• تاریخ: 2016-05-15
  • شناسه خبر: 17598
  • 753 بازدید

اشعار مختومقلی فراغی اعتلا بخش وحدت ملی است

ارکین نیوز- سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان باتبریک دویست و هشتاد و سومین سال تولد مختومقلی فراغی شاعر شهیر ترکمن، اظهار داشت: اشعار این شاعر و عارف نامی که برخاسته از نیت پاک اوست، در راستای اعتلای وحدت ملی ا ...

ارکین نیوز- سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان باتبریک دویست و هشتاد و سومین سال تولد مختومقلی فراغی شاعر شهیر ترکمن، اظهار داشت: اشعار این شاعر و عارف نامی که برخاسته از نیت پاک اوست، در راستای اعتلای وحدت ملی ایرانیان است.

محمدرضا فرقانی شامگاه شنبه در حاشیه همایش دویست و هشتاد و سومین سالگرد ولادت مختومقلی فراغی شاعر نامی ترکمن در گنبدکاووس ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این شاعر شهیر در اشعار پرمغز خویش همواره به مساله وحدت بین مسلمانان و فرق اسلامی تاکید داشته است.
وی با اشاره به اینکه اشعار مختومقلی فراغی الهام گرفته از فرهنگ ناب اسلامی بویژه ائمه اطهار (ع) است، افزود: این شاعر نامی ترکمن ارادت خاصی به چهارده معصوم (ع) و حتی حضرت ابوالفضل العباس (ع) دارد.
فرقانی همچنین مختومقلی فراغی شاعر شهیر ترکمن را از شاعران نامی جهان دانست و اضافه کرد: این شاعر و عارف بلند آوازه، تنها متعلق به قوم ترکمن نیست بلکه متعلق به همه مردم ایران و جهان است.
وی، نقش مختومقلی فراغی و اشعار او را در زنده نگه داشتن فرهنگ، آداب و رسوم ترکمن و پیوند زدن آن با فرهنگ اسلامی – ایرانی مهم خواند و تصریح کرد: درمجموع می توان گفت که این شاعر شهیر در زنده نگه داشتن زبان ترکمنی سهم بزرگی داشته است و باید قدر او را بیش از آنچه هست، بدانیم.
درمراسم بزرگداشت دویست و هشتاد وسومین سال تولد مختومقلی فراغی که در تالار اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گنبدکاووس برگزار شد، معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه، منتخب مردم این شهرستان درمجلس شورای اسلامی، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و نیز برخی مسئولان به همراه جمع زیادی از شهروندان گنبدکاووس حضور داشتند.
مختومقلی فراغی بزرگترین شاعر و عارف ترکمن درسال ۱۷۳۳ میلادی برابر با ۱۱۱۲ شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس متولد شد و سال وفات او را ۱۷۹۰ میلادی مطابق با ۱۱۶۹ شمسی ذکر کرده اند که در زمان وفات ۵۷ سال سن داشته است.
مختومقلی فراغی در کنار چشمه عباساری در دامنه کوه سونگی داغ درگذشت و پیکرش را بر شتر سپیدی نهاده به روستای آق تقه در ۴۰ کیلومتری غرب مراوه تپه ( شمال شرق استان گلستان ) بردند و در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپردند و هم اینک بنای یادبودی بر سر مزار او ساخته شده که همه ساله در دهه سوم اردیبهشت مراسم بزرگداشت تولد او در این مکان و جای جای استان گلستان برگزار می شود.
مختومقلی فراغی بزرگترین شاعر ترکمن ها محسوب می شود و هیچ یک از شاعران ترکمن نتوانسته اند به مرتبه علمی و ادبی او برسند؛ او احیاگر زبان و ادبیات ترکمن شناخته می شود.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان معروف او گنجینه گران‌بهای ترکمن ها محسوب می شود که به چندین زبان زنده دنیا مثل انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
شهرستان گنبدکاووس با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست