• تاریخ: 2016-04-24
  • شناسه خبر: 16988
  • 2,444 بازدید

برگزاری محفل فقهی احناف ترکمن صحرا در مدرسع علوم دینی ربانیه چنارلی /موضوعات موردبحث

ارکین نیوز-محفل فقهی احناف ترکمن صحرا بصورت متمرکز در مدرسع علوم دینی ربانیه چنارلی برگزار می شود. الحاج صلاح الدین ایشان گوگلانی مدیر مدسه دینی ربانیه چنارلی با ذکر مطلب فوق گفت:قبلا این محفل در حوزه های مختلف ترکمن صحر ...

ارکین نیوز-محفل فقهی احناف ترکمن صحرا بصورت متمرکز در مدرسع علوم دینی ربانیه چنارلی برگزار می شود.

الحاج صلاح الدین ایشان گوگلانی مدیر مدسه دینی ربانیه چنارلی با ذکر مطلب فوق گفت:قبلا این محفل در حوزه های مختلف ترکمن صحرا برگزار می شد که از چند ماه قبل بصورت متمرکز در این مدسه دینی برگزار می شود.

ایشان در قسمتی از سخنان خود به تجهیز سالن اجتماعات این مکان اشاره کرد و افزود:این مکان تقریبا ۱۲۰ نفر ظرفیت دارد که مدیران مدارس عوم دینی ترکمن صحرا در این محل گردهم می آیند.

مدیر مدرسه دینی ربانیه چنارلی در پایان یادآورشد:موضوعات مورد بحث چندروز قبل از برگزاری جلسه به اعضای محفل فقهی ارسال شده و در روز جلسه درباره موضوع بحث و تبادل نظر می شود.

لازم به ذکر است که جلسه آینده محفل فقهی احناف در روزهای چهار شنبه و پنچشنبه مورخه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه۱۳۹۵ با موضوعات ذیل برگزار می شود.

جلسه اول رو ز چهارشنبه بعد از نماز عشاء :

-مساله اول : شخصی با پول ربا منزل مسکونی و یا ابنیه اخری می سازد و بعد مدتی منزل را به شخص آخر می فروشد و شخص آخر ملزم به پرداخت اقساط ربوی آن می باشد ، حال این معامله از نظر فقه حنفی چه حکمی دارد.

-مسأله دوم : اگر شخصی یکی از محارم خود را در حالت زنا رؤیت کرد و نا خواسته زانی و یا زانیه را به قتل برساند ، حکم قاتل در جرائم شرف چیست ؟( از نظر فقه حنفی و قانون کشورمان بررسی و تطبیق گردد).

جلسه دوم روز پنچشنبه از ساعت ۸ الی ۱۲ ظهر :

-مسأله سوم : در دعاوی تقسیم ترکه ، اگر مدعی ارث ، دعوی خویش را پس از گذشت ۳۳ سال از فوت متوفی در محاکم قضایی طرح نموده و سهم الارث خویش را مطالبه نماید ، دادگاهها با استناد به نظریه علامه ابن عابدین در حاشیه رد المحتار دعوی مطروحه را غیر قابل استماع دانسته و محکوم به رد می نمایند و حتی در این خصوص موسسه پژوهشی قضا در قم با استنادات فراوان بر این امر صحه گذاشته. (نظر علماء عظام طبق مذهب حنفی بر تاثیر و یا عدم تاثیر مرور زمان بر ارث).

-مسأله چهارم : در موارد عدیده ای ، زن ها با استناد به عسر و حرج ، تقاضای طلاق را در دادگاهها مطرح مینمایند و قضات نیز در غالب موارد و بدون موافقت زوج و با کوچکترین بهانه ای که از ناحیه زوجه مطرح میگردد از قبیل ضرب و شتم جزئی و یا اعتیاد به مواد مخدر که به اساس زندگی لطمه‌ای وارد نمیسازد حکم به طلاق را صادر میکنند و سردفتران طلاق نیز سند طلاق را به زوجه تقدیم مینمایند در صورتیکه صیغه طلاق از ناحیه زوج جاری نشده و رضایت بر این امر ندارد ، و پس از مدتی و به اصطلاح پس از گذشت ایام عده ، زن با مرد دیگری ازدواج میکند و قس علی هذا….. حال آیا در فقه حنفی طلاق قضایی با اوصاف فوق ، وجاهت دارد؟ تکلیف زن و مرد مطلقه و ازدواج بعدی چه میشود ؟ مسئله فوق به کرات در جامعه وجود دارد.

خواهشمندست،مقاله خود را چاپ نموده به دبیر خانه محفل ارسال نمائید و اصل word مقاله را به ایمیل دبیر خانه محفل فقهی ارسال نمائید تا مقاله حضر تعالی در سایت دبیرخانه درج گردد، دبیر خانه موظف است فقط از عزیزانی که ارائه مقاله می نمایند ، دعوت بعمل آورد.
دبیرخانه محفل فقهی علماء احناف ترکمنصحرا

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست