• تاریخ: 2016-04-20
  • شناسه خبر: 16885
  • 2,391 بازدید

علل افزایش آمار طلاق در میان ترکمن ها

ارکین نیوز – بحث “افزایش آمار طلاق در منطقه” که در گروه انجمن “ایل یار” انجام شد و کاربران عزیز نظرات خودشان را در رابطه با آن به اشتراک گذاشتند این بحث که مورد استقبال بسیاری از کاربران گرو ...

ارکین نیوز – بحث “افزایش آمار طلاق در منطقه” که در گروه انجمن “ایل یار” انجام شد و کاربران عزیز نظرات خودشان را در رابطه با آن به اشتراک گذاشتند این بحث که مورد استقبال بسیاری از کاربران گروه واقع شده بود که پس از بحث های کارشناسی آن نتایجی که به تایید کارشناسان رسیده است را برایتان به اشتراک میذاریم.

طلاق مرحله ای دارد به نام “طلاق عاطفی ” که اولین مرحله برای بوجود آمدن مشکلات دیگر در زندگی مشترک است که بهتر است اول با این مقوله آشنایی پیدا کنیم.
• طلاق عاطفی به سردی رابطه میان زن و شوهر گفته می‌شود درواقع در این رابطه ضعف ارتباط عاطفی زن و شوهر منجر می‌شود به سردی تمامی روابطی که یک زوج می‌توانند با هم داشته باشند مانند رابطه روحی، جسمی، عاطفی و حتی گفتاری. وجود این مشکل در یک رابطه باعث بی‌مهری و کم شدن انرژی مثبت در خانواده می‌شود زوج‌ها در بیگانگی دنیای یکدیگر گم شده‌اند و فقط برای هم حکم یک هم‌خانه یا یک مصاحب که به او عادت کرده‌اند را دارند. این افراد با فاصله‌ای که از لحاظ روحی و جسمی با یکدیگر دارند خط قرمزهایی را برای همدیگر مشخص کرده‌اند و هرکدام در خلوت خود دیگری را متهم می‌کند. درک نکردن صحیح از رفتار و گفتار یکدیگر، نداشتن شناخت کافی از روحیات طرف مقابل و عاقبت بی‌علاقگی و سردی نسبت به شریک زندگی خود همه و همه ‌دست به دست هم می‌دهد تا یک طلاق عاطفی را در زندگی زوج‌ها به‌وجود بیاورد.هیچ آمار دقیقی از میزان وجود طلاق عاطفی در دست نیست ولی می‌توان به جرات گفت آمار طلاق عاطفی در میان ترکمن ها یا حتی در کشور از طلاق قانونی بیشتر است!

و اما عوامل کلیت بحث طلاق در میان ترکمن ها بصورت زیر میباشد…
• شکایت و گله گذاری زوجین به هم , انتظاراتی که گفته می شود ولی برآورده نمی شود در واقع نیازهای دوطرف از یکدیگر تامین نمی شود, طوری که زن و شوهر یکدیگر را می بینند ولی صدای یکدیگر را نمی شود(این عامل یکی از مهمترین عوامل طلاق عاطفی است!)
• عدم شناخت کافی دختر و پسر از یکدیگر قبل از ازدواج و ازدواج کردن بدون اهمیت دادن به تفاهم متقابل ودر نتیجه عدم درک متقابل در زندگی مشترک.
• اجازه دادن برای دخالت نابجا به افراد دیگر در مسائل مهم زندگی مخصوصا خانواده نخست و عدم استقلال در تصمیم گیری ها علت این دخالت ها به وابستگی فرد به خانواده نخستین بر میگردد. (به طور مثال در جامعه ما ترکمن ها “اجم اغول” بودن پسر و عدم استقلال مالی و وابستگی به پدر از مثال های بارز آن است)
• عدم گفتگو زوجین در مورد مسائل و مشکلات چرا که با گفتگو میتوان از نظرات یکدیگر در مورد مسائل و حل مشکلات استفاده کرد اما در جامعه ما بین زوجین این همنشینی خیلی کم اتفاق میفتد.
• پایین آمدن سن ازدواج در میان ترکمن ها و کم اهمیت شدن مسئله ازدواج و مسئولیت پذیری زوجین پس از آن طوری که میتوان گفت طرفین کمترین شناختی در مورد “ازدواج و مسئولیت های آن” ندارند.(این مورد از مهمترین مواردی است که در منطقه ما منجر به طلاق می شود!)
• عدم برآورده شدن نیازهای جنسی طرفین و آماده شدن زمینه طلاق عاطفی
• کاهش نقش یاشولی ها و روشن نشدن نقش و وظایف زن و مرد پس از ازدواج از طرف آنان
• یکی از اصلی ترین عوامل در منطقه عاملی خانمان سوز به نام “اعتیاد” است که در دهه گذشته رشد بسیار زیادی در میان جوانان ترکمن صحرا داشته است.
• نفوذ فرهنگ های نادرست غربی از قبیل تاثیر پذیری از فیلم های شبکه های ماهواره ای(به طوریکه در تحقیقات انجام شده ۹۰ درصد افرادی که فیلمهای شبکه جم را میبینند از آنها تاثیرات منفی میپذیرند.این شبکه به شدت بنیان خانواده را مورد هدف قرار داده است بیایید هوشیار باشیم!) و درک غلط از فرهنگ استفاده از سایت های اجتماعی و نرم افزار های پیام رسان (این عامل هنگامی پیش میاید که زوجین از مرحله طلاق عاطفی رد شده اند و نیازهای یکدیگر را نتوانستند برآورده کنند و در این نرم افزارها به دنبال کسی میگردند که بتواند آن نیازها را برایشان برآورده کند غافل از اینکه این گونه دوستی ها خود عاملی است که خیلی بیشتر از طلاق در شخصیت انسان تاثیر گذار است و میتواند آسیب بیشتری از طلاق به طرفین وارد کند!

• عدم رضایت دختر یا پسر برای ازدواج با یک فرد و اجبار آنان از طرف خانواده
• اختلاف سن دختر و پسر هم مهم است و بهتر است زن ۷-۱۰ سال از مرد کوچکتر باشد ولی اگر این اختلاف هم بیش از این باشد یعنی بطور مثال مرد ۳۳ سال و زن ۱۸ سال سن داشته باشد دیدگاه ها,علائق و نقطه نظرات آنها خیلی از هم فاصله خواهد داشت و به اصطلاح آنها دو انسان از دو دنیای متفاوت خواهند بود.این دو پس از گذشت چند سال تازه متوجه خواهند شد هر کدام از نیازها و خواسته های متفاوتی از یکدیگر دارند.
• کوتاهی کردن والدین در تربیت فرزندان و آماده کردن آنان از سنین نوجوانانی برای مقوله مهم ازدواج و بودن پرده ای به نام “حیا” بین والدین و فرزندان که باعث می شود فرزندان نتوانند حرف دلشان را به والدین خود بزنند متقابلاٌ والدین هم مسائل مهم را در مورد ازدواج و تجربه هایشان در این مورد به فرزندان خود انتقال دهند و آنان را بیشتر آگاه سازند.
• وقت گذاشتن برای یکدیگر مثل قدم زدن با هم ,رفتن به خرید و حتی بازی با هم و افزایش مروت و دوستی بین زن و مرد
• محدود کردن زن به کارهای خانه و اختیار نداشتن زن در امور دیگر از عوامل دیگر نارضایتی است که ممکن است منجر به طلاق شود.(در میان خانواده ها به غلط باوری وجود دارد که میگوید مرد از زن برتر است… خداوند در آیه” ۲۱ سوره روم “در قرآن مجید میفرماید:و از نشانه‏های او اینکه همسرانی از جنس خود شما برای شما آفرید، تا در کنار آنها آرامش یابید، و در میانتان مودت و رحمت قرار داد، در این نشانه‏هائی است برای گروهی که تفکر می‏کنند.
بنابراین این آیه و آیه هایی بسیار دیگر زن و مرد تساوی دارند و ارزش آنها به یک اندازه است.

این موراد با تایید کارشناسان روانشناسی و جامعه شناس برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته شد.

گروه تلگرامی ایل یار

  • طعنه - 2016-04-20 در 5:20 ب.ظ

    طلاق در بین ترکمنها وجه ای بد دارد واز آنجایی که از دیر باز ((یاشولی ها)) وبزرگترها در میان اقوام پادر میانی میکردند تا در هر صورت زندگی جوانان به هم نریزد واز هم نپاشد /امید ان را داریم که جوانان با بهره گیری از تجربه های خوب ودادن گوش به اندر زها ونصایح یاشولی ها وبه خصوص به گفته های روحانییون که امر طلاق در اسلام هم بد نزد خداوند متعال جایگاهی ندارد /از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری شود تا مرد وزن در سایه الطاف الهی در مساوات وبرابری زندگی خوشی داشته باشند//انشاالله//

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست