- تاریخ: 2015-02-27
- شناسه خبر: 2009 648 بازدید
نماینده ولی فقیه در گلستان: مشکلات زیست محیطی، جان خزر را به خطر انداخته است
ارکین نیوز- نماینده ولی فقیه در گلستان با اشاره به برخی مشکلات و تهدیدات زیست محیطی دریای خزر گفت: امروز دریای خزر به محلی برای انباشت زباله و پساب تبدیل شده است. آیت اله سیدکاظم نورمفیدی روز پنجشنبه در سومین همایش ̵ ...
ارکین نیوز- نماینده ولی فقیه در گلستان با اشاره به برخی مشکلات و تهدیدات زیست محیطی دریای خزر گفت: امروز دریای خزر به محلی برای انباشت زباله و پساب تبدیل شده است.
آیت اله سیدکاظم نورمفیدی روز پنجشنبه در سومین همایش ‘هم اندیشی ملی دریای خزر’ در گرگان اظهار کرد: امروز دریای خزر بیش از هر چیز به رفع آلودگی های زیست محیطی نیاز دارد که باید از سوی مجلس شورای اسلامی و نیز استان های همجوار دریا مورد توجه جدی قرار گیرد.
امام جمعه گرگان با بیان حدیثی از نبی مکرم اسلام (ص) مبنی بر این که نگاه به دریا هم چون نگاه به پدر و مادر و قرآن عبادت است، افزود: روزگاری از دریای خزر سالانه ۱۱۰ تا ۱۳۰ تن خاویار استحصال می شد اما امروز به کمتر از یک تن رسیده است.
نماینده ولی فقیه در گلستان همچنین با اشاره به موقعیت استراتژیک دریای خزر و این که برخی قدرت های بزرگ از جمله آمریکا به دنبال حضور در این دریا برای کسب منافع هستند، اضافه کرد: امروز دریای خزر برای دنیا مهم شده و مورد توجه قرار گرفته است.
آیت اله نورمفیدی با تأکید بر ضرورت توجه به اهمیت دریای خزر از جهات مختلف از سوی ایران و کشورهای همسایه دریا، تصریح کرد: هر گونه کم توجهی در این خصوص، مشکلاتی را برای کل منطقه خزری ایجاد خواهد کرد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به موقعیت جدید روسیه و نیز نگاه حساس ‘پوتین’ رییس جمهور این کشور به کشورهای آسیای مرکزی گفت: آسیای مرکزی منطقه ای مهم است که ایران می تواند سرمایه گذاری های زیادی در حوزه این کشورها انجام دهد.
سومین همایش هم اندیشی ملی دریای خزر با حضور رییس و برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، استانداران شمالی، نمایندگان مردم گلستان در مجلس، فرمانداران و کارشناسان حوزه دریای خزر در حال برگزاری است.
بحث و تبادل نظر بین استان های شمالی در خصوص مسائل دریای خزر، رصد تحولات دریای خزر، ارائه راهکارهای مناسب برای به حداکثر رساندن استفاده از ظرفیت های این دریا، کمک به تصمیم سازی و تصمیم گیری در سطح ملی، ایجاد هماهنگی بین نهادهای همسو و اتخاذ سیاست واحد در حوزه خزر، پرکردن خلاء فکری بین بدنه اجرایی و بدنه دانشگاهی در حوزه خزر و تقویت روند همگرایی و همفکری از مهمترین اهداف برگزاری این اجلاس اعلام شده است.
اجلاس نخست این همایش ملی دی ۸۸ در گیلان و اجلاس دوم دی ۹۱ در مازندران برگزار شده بود.
ایرنا