- تاریخ: 2015-08-05
- شناسه خبر: 6904 1,172 بازدید
نماینده باید شکیبا باشد
ارکین نیوز – علی محمد جاذبی : بی شک برای احتساب هر فرمولی راه حل های مختلفی وجود دارد ، اما گزینش بهترین و سهل ترین راه حل ، دقت نظر و هوش محتسب را نشان خواهد داد . در مسائل اجتماعی نیز اگر راه های رسیدن به هدف بدو ...
ارکین نیوز – علی محمد جاذبی : بی شک برای احتساب هر فرمولی راه حل های مختلفی وجود دارد ، اما گزینش بهترین و سهل ترین راه حل ، دقت نظر و هوش محتسب را نشان خواهد داد . در مسائل اجتماعی نیز اگر راه های رسیدن به هدف بدون مانع و هموار باشد ، مقصود زودتر بدست می آید . در حیطه مسائل سیاسی پارامترهای ضد و نقیضی تعریف شده که احزاب و تشکل ها به گمان این حقیر تا آخر راه بدلیل اختلاف سلیقه و تعریف های متفاوت از موضوع پیش خواهند رفت . هر چند در مواردی مصلحت حکم واحد را ایجاب می نماید اما تعدد عقیده و معیار همچنان باقی می ماند . روی این اصل گمان می رود طرح مباحث خلاف واقع یکی از راهکارهای رقبا بشمار آید . اینکه گفته می شود « سیاست پدر و مادر ندارد » بر گرفته از همین موضوع است که اجبار در مجاب نمودن ، خیلی ها را به امور غیر واقع دست به دامن می سازد .
در حوزه انتخابات که یکی از اصلی ترین مباحث سیاسی و ریشه در مردم سالاری و از پایه های دمکراسی محسوب می شود ، اوضاع باید کمی متفاوت باشد . در این میدان چون ارتباط مستقیم با مردم برقرار است ، صداقت در گفتار و کردار باید راسته کار قرار گیرد . به قول مختومقلی فراغی : « البته دشمانا سیاست یخشی » سیاست را اگر بر مبنای امور خلاف واقع در نظر بگیریم ، این برای دشمنان باید اعمال شود نه دوستان . در انتخابات مخاطبان اصلی مردم هستند ، مردمی که با امید و انتظار از بهبود اوضاع سیاسی و اجتماعی چه در سطح خانواده و شهر و چه در سطح کلان چشم دوختند تا منتخبانشان به آن عمل کنند .
در چشم اندازی کوتاه به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی که در اسفند ماه امسال شاهد حضور گسترده مردم خواهیم بود ، با وجود تعدد کاندیداها ، معیارهای انتخاب باید درست و از روی اصول صورت گیرد .
اگر برای این منظور اصولی را در نظر بگیریم ، اصل اول اینکه نماینده باید شکیبا باشد . در مقابل مشکلات ، خواست ها ، برنامه های دولت صبر و استقامت داشته و با متانت پیش برود .
اصل دوم ؛ نماینده باید صداقت داشته باشد ، کسی که با مردم خودش صادق نباشد نمی توان به آن اعتماد کرد . دادن وعده های تو خالی که غالب آن حتی در حیطه کاری نمایندگان نیست و تنها و تنها بعنوان ترفند از روی ارعاب جهت ترغیب افکار عمومی در نطق ها بیان می شود نبود صداقت را در وی به اثبات می رساند . دروغ پردازی ، شایعه سازی ، مشوش کردن اذهان مردم زمینه ساز بی اعتمادی در بین اقشار جامعه خواهد شد و چه بسا نفاق و تفرقه دامنگیرشان شده و دشمنی را ترویج خواهد نمود .
داشتن دید وسیع و فکر سالم از اصول دیگر کاندیداها است . در شرایطی که آموزه های اسلام به ما یاد داده مسلمانان از هر رنگ و نژاد با هم برادر و برابرند ، کاندیدی پیدا شود به عنوان مثال طایفه کلته ها را از خود بداند و نسبت به ترغیب حس خود برتر بینی آنان اقدام نماید ، طایفه هواداران خود را قرنجیک ها فرض کند و اکثر طوایف ترکمن را به خانواده و دوستان خود نسبت دهد ، نشانه کوته فکری و ناسالم بودن نگرش وی را نشان می دهد . گذشت آن زمانی که طوایف ترکمن تنها با خودشان وصلت می کردند و سعی در گسترش ایل و عشیره داشتند . اکنون طایفه ها با هم یکی هستند و تنها به عنوان ترکمن شناخته می شوند و این بهترین ملاک برای با هم بودن و اتحاد است .
هماهنگی با برنامه دولت از اصول دیگر کاندید بحساب می آید . مجلس یکدست می تواند در پیشبرد اهداف دولت مددکار باشد . اگر منتخب اقلیت های قومی و مذهبی در مجلس هماهنگ با اکثریت قرار گیرد می تواند نتیجه بهتری از عملکردش حاصل نماید .
می توان اصول بیشماری را برای نماینده برشمرد اما آنچه مسلم است اینکه مردم باید از روی آگاهی نماینده خود را انتخاب نمایند . این عرصه ی کوتاهیست برای مردم که آستانه ی تحمل خود را بسنجنند ، پس از یک رقابت کوتاه یک نفر انتخاب خواهد شد و راهی بهارستان می شود و این ما هستیم که دوباره خواهیم ماند . چه بهتر می شد همه دست در دست هم می دادیم و فردی را انتخاب می کردیم که امین رای مردم باشد .