- تاریخ: 2015-04-28
- شناسه خبر: 3539 989 بازدید
بررسی چالش های استانی شدن انتخابات و مسائل ترکمن صحرا در گفتگو با مهندس رستگار
ارکین نیوز-مهندس عبدا.. رستگار نماینده مردم گنبدکاووس در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در یکی از مباحث گروه وایبری فراغی جوابگو سوالات اعضا گروه در خصوص چالش های استانی شدن انتخابات و دیگر مسائل ترکمن صحرا پرداختند که در ذ ...
ارکین نیوز-مهندس عبدا.. رستگار نماینده مردم گنبدکاووس در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در یکی از مباحث گروه وایبری فراغی جوابگو سوالات اعضا گروه در خصوص چالش های استانی شدن انتخابات و دیگر مسائل ترکمن صحرا پرداختند که در ذیل خلاصه ایی از این مباحث را می خوانید:
جناب مهندس رستگار لطفا به اختصار خود را معرفی نموده بفرمایید در حال حاضر به چه کاری اشتغال دارید؟
متولد ۱۳۴۷ روستای قزاقلی ۱۲ کیلومتری گنبد/دیپلم ریاضی فیزیک از دبیرستان فراغی ۱۳۶۵/فوق لیسانس مهندسی معماری و شهرسازی از دانشگاه علم و صنعت تهران ۱۳۷۳/حدود سه سال سابقه تدریس در رشته معماری در دانشگاههای آزادشهر و گنبد/نماینده دوره هشتم مجلس/بعد از مجلس زمان کمی در سازمان نوسازی شهرداری تهران/در حال حاضر مدیر عامل شرکت بازرگانی آموزش ایران(بخش خصوصی) دودوره متوالی عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان.
همه جریانات سیاسی برای رخدادهایی نظیر انتخابات نیاز به برنامه ریزی و تعیین راهبرد دارند اعم از تشکیل کمیته های مختلف جهت بررسی راهبردویا انتخاب نامزدها و آماده کردن مردم جهت انتخاب عقلانی و منطقی و … نظر حضرتعالی را دراین خصوص می خواستم بدانم و اینکه چه تمهیداتی در این زمینه لازم است اندیشیده شود؟
البته همه دوستان اذعان دارند که ما در بحث بلوغ سیاسی زمان گذار را میگذرانیم و یکی از خصوصیات آن وقوع برخی خطاها و اشتباهات است که رفته رفته با عکس العمل عموم جامعه بخصوص فرهیختگان اصلاح میگردد.بنظر بنده انتخابات آتی دو رکن اساسی داره یکی مردم و دیگری کاندیداها.اساس اتحاد مردم حضور جمعی دلسوزاز علما معتمدین و یاش اولیها و تحصیل کردگان فرهیخته و آگاه به مسایل سیاسی و اجتمایی هرچه شرایط ارزشی این جمع هادی وهدایتگر در نظر مردم از قابلیت بالایی برخودار باشد،با اعتماد عمومی مردم حصول نتیجه آسانتر خواهد بود.دوم حضور کاندیداهای آگاه و عاقل که با اعتماد به این جمع به توصیه های اون جمع تمکین نمایند.
در طی مدت نمایندگیتان در مجلس ایا اقدامی برای شکستن این تابو که مدیر دستگاههای اجرایی دولتی نباید از بین تراکمه باشند صورت گرفت؟
در استفاده از نیروهای نخبه در همان ابتدا ما کمیته هایی با حضور دوستان تحصیل کرده و اگاه منطقه تشکیل دادیم هم در زمینه کشاورزی وهم در بحث بهداشت و هم در مسایل اجتماعی و متاسفانه بعد مدتی از هر گروه شاید یکی دونفر همکاری جسته گریخته داشتند.شایدم مشکلات و روز مرگی به دوستان مجال نداد ولی در حد مقدورات کمک گرفته شد. من مثالی خدمت دوستان عرض بکنم در بخش کشاورزی ما حدود۸۵درصد بودجه استان را با راهنمایی این دوستان در بحث آبخیز داری به شهرستان اوردیم. یا شاید پانزدهمین مرکز برق کمپکت در مرکز گنبد با مشاوره دوستان در برق در گنبد گلنگ زدیم.و…
چرا در انتخابات مجلس نهم کاندید نشدید؟
در خصوص عدم حضور مجدد در انتخابات مجلس نهم عرض کنم ما قبل حضور در دوره هشتم با جمعی از دوستان مطالعه ای انجام دادیم ودیدیم که حضور دوباره در دوره بعدی غالبا به نتیجه که نرسیده بلکه باعث تشدد و پراکندگی.آراء ما میشود.بنابراین تصمیم گرفتیم در زمان تبلیغات خیلی شفاف عدم حضور در دوره نهم را تاکیدا در صحبت ها و سخنرانی هایمان گنجاندیم و بر حسب تعهد به مردم اجازه حضور به خود ندادیم و این مسءله را طی اطلاعیه ایی به مردم شهرستان اعلام داشتیم.
استانی شدن انتخابات و ابعاد آن را توضیح داده بفرمائید درباره ترکمن ها چه سناریوهایی وجود دارد؟
استانی شدن انتخابات اگر قطعی و اجرایی شود اولا باید ما جزییات این نوع انتخابات که در کشور اولین بار میخاد اجراء بشه را بدانیم ولی در کلیت کار هم ما با بیش از ۳۷ درصد جمعیت اگه بتوانیم درست مدیریت کنیم به نتایج خوبی میرسیم.
رای این کار ما در مرحله اول باید هر شهری را که امید بالا به حضور داریم به یک اجماع خوب در سطح علما و یاش اولیها و فرهیختگان سیاسی و اجتماعی برسم و در مرحله بعدی در بین چهارحوزه ترکمن نشین با ادغام این گروه ها به یک اعتلاف خوب و ارزشمند برسیم.
این کار کارزار بسیار سخت و آزمونی بزرگ به بلوغ سیاسی ما ترکمنا خواهد بود.در این میان دلسوزی و از خود گذشتگی در بحث سیاسی شاید تاثیر گذار ترین موضوعاتی خواهد بود که امتیاز ترکمن بودن و اون طبع نجابت ترکمنا را به رخ خواهد کشید. ما در مسئله انتخابات استانی به ائتلاف با غیر ترکمن هم باید نیم نگاهی داشته باشیم و این فکر که همه هفت نماینده از ما باشد بنظرم فکر نپخته ای خواهد بود.
دیدگاه و عکس العمل شما در بحث انتخابات حوزه گرگان و آق قلا نسبت به اعلام تقلب آراء دکتر ایزدی چه بود؟
در بحث انتخابات آق قلا اولا که میدانید ما دور دومی.بودیم و دقیقا در بهبوهه پیگیری این مسئله ما تازه اعتبارنامه ما تایید شد و بعد از این هم بنده بارها به جناب دکتر عرض کردم بهر شکلی که صلاح میدانید برای پیگیری بنده در خدمتم.شاید ملاحظاتی برای حضور مجدد دکتر باعث شده که ایشان خودشون هم به نتایج اگه هم که راضی نبوده ولی پیگیری نکند.
اهم عملکرد جنابعالی در دوره نمایندگی چه بوده است؟
دربحث عملکرد هرچند دوستان گروه فراغی آگاهند که وظیفه نماینده قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون بوده ولاکن کمک و حضور نماینده در کنار مدیران اجرایی در بثمر رسیدن پروژه های عمرانی واقتصادی و حل مشکلات اجتمایی موثر خواهد بود.از این منظر هم در بحث اول و هم در بحث دوم ما با کمک دوستان و علی الخصوص جناب دکتر سارلی که جای تشکر دارد مجموعه ای از اسناد و پیگیری ها را بچاپ رسانیدیم که اگر یکی از دوستان قبول زحمت نمایند و دوستان علاقه مند به مطالعه باشد خدمت دوستان تقدیم خواهد شد.
با این وصف تاثیر گذار ترین این پروژه ها به شخص خودم تبدیل آموزشگاه گنبد به دانشگاه گنبد بود برخی هم مثل گاز رسانی به ۶۰ روستا و آسفالت راه ۳۵ روستا و احداث سه دهنه پل بروی گرگانرود بدون محدودیت ترافیک و بار و احداث سه سد لاستیکی برروی گرگان رود که دوتای آن تقریبا تکمیل شده بود.آغاز پروژه ۴ بانده گنبد آق قلا که متاسفانه بدلیل وضعیت بد تخصیص ها ادامه پیدا نکرد و یا آغاز بکار پروژه جاده نفت که متاسفانه پیگیری نشد(بعدا)
آغاز پروژه ابرسانی به آقبند و روستاهای نوار مرز که اونها هم بعد بنده متاسفانه متوقف شد!!
در دوره جنابعالی چه کمکی به ارتقای فرهنگی و حمایت از تشکل های ترکمنی کرده اید؟
در مباحث فرهنگی هم دوستان به برخی موضوعات اشاره داشتند مثل مجموعه مختومقلی فراغی و کلاس های آموزشی مختومقلی خوانی و…یک نمونه دیگر با مشاوره دوستان و جمع آوری مشکلات در بحث.اسامی ترکمن ما با کمک رییس سازمان ثبت احوال و اسناد سجلی ۴۰۰۰ اسم ترکمنی به دفاتر و کنجینه اسامی ترکمنی که مردم مشکل داشتند در نامگذاری نوزادان به این اسامی اضافه شد.
