- تاریخ: 2016-01-20
- شناسه خبر: 13536 952 بازدید
آرایش سیاسی و قومی نامزدهای حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا در مجلس دهم
ارکین نیوز – حامد صمدلویی ( دکترای علوم سیاسی ): فضای اجتماعی-سیاسی حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا پس از اعلام نامزدهای تایید صلاحیت شده به نحوی است که وضعیت رقابتی برای هر کرسی ۲۰ نامزد را می توان به عینه مشاهده کرد ...
ارکین نیوز – حامد صمدلویی ( دکترای علوم سیاسی ): فضای اجتماعی-سیاسی حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا پس از اعلام نامزدهای تایید صلاحیت شده به نحوی است که وضعیت رقابتی برای هر کرسی ۲۰ نامزد را می توان به عینه مشاهده کرد.
علی رغم رد صلاحیت و عدم احراز برخی نامزدها همچنان از حیث اجتماعی چهار شکافی رقابتی انتخاباتی در این حوزه انتخابیه حاکم است یعنی هم جریان اصولگرا فعال است هم جریان اصلاح طلب و همچنین قومیتهای سیستانی و ترکمن نیز به صورت جدی در کارزار انتخابات حضور داشته و این چهار شکافی فعال علاوه بر رقابت با یکدیگر رقابت درون شکافی نیز دارند.
نوشتار پیش رو از منظر بازه زمانی صرفا به تحلیل آرایش نامزدهای جریانات سیاسی و قومی که در صحنه حضور دارند می پردازد و بدیهی است در صورت تغییر آرایش نامزدها در ۱۶ بهمن و با تایید احتمالی برخی از نامزدها شرایط تغییر نماید. گفتنی است تعداد نامزدهای هوادار دولت تدبیر و امید چندین برابر نامزدهای مخالف دولت در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا می باشد.
۱- جریان اصولگرا
جریان اصولگرا حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا که در حال حاضر ۲ کرسی مجلس شورای اسلامی را در اختیار دارد با تعدد نامزدهای انتخاباتی مواجه شده است سید علی طاهری،عیسی امامی، سید هادی حسینی،عیسی پایین محلی، عاطفه حاجی محمدی و محمد ابراهیم نعیمی نامزدهای این جریان تلقی می گردند.
اگرچه مهندس صاحب حجتی به سود این جریان از ادامه رقابتها انصراف داد اما وضعیت این جریان با وجود تشکیل شورای ائتلاف اصولگرایان به منظور معرفی دو نامزد همچنان غبار آلود است.
عدم تمایل همراهی مهندس سیدهادی حسینی و انشعاب وی از جریان اصولگرای گرگان با یار گیری از میانه روهای اصلاح طلب و اصولگرا و تاکید وی بر عملگرایی توسعه محور بجای ایده آلیست اصولگرا ، هماهنگی امامی با تهران و لاریجانی تا تصمیم سازان اصولگرای گرگان، اصرار به ماندن در رقابتها از سوی حاجی محمدی، نعیمی و پایین محلی وضعیت را به گونه ای رغم زده است که این فقط و تنها فقط دکتر سید علی طاهری باشد که در گفتگو با خبرنگاران تمکین به تصمیم شورای ائتلاف اصولگرایان را مطرح نماید چرا که وی تردیدی ندارد که سرلیست نامزدهای مورد حمایت شورای ائتلاف خواهد بود.
بنابراین اصولگراین و دیگر فعالان اجتماعی گرگان تعجب نخواهند کرد که دکتر طاهری مانند مجلس نهم با نامزد سیستانی ها ائتلاف کند. در آن دوره دکتر طاهری ائتلاف با دکتر ناصری را به ائتلاف با زنده یاد قاسم حاجی محمدی و یا امامی حتی در مرحله دوم ترجیح داد در این دوره نیز چنین رویکردی قابل پیش بینی است و به همین خاطر است که دیگر نامزدهای اصولگرای حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا جزیره ای فعالیت دارند و جلسات شورای ائتلاف اصولگرایان گرگان جدی گرفته نشده است.
۲- جریان اصلاح طلب
جریان اصلاح طلب حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا دو دوره می باشد که کرسی مجلس در اختیار نداشته است اگرچه در این دوره با تعدد بی سابقه نامزدها مواجه شد اما با رد صلاحیت تقریبا تمامی نامزدهای شاخص این جریان نظیر دکتر سیدعبدالله میراکبری، سید سبحان حسینی، شیخ اسماعیل اسلامی، دکتر رضا جلای ، عاطفه پهلوان و علی اکبر رایجی و همچنین رد و عدم احراز صلاحیت نامزدهای متمایل به این جریان یعنی مهندس عبدالرضا چراغعلی ، مهندس نبی الله هزارجریبی ، محمد تفویضی ،دکتر سیدقاسم کیاموسوی، هاجر عامریان ، طیبه مهدوی وعالیه یعقوب زاده عملا با دو نامزد یعنی دکتر محمدرضا محمدخانی که سابقه عضویت در حزب کارگزارن سازندگی و همچنین عضو کنونی و از اعضای بلندپایه حزب اعتماد ملی شاخه استان گلستان و دکتر نورمحمد تربتی نژاد که سابقه عضویت و دبیر اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی استان گلستان را در کارنامه خود را دارد تایید صلاحیت شده اند و کار را برای شورای اصلاح طلبان شهرستان گرگان برای معرفی دو نامزد آسان کرده است.
۳- سیستانی ها
دکتر عبدالحسین ناصری ، قدسیه آبشناس و دکتر حمیدرضا بزی سه نامزد شاخص سیستانی های حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا می باشند با انصراف مهندس سالاری به سود آبشناس و انصراف قریب الوقوع دکتر ناصری این قدسیه آبشناس است که عملا پر شانس ترین نامزد این دوره از انتخابات برای کسب یکی از کرسی های مجلس خواهد بود، شنیده ها حاکی است کسانی که در متقاعد کردن مهندس سالاری و دکتر ناصری برای انصراف از رقابتها تلاش کردند ، کوشش مضاعفی دارند تا دکتر بزی نیز به سود تک نامزد سیستانی ها انصراف دهد.
۴- ترکمن ها
ترکمن ها با چهار نامزد در عرصه انتخابات حضور دارند مهندس عبدالغفور امان زاده و دکتر عبدالناصر ایزدی نامزدهایی هستند که تجربه حضور در مرحله دوم انتخابات را داشته اند و مهندس عبدالغفار رادمهر از حامیان دولت تدبیر و امید و دبیر کمیته اقوام ستاد دکتر روحانی در استان که می تواند پدیده این دوره از انتخابات را نیز به خود لقب دهد بصورت جدی در میدان است و در نهایت به این جمع منصور کرگز را باید اضافه کرد تا طبق سنت یاش اولی یا ریش سفیدی ، بزرگان قوم ترکمن یکی از این ۴ نامزد را به عنوان نامزد نهایی ترکمن های حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا معرفی نمایند.