- تاریخ: 2015-12-03
- شناسه خبر: 11304 1,158 بازدید
شخصیت کاریزماتیک برای یک کاندیدا؛ضروری یا …
ارکین نیوز – رشید نافعی از فعالان سیاسی و از نامزدهای احتمالی مجلس دهم در یکی از سخنان خود در پاسخ به سوال کاربران گفتند :کاندیداهای فعلی شخصیت کاریزماتیک ندارند. اما شخصیت کاریزماتیک چیست که رشید نافعی در هیچ یک ا ...

ارکین نیوز – رشید نافعی از فعالان سیاسی و از نامزدهای احتمالی مجلس دهم در یکی از سخنان خود در پاسخ به سوال کاربران گفتند :کاندیداهای فعلی شخصیت کاریزماتیک ندارند.
اما شخصیت کاریزماتیک چیست که رشید نافعی در هیچ یک از کاندیداهای فعلی مجلس دهم مشاهده نکرده است ؟
تعریف شخصیت کاریزماتیک در علم روانشانسی بدین گونه تعریف می شود :
شخصیت کاریزماتیک چیست؟
افرادی که انرژى مثبت دارند،
اغلب مهربان و با عاطفه هستند،
به زمین و زمان مهربانی می کنند،
غصه دارند اما آن را قصه نمی کنند تا خُلق مردم را تنگ نکنند،
اغلب افرادى خوش خُلقند،
دنبال نقاط مثبت هستند،
در برابر نا ملایمات زندگی خم به ابرو نمی آورند.
این افراد در بلند مدت یک نیرویی بدست می آورند که از همه لحاظ مورد قبول اطرافیان هستند و به قول روانشناسان “شخصیت کاریزماتیک” دارند.
حال سوال اینجاست آیا داشتن شخصیت کاریزماتیک برای یک نماینده که در استنباط سخنان رشید نافعی یکی از شرایط اصلی کاندیدا ها می باشد چقدر می تواند در اصلح بودن آن تاثیر بگذارذ ؟
منتظر دیدگا ه های عزیزان هستیم .
شهروند - 2015-12-05 در 8:36 ق.ظ
سلام . آقای نافعی .معمولا” شخصیتهای کاریزماتیک وارد عرصه سیاست نمیشن. اگر هم شدن در مدت زمان نه چندان زیاد این ویژگی را از دست می دهند اصولا شخصیت کاریزماتیک با سیاست منافات دارد. اینگونه شخصیتها را بیشتر در عرصه علم ودانش و دین بیشتر می توان پبدا کرد. البته شخصیتهایی مثل حضرت امام که رهبر و بانی یک انقلاب هستند یک استثنا محسوب می شوند. به خاطر اینکه در نزد این گونه شخصیتها هرگز دین فدای سیاست نمی شد.
بی نام - 2015-12-05 در 6:56 ب.ظ
جناب شهروند/ با این پیش فرض که شما تعریف ارائه شده توسط آقای نافعی را قبول کرده اید، ایراد فاحشی که می توان بر اظهارات شما وارد کرد این است که جنابعالی به صورت ضمنی و به طور غیرمنطقی نظرتان این است که سیاست با اخلاق قابل جمع نیست و لذا به زعم شما افراد کاریزماتیک و اخلاق مدار نباید یا نمی توانند وارد دنیای سیاست شوند. در ادامه امام خمینی را به عنوان یک استثنا در این خصوص مطرح کرده اید که خود می تواند دلیل کافی بر رد نظر شما باشد، اگرچه یقین دارم می توانید افراد بیشتری غیر از امام خمینی را هم به عنوان افراد کاریزماتیک پیدا کنید که در حال حاضر در مصدر امور سیاسی کشورمان هستند. شما مفهوم واژه کاریزما را تنها در ارتباط با سیاست داخلی کشور خودمان تفسیر نموده اید و بر این اساس با کاریزماتیک دانستن رهبر فقیه ای مثل امام خمینی آن را معادل دیندار بودن دانسته اید اگرچه دیندار بودن با توجه به فرهنگ اسلامی مان بر غلظت کاریزماتیک بودن لیدر سیاسی می افزاید. در سیاست خارجی هم می توان به رهبرانی مثل گاندی و ماندلا … اشاره کرد که به اعتراف دنیا واجد شخصیت کاریزماتیک بودند که اخلاق را فدای منافع سیاسی نکردند. معنای لغوی کاریزما نیز همان قوت شخصیتی و جذبه فردی در تعامل با مردم است و لذا ویژگی های شخصیتی مورد نظر آقای نافعی می تواند به وجود اورنده کاریزما باشد.