی اختیار یاد چند چیز می اندازید، ترکمن صحرا را بدون والیبال نمیتوان تصور کرد، در هر نقطه ای از کشور که بروید کودکان را در حال بازی کردن فوتبال می بینید اما داستان ترکمن صحرا با همه جا تفاوت دارد، در ترکمن صحرا در هر محله ایی که وارد می شوید تور والیبال را مشاهده خواهید کرد، داستان والیبال در ترکمن صحرا تاریخی به قدمت والیبال در ایران دارد، همین شد که فرصت را مغتنم شمرده با یکی از داوران بین المللی و معروف کشورمان استاد فرهاد شاهمیری در مورد والیبال و ترکمن صحرا هم کلام شویم.

استاد فرهاد شاهمیری متولد ۱۳۴۴ شهریار و بزرگ شده شهریار، فرزند کشاورزی که در سال ۱۹۹۹ به رده داوران بین‌المللی پیوست.

ترکمن سسی – استاد فرهاد شاهمیری، بفرمایید از چه سالی والیبال را آغاز کردید و اولین قضاوتتان چه زمانی بود؟

سوال سختی پرسیدید، والیبال را از ۱۳ سالگی در شهریار شروع کردم و در ۱۸ سالگی داور درجه۳ بودم و شروع کار جدی داوری از ۲۴ سالگی در تهران بود.

ترکمن سسی – به یاد دارید اولین باری که به گنبدکاووس و منطقه ترکمن صحرا آمدید چه زمانی بود؟

اولین بازی را به شهر آق قلا آمدم، فینال لیگ دسته یک کشوری بود، بازی بعد افطار بود تیم مشهد با آق قلا بازی میکرد به همراه آقای صباغ داور اول آقای درخشنده ناظر، در آن شب یادم هست شادروان مرد اخلاق والیبال ایران غیاث الدین صحنه هم در سالن بود ولی بازی نمی کرد.

ترکمن سسی – گفتید غیاث الدین صحنه مرد اخلاق، سال قبل زمانی که بعضی از بازیکنان به قضاوت شما اعتراض کردند یادم هست شما جمله ایی گفتید که عاشقان والیبال ترکمن صحرا را به وجد آورد، شما اگر اشتباه نکنم گفتید خدا غیاث الدین صحنه را بیامرزد وقتی توپ به دستش برخورد میکرد خود می گفت که توپ به دستش برخورد کرده، چیزی مثل این در این مورد برای ما توضیح می دهید؟
index
روحش شاد، بی نظیر بود شاید زمانی او در باشگاه های مطرح بازی میکرد در کنار بازیکنان بزرگ کمتر بازیکن شهرستانی تهران بود .ولی اخلاق را در هیچ شرایط فراموش نکرد.همیشه تابع تصمیمات داور بود و حتی کمک میکرد.

بعد از فینال در رشت در محوطه استادیوم با هم خداحافظی کردیم .مربی تیم گلستان بود و آخرین سوت من برای او زدم که در کسوت مربیگری و صبح فردای آن روز آن خبر بد.

ترکمن سسی – شنیده ایم به ترکمن صحرا خیلی علاقه مند هستید و حتی اسب هم دارید! میدانید که اسب ترکمن نیز همچون والیبالش معروف است، دلیل این علاقه چه هست؟
transparent
بله به اسب و اسبدوانی خیلی علاقه دارم .گاهی هم در تهران وقت باشد به تماشای کورس میروم واز آن جو هیاهوی مسابقه لذت میبرم .در زمانی که چکاوک در کورس بود برای تماشای کورس امدم گنبد.مردم خوب خون گرم با محبت دوست داشتنی ساده و صادق ترکمن

ترکمن سسی – چکاوک اسم اسبتان هست؟

از ترکمن ها بپرسید چکاوک را اسب من نبود یه اسب بی نظیر بود ما برای تماشای کورس چکاوک و هیجان خاص که در گنبد بود میآمدیم.

ترکمن سسی – سال قبل عکسی از یک کودک گنبدی در زمین های خاکی در حال والیبال بازی کردن را منتشر کردید که بعدا این عکس در سایت ها و محافل جهانی منتشر شد، شنیدیم که شما خیلی آن را پیگیری کردید و حتی برای بچه های آن محل توپ و لباس ارسال کردید در این مورد برای ما توضیح می دهید؟

عشق. اون عکس بی نظیر بود و نشان میداد ترکمن از بچگی عاشق والیبال.

استاد شاهمیری در این لحظه تصاویر اسب خود بیداد را که نژادش ترکمن خالص است با سوارکاری فرزندنشان آراد را برای ما نشان دادند.
این هم بیداد ، ترکمن خالص که با اسب های بزرگ وارداتی هلندی و آلمانی در مسابقات رقابت میکند.

ترکمن سسی – سوارکار فرزندتان هست؟
بله آراد و بیداد

ترکمن سسی – همانطور که می دانید اگر در تمام ایران در کوچه ها و زمین های خاکی بچه ها مشغول فوتبال باشند در ترکمن صحرا این متفاوت است در هر محله ایی یک تور والیبال پیدا خواهید کرد، اما احساس میکنیم فدراسیون نشینان بی توجه به این مسئله هستند، مثلا آقای داورزنی می گوید که هدفشان برگزاری لیگ جهانی در شهر های والیبال خیزی چون اردبیل! ارومیه و آمل است نظری در این مورد دارید؟
transparent
امکانات برای لیگ جهانی باید برابر استاندارد فدراسیون جهانی باشد . گنبد سالن و هتل و امکانات برابر استاندارد FIVB میخواهد. امکانات باید توسط ناظر فدراسیون جهانی تائید شود.

ترکمن سسی – همانطور که میدانید والیبال گنبد چند سالی است که اسپانسر های مختلفی عوض کرده است و حال و روز خوشی ندارد، مشکل را کجا می بینید؟

من زیاد در مسائل تیم ها دقت نمیکنم باشگاه داری واقعی در کل ایران با مشکل روبروست تنها مشکل گنبد نیست باز حداقل هر سال تیم داده ، مشهد کجاست ، کرمانشاه ، کاشان ، اصفهان ،و …

ترکمن سسی – و سخن آخر، برای اهالی ترکمن صحرا و گنبد پیامی دارید؟

من تشکر میکنم و توصیه در هر شرایط حمایت کنید از والیبال ترکمن صحرا، و دوست دارم اگر شرایط مهیا بود عید سعید قربان ترکمن صحرا باشم ، مردم ترکمن قدر افتخارات خودتان ، همچون سردار آزمون، فرهاد قائمی ،و …را بدانید.
گفتگو : آرمان خرمالی

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست