- تاریخ: 2015-02-02
- شناسه خبر: 1316 2,256 بازدید
استاندار: هیات مدیره پتروشیمی گلستان پاسخگوی سهامداران باشد
ار کین نیوز-استاندار گلستان با تصریح بر اینکه مجموعه دولت با جدیت مطالبات ۹۴ هزار سهام دار پتروشیمی استان را پیگیری می کند، از هیات مدیره این شرکت خصوصی (سهامی خاص) خواست بجای فرافکنی و پرتاب کردن توپ به زمین دولت، پاسخگ ...
ار کین نیوز-استاندار گلستان با تصریح بر اینکه مجموعه دولت با جدیت مطالبات ۹۴ هزار سهام دار پتروشیمی استان را پیگیری می کند، از هیات مدیره این شرکت خصوصی (سهامی خاص) خواست بجای فرافکنی و پرتاب کردن توپ به زمین دولت، پاسخگوی مردم باشد.
‘حسن صادقلو’ روز شنبه در نشست خبری و پاسخ به پرسش های خبرنگاران اظهار داشت: متاسفانه هیات مدیره شرکت پتروشیمی گلستان هنوز گزارشی رسمی به استانداری نداده است و استانداری بدلیل خصوصی بودن شرکت نمی تواند بصورت رسمی ورود کند اما در راستای مطالبات سهامداران، موضوع را با جدیت پیگیری می کند.
استاندار گلستان ادامه داد: هیات مدیره شرکت پتروشیمی گلستان باید وضعیت مالی و پول هایی که از سهامداران در ۱۰ سال پیش گرفته را مشخص کند و تا این موضوع انجام نشود، دولت نمی تواند ورود کند ضمن اینکه در این بخش وظیفه دولت تامین زیرساخت ها و گاز رسانی بوده که انجام داده است.
صادقلو اضافه کرد: وقتی بحث تصمیم گیری و ورود دولت پیش می آید، پتروشیمی شرکت سهامی خاص می شود و دولت اجازه ورود ندارد اما وقتی بحث مطالبات مردم پیش می آید آنان با فرافکنی دولت را پیش می اندازند و فقط از دولت پول می خواهند در حالی که اگر قرار است دولت ورود کند باید در تصمیم سازی ها نیز دخیل باشد.
وی با اشاره به توقف ۱۰ ساله پتروشیمی گلستان و اینکه اکنون بحث توجیه اقتصادی این پروژه برای بخش خصوصی مطرح است، گفت: برای بهره برداری از این پروژه حداقل به ۷ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است و بخش خصوصی با وضعیت کنونی و تولید بیش از ظرفیت کود شیمیایی در واحدهای پتروشیمی کشور رغبتی برای سرمایه گذاری ندارد.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: هم اکنون نیاز کشور به کود شیمیایی سالانه دو و نیم میلیون تن است درحالی که ظرفیت تولید واحدهای پتروشیمی بیش از ۵ میلیون تن است، ضمن اینکه ۱۱ واحد پتروشیمی دیگر در کشور درحال ساخت بوده و لازم است یک تجدید نظر در نوع بهره برداری و تولید واحدهای پتروشیمی صورت گیرد.
صادقلو همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص آخرین وضعیت منطقه آزاد و گردشگری آشوراده، گفت: لایحه منطقه آزاد تجاری – صنعتی گلستان جهت تصویب به شورای عالی مناطق آزاد ارسال شده است ضمن اینکه براساس تفاهم نامه امضاء شده با سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، طرح گردشگری آشوراده با رعایت مسائل زیست محیطی بزودی اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرایی شدن این دو طرح نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رونق گردشگری و ایجاد اشتغال استان گلستان خواهد داشت، افزود: برخی انتقادها و تخریب ها نسبت به این دو طرح از سوی نشریات و پایگاه های خبری نوعی فرافکنی بوده و صحیح نیست.
استاندار همچنین با اذعان به برخی مشکلات در بانک های استان، بر توجه بیشتر آنان در بحث پرداخت تسهیلات به حوزه اقتصادی و اشتغال تاکید کرد و گفت: بیشتر پروژه های افتتاحی گلستان در دهه فجر امسال نیز با نگاه رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال بوده است.
به گزارش ایرنا انجام مطالعات احداث بزرگراه جدید استان در مسیر نوکنده – گلیداغ – آشخانه که اجرای این طرح به تصویب رسیده است، تهیه سند جامع توسط ۵۳ دستگاه اجرایی و مدیریتی گلستان و حرکت در راستای این اسناد، نهال کاری درسطح ۵۰ هزار هکتار اراضی شیبدار، کمک و حمایت از احزاب شناسنامه دار و اجرای ۵ هزار برنامه فرهنگی – اجتماعی به مناسبت دهه فجر در شهرها و روستاهای گلستان از دیگر پاسخ های استاندار به پرسش های خبرنگاران دراین نشست بود.
صادقلو همچنین از مصوب شدن مرز ریلی اینچه برون تا ۲ هفته دیگر خبر داد و گفت: با تصویب این طرح و نیز انجام زیرساخت های باقی مانده این راه آهن بین المللی، حجم ترانزیت آن افزایش خواهد یافت ضمن اینکه این خط از لحاظ باری مشکلی ندارد.
استاندار گلستان، بررسی و پیگیری برخی آسیب های اجتماعی درسند جامع امنیتی استان، پیگیری راه اندازی شاخصه دوم پردیس پارک فناوری استان در زمینی به مساحت ۳۸ هکتار، برنامه ریزی برای مدیریت منابع آب و تکمیل هتل ورزش گلستان را از دیگر اقدامات انجام شده بیان کرد.
صادقلو همچنین در پایان قول داد، نشست های خبری را هر فصل یکبار با خبرنگاران برگزار نماید.
گفتنی است احداث مجتمع پتروشیمی گلستان در سفر اسفند سال ۸۴ رییس جمهوری وقت به استان مصوب شد، در آن سال ها مردم از پذیره نویسی این پروژه استقبال گسترده ای داشتند و افزون بر ۹۴ هزار نفر سهام این شرکت را خریداری کردند تا شاید به صنعتی شدن استان خود و رفع مشکلات بیکاری و توسعه نیافتگی منطقه کمک کنند اما طولانی شدن اجرای پروژه، مشکل کمبود اعتبار و خرید تجهیزات مورد نیاز زمینه ساز یاس مردم شد.
مردم گلستان در آبان ۸۵ با جدیت در پذیره نویسی شرکت صنایع پتروشیمی گلستان حضور یافتند و این در حالی بود که مسوولان انتظار این همه حمایت از توسعه استان را نداشتند اما در این سال ها و بعد از بالغ بر هشت سال از آغاز عملیات اجرایی هنوز چراغ پتروشیمی گلستان در خاموشی به سر می برد و مردم در ناامیدی و انتظار برای صنعتی شدن استان و کسب درآمد از محل سهام خود هستند.
هدف شرکت صنایع پتروشیمی استان گلستان تولید سالانه ۶۷۷ هزار تن آمونیاک و ۱۰۷۳ تن کود اوره با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
ایرنا
نریمان بائی لاشکی - 2015-12-19 در 12:49 ب.ظ
باسلا م ادب واحترام بنده و همسرم سهامدار شرکت پیترو شیمی گلستان هستیم حدود ۹سال نه جواب تلفن داده می شود نه از طریق نامه جواب ونه وضعیت خود را در این شرکت می دانیم جه باید بشود