- تاریخ: 2015-12-28
- شناسه خبر: 12440 628 بازدید
فرهنگ شایسته گریزی
ارکین نیوز-محمودذوقی:فرهنگ شایسته گریزی در ایران قرن بیست و یکم جاریست. پیامدی که تعریف «شایستگی» را تغییر داده و عملاً اجرایی سازی آن را غیر ممکن ساخته است. آنچنان که شایسته سالاری در مدیریت و دنیای سیاست ورزی تنها در ح ...
ارکین نیوز-محمودذوقی:فرهنگ شایسته گریزی در ایران قرن بیست و یکم جاریست. پیامدی که تعریف «شایستگی» را تغییر داده و عملاً اجرایی سازی آن را غیر ممکن ساخته است. آنچنان که شایسته سالاری در مدیریت و دنیای سیاست ورزی تنها در حرف و حدیث باقی مانده و آن طور که باید هرگز محقق نمی شود.
عملکرد گذشته بسیاری از فعالین یکی از مهمترین دلایلی است که حس بی اعتمادی را نهادینه کرده. مردم بر اساس تجربه زیسته خود، شرط اول قضاوت در مورد شایستگی را به جلب اعتماد منوط کرده اند. اعتماد کمرنگ شده حلقه گمشده هیاهوی انتخاباتی امروز ماست .
لذا تلاش بسیاری از فعالین انتخاباتی که امروز با نزدیکی انتخابات شاهد آن هستیم حرکتی است در جواب این خواسته مردم و بازگرداندن اعتمادی که در گذر زمان کم رنگ شده است.
بازگرداندن این اعتماد در میان مردم از دو منظر مهم قابل طرح است، یک پایبندی قلبی طراحان اجماع به بحث اجماع و دوم که خود می تواند تبلور شرط اول باشد تعریف یک ساز وکار قابل قبول برای اجماع روی گزینه ای شایسته است .
به طور حتم بازگرداندن اعتمادی که تحت تاثیر عملکرد دوره های گذشته بوده و قبول نتیجه اجماع در میان عموم مردم و تلاش برای حرکتی روبه جلو با نگاهی به اینده و امیدوار کننده برای جوانان به نحوی که نتیجه اجماع صرفا برای گذر از این وضعیت نباشد، از مسیر شایسته گزینی در بین کاندیداهای نسل جدید و جوان گذر خواهد کرد.
به جرات می توان گفت حضور تعدادی از کاندیداهای جوان، جسور، توانمند و با سابقه سیاسی در این دوره، خواست قلبی بخش اعظمی از جامعه بود تا با حضور و ظهور این چهره ها، بسیاری از افراد و اتفاقات تلخ گذشته را به فراموشی بسپارند و به فکر آینده ای جدید باشند.
از طرفی برای همه واضح است که یکی از مهمترین ویژگیهای پارلمان در همه دنیا سیاسی بودن ان است و در کنار آن سایر ویژگی های تخصصی نیز لازم است. فرایند اجماع نیاز دارد در کنار توجه به مبانی فکری کاندیداها در کلیت و همچنین درحمایت از برنامه های دولت تدبیر و امید برای پیشرفت کشور، به توانمندی های تخصصی نیز توجه کرده و مهمتر اینکه با در نظر گرفتن سابقه فعالیت های سیاسی شفاف افراد به تشکیل مجلسی قوی کمک کند، زیرا حضور افرادی که از ارائه برنامه های خود براساس مبانی فکری و سیاسی ابا داشته یا تکنوکرات های غیر سیاسی نه تنها برای منطقه بلکه برای مجلس نیز به نظر موثر نخواد بود.
البته ارمانی است اگر بگویم جامعه باید شرایط ابراز و احراز شایستگی را برای همگان فراهم کند و هر کس باید این شانس را داشته باشد برای خدمت به جامعه اش در همان سطحی که فکر می کند شایسته است تلاش کند.
حابار