• تاریخ: 2015-07-15
  • شناسه خبر: 6121
  • 1,772 بازدید

عبدالرحمان قاضیلر: انصراف فیروزی ؛ قدم اول ائتلاف

ارکین نیوز – صدای ناقوس انتخابان مجلس دهم با بخش نامه ی اواخر دی ماه سال ۹۳ وزیر کشور به صدا در آمد و در آن حداکثر تا اول اسفند ماه به مدیرانی که قصد داوطلبی در انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی را دارند مهلت داده شد ...

majles_kandid
ارکین نیوز – صدای ناقوس انتخابان مجلس دهم با بخش نامه ی اواخر دی ماه سال ۹۳ وزیر کشور به صدا در آمد و در آن حداکثر تا اول اسفند ماه به مدیرانی که قصد داوطلبی در انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی را دارند مهلت داده شد از سمت خود استعفا دهند، مهلتی که تا ۲۸ خرداد و یک بار دیگر تا سوم تیر ماه تمدید شد.

در استان گلستان، گمانه زنی درباره ی کاندیداهای احتمالی مجلس همچنان ادامه دارد، نامزد هایی که حضور خود را در این دوره مسجل نموده اند از چند ماه گذشته بر شدت فعالیت های خود افزوده اند و برخی هم با چراغ خاموش وارد انتخابات شده اند.

در دو دوره گذشته انتخابات حوزه غرب استان، نظری مهر در مرحله دوم انتخابات مجلس هشتم حکیم فیروزی را پشت سر گذاشت و در دور نهم در حالی که چهار کاندیدای منطقه صحرا یعنی دکتر ایری، مهندس جلال ایری، فیروزی و قورلی زاده هیچ یک به ائتلاف تمکین نکرده و فریاد پیروزی سر می دادند، بار دیگر نظری مهر و این بار در همان مرحله اول بر کرسی مجلس نهم تکیه زد و جالب آنکه کاندیداهای ترکمن رای دوم را نیز به دست نیاوردند.

در چند ماه گذشته نگرانی از تکرار وقایع دو دوره گذشته انتخابات مجلس یعنی تعدد و اختلاف میان کاندیداهای منطقه صحرا، حساسیت و فشار افکار عمومی را به سمتی سوق داده که رایزنی ها بیش از آنکه در خصوص نامزدهای احتمالی مجلس باشد به دنبال یافتن راهی جهت کاستن از تعداد نامزدها و رسیدن به کاندیدای واحد باشد.

بسیاری از فعالان و نخبگان اجتماعی در این حوزه معتقدند، کاندیداهای صحرا نباید در سناریویی که رقیب نوشته بازی کنند و با پایان دادن به لجاجت و خودخواهی ها اجازه از دست رفتن کرسی مجلس دهم برای بار سوم را ندهند.

از ماه ها و حتی سالهای قبل کاندیداها و نزدیکان تاثیرگذار آنان مکرر اعلام نموده اند که جهت پیروزی کاندیدای ترکمن حاضرند به حکمیت بزرگان تمکین نمایند.

در همین راستا عبدالحکیم فیروزی(معاون مدیرکل اموزش و پرورش استان) که از گزینه های اصلی ورود به مجلس دهم به شمار می رفت از ورود به عرصه انتخابات به عنوان کاندیدا صرف نظر کرد تا اولین گام عملی برای رسیدن به ائتلاف را برداشته باشد.

گرچه با اعلام عدم حضور فیروزی امیدواری برای رسیدن به ائتلاف بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته ، اما در پس ذهن فعالان انتخاباتی همچنان نگرانی از عدم توفیق در ادامه راه وجود دارد و معتقدند که انصراف فیروزی نیاز به مکمل دارد.

این مکمل بی شک سایر بزرگان منطقه چون نازمحمد ولی پور، یوسف بسنجیده، دکتر ایری و… هستند که با از خود گذشتگی، سنجیدن شرایط منطقه و با در نظر گرفتن رقیب می توانند راه را برای گفتگو و ائتلاف میان کاندیداهای فعلی هموار نمایند.

فراموش نکنیم امروز اقدام شجاعانه فیروزی در تاریخ ثبت گردیده و البته صحرا در انتظار تاریخ ساز شدن ولی پور، دکتر ایری و بسنجیده و… خواهد ماند تا شاید پس از ۸ سال یک بار دیگر حوزه غرب استان نماینده ای ترکمن در مجلس شورای اسلامی داشته باشد.

بی شک تنها دلیل شکست در دو دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور چهار کاندیدای ترکمن در حوزه صحرا بود و با تجربه انتخابات گذشته حضور بیش از دو یا سه کاندیدا در انتخابات مجلس دهم نیز به سرنوشت انتخابات دو دور گذشته دچار خواهد شد، لذا رسیدن به ائتلاف تنها رمز پیروزی کاندیداهای ترکمن خواهد بود.

اما اگر ائتلاف محقق نشود و یک بار دیگر کاندیداها در نمایشی بازی نمایند که سناریوی آن توسط رقیب نوشته شده شهروندان از کاندیداها سوال خواهند کرد که آیا کاندیداهای ترکمن منطقه نمی توانستند آرای خود و رقیب را پیش بینی نمایند و اگر از تحلیل این امر عاجز بوده اند چگونه خود را شایسته رسیدن به مجلس دانسته اند؟/ صحرای گلستان

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست