• تاریخ: 2016-03-01
  • شناسه خبر: 15375
  • 604 بازدید

تحلیلی بر تبارشناسی سیاسی کاندیداهای مجلس در استان گلستان

ارکین نیوز- قدیر اونق× : دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسید . اصلاح طلبان و حامیان دولت تدبیر و امید علیرغم برخی بی مهری ها و فشارهای خارج از عرف اصولگرایان توانستند با همدلی و هماهنگی درون گروهی و همچنین ح ...

ارکین نیوز- قدیر اونق× : دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسید . اصلاح طلبان و حامیان دولت تدبیر و امید علیرغم برخی بی مهری ها و فشارهای خارج از عرف اصولگرایان توانستند

با همدلی و هماهنگی درون گروهی و همچنین حضور پر شور و همراهی مردم حداقل ۴۰ درصد از کرسی های مجلس را در دور اول کسب نمایند.

مطمئنا این نتیجه حاصل نمی شد مگر با گذشت و تدبیر فعالان و نخبگان سیاسی و همراهی مردم با برنامه های دولت.

با تمامی این تفاصیل در استان گلستان در دور اول یک کاندیدای اصلاح طلب و دو کاندیدای مستقل راهی بهارستان شد و سه حوزه دیگر که چهار کاندیدای باقی مانده می باید از بین آنها مشخص شوند به دور دوم کشیده شد.

همانطوری که بسیاری از آگاهان سیاسی اذعان دارند قطار توسعه کشور با روی کار آمدن دولت روحانی در مسیر درست قرار گرفت. اما این قطار برای حرکت نیاز به همراهی نمایندگان همسو با برنامه های توسعه گرایانه دولت دارد.

از آنجا که استان گلستان یکی از محرومترین استان های کشور محسوب می شود. ریاست محترم جمهوری در سفر استانی، برای اولین بار با ارائه ی سه طرح بزرگ –منطقه آزاد گردشگری اینچه برون- جزیره توریستی گردشگری آشوراده و زهکشی بزرگ اراضی کشاورزی منطقه وارد استان شد. اما اولین و مهمترین طرح دولت – منطقه آزاد تجاری اینچه برون- با مخالفت شدید نمایندگان مجلس نهم مواجه شد که بنابر شنیده ها تعدادی از نمایندگان گلستانی نیز در عدم تأیید این مصوبه نقش داشتند تا با این عملکرد نامناسب کارنامه ای تاریک از دوران نمایندگی شان بجا بماند.

در این راستا رمزگشایی از صندوق های آرای مردم در این دوره شاید بتواند به درک بهتر مسئولان از مطالبات اصلی مردم و همچنین اصلاح رویه های نادرستی که خود را مقابل رأی مردم می بینند بیانجامد. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که جامعه ایرانی به دلیل ضعف نهادهای مدنی در عرصه رقابتهای انتخاباتی با مشکلات زیادی روبه روست و طرح درست مطالبات چندان سهل و آسان نیست. مسلماٌ اگر امکان رشد و تقویت احزاب در عرصه سیاسی بیشتر بود رفتار انتخاباتی جامعه هم به موازات آن به سمت عقلانیت بیشتری سوق پیدا می کرد.

علی ایحال در این یادداشت سعی خواهد شد به منظور آشنایی بیشتر مردم با کاندیدهای راه یافته به دور دوم نقبی بر عملکرد و تبارشناسی سیاسی کاندیداهای راه یافته به دور دوم زده شود.

-نورمحمد تربتی نژاد عضو ارشد شورای اصلاح طلبان و اتحادیه انجمن های اسلامی استان می باشد که با برند اصلاح طلبی وارد میدان شد و الحق و الانصاف در رأی آوری و ائتلاف با دیگر کاندید آق قلایی و اصلاح طلب کم نگذاشت. مطمئنا این عملکرد جوانمردانه ایشان از ذهن مردم آق قلا پاک نخواهد شد.

