- تاریخ: 2017-10-02
- شناسه خبر: 24000 1,731 بازدید
حوزه علمیه ربانیه چنارلی را بهتر بشناسیم
ارکین نیوز-درنقاط مختلف ترکمن صحرا حوزه های علمیه متعددی وجود دارند که ثمره فعالیت آنها علمای کنونی ماست . اما آنچه که حوزه علمیه ربانیه روستای چنارلی از توابع شهرستان مراوه تپه را نسبت به دیگر حوزه ها متمایز می سازد مدی ...

ارکین نیوز-درنقاط مختلف ترکمن صحرا حوزه های علمیه متعددی وجود دارند که ثمره فعالیت آنها علمای کنونی ماست .
اما آنچه که حوزه علمیه ربانیه روستای چنارلی از توابع شهرستان مراوه تپه را نسبت به دیگر حوزه ها متمایز می سازد مدیریت توانمند آن الحاج صلاح الدین آخوند گوگلان معروف به صلاجان آخوند می باشد که مانند یک چشمه زلال سرشار از تواضع و فروتنی است و درهیات یک خدمه به در خدمت خادمان دین است .برای بازدید از این حوزه به همراه هیات تحریریه سایت اساس نیوز به این روستای شرقی رفتیم .
استاد صلاح الدین گوگلانی را در نگاه اول نمی توان شناخت زیرا معمولا دوشادوش افراد جوان در حال کار و رسیدگی به برنامه های متعدد و امورات مراجعه کنندگان می باشد وکمترین نشانی ازهیبت مدیریک مجموعه بزرگ در او دیده نمی شود.
روستای چنارلی با حدود ۱۵۰خانوار به واسطه آن حوزه علمیه ، مدیر دانشمند و اساتید برجسته اش مشهور شده است.طلاب می گویند در شب های ماه رمضان از جای جای ترکمن صحرا,ازجرگلان در استان خراسان شمالی گرفته تا گمیشان در غرب و مهمانان خارجی از روسیه و کشورهای مشترک المنافع به آنجا آمده و نماز می گذرانند.از دیگر موضوع حائز اهمیت در حوزه علمیه ربانیه اطعام مهمانان ، در وقت صبحانه,ناهار و شام است .
درحوزه علمیه ربانیه علاوه بر افراد داخلی کلیه اشخاصی که ازنقاط مختلف به صورت مهمان مراجعه می کنند مورد پذیرایی واقع می شوند.موقع صرف ناهار با عبدالرحمن آخوند نیازی از ایل چشمه سفلی و مامی آخوند یاقچی نژاد اهل روستای قوشه سو آشنا شدیم.هر دوی آنها می گفتند که در روستایشان بیش از یکی دو شبکه تلویزیونی دریافت نمی شود و بابت گرایش جوانان به ماهواره اظهارنگرانی می کردند.
در این دیدار اسماعیل آخوند قدیری ازمدیران حوزه ضمن دعوت ما به داخل اتاق کنفرانس راجع به امورات آنجا با روی گشاده چنین شرح می دهد:حوزه علمیه ربانیه چنارلی سالی ۲ بارمیزبان مجمع فقهی علمای احناف استان درماه های اردیبهشت و آبان است که انجام کارهای تحقیقی و تحلیلی از جمله برنامه های مجمع یاد شده می باشد.ما در سال ۱۳۸۸ سیستم درسی حوزه را مورد بازنگری قراردادیم ودرکنار کتاب های قدیمی,دروس جدیدی را هم به مجموعه اضافه کردیم.
وی می افزاید:امتحانات پایان سال طی دو ترم مجزا از طلبه ها گرفته می شود.ما برای هر طلبه یک دوره ۱۰ ساله عمومی و دو ساله دروس تخصصی را پیش بینی کرده ایم.فراگیری زبان انگلیسی و دعوت از اساتید به جهت تدریس فلسفه اسلامی جزو مباحث جدید حوزه در آینده نزدیک است و طلبه های اینجا امکان دسترسی به اینترنت را نیزدارند.
آخوند قدیری در بخش بعدی توضیحاتش می گوید:طلبه ها در پایان دوران تحصیل خود موظف به ارائه پایان نامه می باشند و در حال حاضردر حوزه علمیه ربانیه حدود ۱۴۰ طلبه تحت آموزش ۱۷ استاد به فراگیری علوم دینی مشغولند.به علاوه دانش آموختگان ما با دانشگاه های سوریه و لبنان در ارتباطند و خود ما نیز با حوزه های جنوب کشورارتباط داریم.آمارمجموع فارالتحصیلان حوزه ربانیه طی ده سال گذشته بالغ بر۲۵۰ نفربوده است.
از استاد صلاجان آخوند(مدیر حوزه) هم می خواهیم تا شمه ای درباره برنامه های آتی خود در زمینه گسترش فضای حوزه علمیه و مسجد چنارلی توضیح دهد.وی با همان فروتنی کم نظیر می گوید:ما اخیرا ۳ هکتار را به جهت بزرگ کردن مسجد درنظرگرفتیم که عملیات طراحی مسجد اصلی آن به عهده شرکتی درتهران با ظرفیت بالغ بر ۵هزار نفر نمازگزار واحداث امکاناتی ازقبیل فضای سبز,پارکینگ,کلاس های آموزش برادران و خواهران با خوابگاه های مجزا,استخر,مهد کودک و…. واگذار شده است.
استاد سپس صحبت هایش را این گونه ادامه می دهد:ظرفیت مسجد فعلی حوزه در حدود هزار نفر است که در ماه رمضان به دلیل کمبود جا افراد از فضای اتاق های آموزشی و محوطه وسط حیاط برای اقامه نماز استفاده می شود.در ایام تحصیل طلبه ها هر روز۴ بار به کلاس می روند و هر زنگ به مدت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه طول می کشد.ما انشالله در آینده نزدیک امکاناتی از قبیل میز و صندلی و وایت بردهای لمسی را به مجموعه آموزشی خود اضافه خواهیم کرد.
در فرصت بعدی از کتابخانه حوزه دیدن می کنیم که بالای ۵هزار جلد کتاب مختلف فقهی,احکام,تفسیر و کتب متنوع را به شکل طبقه بندی شده درقفسه های خود جایی داده است.
حوالی عصر صلاجان آخوند با اصرار زیاد ما را به صرف میوه دعوت می کند.بنظر می رسد درآشپزخانه حوزه برای هر مهمانی که از راه می رسد از قبل تهیه ملزومات آن پیش بینی و انجام شده است.اسماعیل آخوند می گوید:مخارج حوزه از هزینه های جاری آن تامین می شود اما صلاجان آخوند هزینه پذیرایی ازمیهمانان را شخصا خود برعهده دارد.
کم کم زمان مراجعت مان فرا می رسد.جدایی ما از صلاجان آخوند و همکارانش سخت است.مردمانی افتاده و با کرامات بالا که ظرفیت معنوی فراوانی درخود دارند و با دلتنگی بسیار زیاد ما را به خدای بزرگ می سپارند.
اساس نیوز -طاهر جانی