از نظر شما ویژگی های یک یاشولی چیست؟ که بتوان با تشکیل جمع یاشولی مورد مقبول تمامی کاندیداها و مردم در مسیر اتحاد ترکمنها در انتخابات گام برداریم.
در خصوص راهبرد اجرایی انتخابات من خودم میگم انتخابات شورای شهر گنبد رفرنس خوبی است که بسته به مقتضیات انتخابات مجلس و شهرستان مد نظر اصلاحاتی لازم دارد ولی خوب بود وجواب داد. بشرطی که آدمای معتمد مورد پذیرش مردم درجمع هدایتگر باشند.
طرح استانی شدن انتخابات بیشتر در کشورهایی موفق است که به روش حزبی اداره می شوند .زیرا مردم استان به برنامه های حزب رای میدهند و حزب هم بهترین و شناخته شده ترین فرد را به مردم معرفی می کند . در غیر این صورت با توجه به کمرشکن بودن هزینه تبلیغات راه کسانی که وابستگی به کانون های قدرت و ثروت دارند باز خواهد بود .و به این ترتیب مجلسی خواهیم داشت که نماینده قشر ثروتمند استلن باشد و جا برای چهره های محبوب محلی تنگتر خواهد شد . در این خصوص چه راهکاری باید اندیشید ؟
در بحث استانی من عرض کردم کازار سختی و آزمون اساسی به بلوغ سیاسی و فکری ترکمن است.شرط انتخاب درست و افراد با دانش کافی و دلسوز.
استانی شدن انتخابات اگر قطعی و اجرایی شود اولا باید ما جزییات این نوع انتخابات که در کشور اولین بار میخاد اجراء بشه را بدانیم ولی در کلیت کار هم ما با بیش از ۳۷ درصد جمعیت اگه بتوانیم درست مدیریت کنیم به نتایج خوبی میرسیم برای این کار ما در مرحله اول باید هر شهری را که امید بالا به حضور داریم به یک اجماع خوب در سطح علما و یاش اولیها و فرهیختگان سیاسی و اجتماعی برسم و در مرحله بعدی در بین چهارحوزه ترکمن نشین با ادغام این گروه ها به یک اعتلاف خوب و ارزشمند برسیم.
این کار کارزار بسیار سخت و آزمونی بزرگ به بلوغ سیاسی ما ترکمنا خواهد بود.در این میان دلسوزی و از خود گذشتگی در بحث سیاسی شاید تاثیر گذار ترین موضوعاتی خواهد بود که امتیاز ترکمن بودن و اون طبع نجابت ترکمنا را به رخ خواهد کشید. ما در مسئله انتخابات استانی به ائتلاف با غیر ترکمن هم باید نیم نگاهی داشته باشیم و این فکر که همه هفت نماینده از ما باشد بنظرم فکر نپخته ای خواهد بود.
تجربه حضور یکدوره چهارساله دردستگاه تقنینی رادارید لطفابفرمایید مصادیق الگوی تقسیمات کشور چیست؟
در مورد تقسیمات کشوری شاید برسی عمومی کشور از حوصله این شبکه خارج باشه ولی در بحث استانی ما در دو بخش حاشیه شمالی استان ۱ در شرق حوزه کلاله مراوه و در غرب بندر گمیشان و آق قلا شانس داشتن نماینده مستقل را داشتن.ولی همه اینها حضور نمایندگان آشنا به منطقه و دلسوز را میطلبد. بهر حال تقسیمات فی نفسه جهت اسقلال مناطق محروم و دور افتاده را باید شامل بشه تا دوری از مرکز نماینده را غافل نکند.
آیا با استانی شدن انتخابات قصد کاندیدا شدن دارید؟
خیر
اگر یک شخصیت کاریزمای ما فوق طوایف ورود نکند، آیا قوجق ها در این دوره انتخابات شانس اول هستند؟
بنظر من خود کاندیدا خیلی راغب به موضوع طوایف نیست چون ایشان سعیش این است که از همه رای بگیرد ولی بدنه اراء به آن مسئله دامن میزند. حالا قوجق ها هم دارای جمعیت بالایی هستند. در صورت استانی شدن شاید با آمدن کاندیدا و قابلیت آنها شاید بشود قضاوت کرد. هنوز کمی زود است.
پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان و دانش آموختگان ترکمن ایران