– سید نبی هزارجریبی فرزند شهید حاج غلامعلی هزار جریبی نماینده فقید اصلاح طلب دوره ششم مجلس شورای اسلامی است که علی رغم محبوبیت و سبقه سیاسی پدرشان به دلایل نامعلوم و شاید برخی ملاحظات سیاسی حاضر نشدند با برند اصلاح طلبی وارد میدان شوند اما مردم با اعتمادی که به پدر ایشان داشتند به او نیز اعتماد کردند تا خلف صالحی باشند برای پدر.

– حجت السلام سید علی طاهری فرزند آیت ا.. طاهری نماینده سه دوره مجلس خبرگان رهبری و از بانیان و پایه گذاران انقلاب در استان گلستان می باشد . سید علی خود نیز نماینده دو دوره ه مجلس شورای اسلامی با آرای بالا از مرکز استان بود. علاوه بر آن وی تنها نماینده حامی پر و پا قرص احمدی نژاد و عضو حامی جبهه پایداری در کشور میباشد ، بطوریکه اغلب فعالین سیاسی منطقه آقای طاهری را مسئول مستقیم تصمیم گیری اصولگرایان استان می دانند و شاید به همین خاطر است که برخی کاندیداها به درست یا نادرست به خاطر عدم صلاحیتشان از دست حجت السلام دلخور هستند.

ضمن اینکه مردم شهرستان آق قلا نیز به خاطر عملکرد ایشان در مرحله دوم دوره هشتم مجلس بین دکتر ایزدی و دکتر ناصری و حمایت همه جانبه نزدیکان از ناصری دلگیر هستند. هر چند گلایه ها محدود به آن نبوده و در قضیه ی تابلوی راه آهن اترک و عدم رأی مجلس به مصوبه منطقه آزاد تجاری اینچه برون نیز بسیار گلایه دارند.

– مهندس غفور امان زاده انسانی متشخص و متعهد که در خانواده ای کاملا مذهبی دیده به جهان گشود و در بین مردم به عنوان” خوجه” معروفیت عام اجتماعی دارد. ایشان یکبار در گذشته نیز کاندیدا شده بودند و در دوره دوم انتخابات از راهیابی به مجلس بازماندند . گرایش سیاسی آقای امان زاده مستقل می باشد و به شدت بر مستقل بودن خود پافشاری می نماید تا جاییکه حاضر به ائتلاف با هیچ یک از گرو های اصلاح طلب و اصولگرا نیست و علی رغم درخواستهای مکرر یک جناح بر مستقل بودن خود تأکید داشته است.

در حوزه غرب استان با کمبود حدودا ۳۵۰ رأی تا حد نصاب یک چهارم برای نفر اول.، دو کاندیدا به دور دوم رفتند.

نفر اول، آقای رامین نوزقلی پور چهره ای گمنام اما با تحصیلات عالیه که به عنوان نیروی جریان اصلاحات و طرفدار دولت وارد فضای انتخابات شد و با حمایت کاندیداهای اصلاح طلب منطقه رای غیر قابل تصوری آورد. به تحلیل کارشناسان، سیاسی ترین انتخابات این دوره استان در این حوزه نمود خواهد یافت. حال باید دید مردم این منطقه با کدام گرایش همسویی بیشتری نشان خواهند داد؟

نفر دوم این حوزه، آقای رحمت ا.. جلالی میباشد که خود سابقا عضو هیات نظارت شورای نگهبان این حوزه بوده و در پست ریاست آموزش وپرورش خدمت نمودند و در این دوره نیز به عنوان کاندیدای شاخص اصو لگرایان حوزه غرب معرفی شدند .

اما در حوزه شرق استان هر دو کاندید راه یافته به دور دوم به نسبت از نظر گرایش سیاسی به هم نزدیک هستند . هر چند آقای شهرام غراوی با مدرک کارشناسی عمران و عضویت در نطام مهندسی استان و فوق لیسانس علوم سیاسی مستقل وارد شده و دیدگاه توسعه گرایانه دارد. سید نجیب حسینی از چهره های اصولگرای معتدل و حامی دکتر لاریجانی محسوب می شود که سابقه یک دوره نمایندگی اصولگرایان در مجلس شورای اسلامی را دارد. حال باید منتظر بود و دید مردم به کدام یک از اشخاص و طیف های سیاسی اقبال بیشتری نشان خواهد داد.
الکامیز× تحلیلگر مسائل سیاسی

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست