- تاریخ: 2016-06-08
- شناسه خبر: 18367 437 بازدید
صدور نخستین محموله کشاورزی گلستان
ارکین نیوز – نخستین محموله سیب زمینی گلستان از خط ریلی گرگان –اینچه برون به ترکمنستان صادر شد. به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صدا و سیما ، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان امروز ...
ارکین نیوز – نخستین محموله سیب زمینی گلستان از خط ریلی گرگان –اینچه برون به ترکمنستان صادر شد.
به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صدا و سیما ، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان امروز گفت : محموله ۵۰ تنی محصول سیب زمینی گلستان با واگن و بعد از عبور از کشورهای ترکمنستان و قزاقستان بعد از ۱۰ روز به روسیه می رسد.
درویشعلی حسن زاده افزود : ارزش ریالی این محموله بیش از ۳۵ میلیون تومان است .
وی گفت : بدلیل زمان ۱۰ روزه حمل این محموله برای جلوگیری از فاسد شدن محصول پس از ۵ روز در انتهای مرز کشور قزاقستان به واگن های یخچال دار منتقل می شوند که تا ۵ روز دیگر به سلامت به کشور روسیه برسد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان افزود : علت حمل این محموله با واگن بدون یخچال نبود تفاوت ۲۰ سانتی عرض خط ریلی در کشور ما وکشور های قزاقستان ، ترکمنستان و روسیه است .
آقای حسن زاده افزود: عرض خط ریلی ایران ۵۷/۱ اما خط ریلی این کشورها ۷۷/۱ است .
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به صرفه بودن حمل ریلی محصول افزود : هزینه حمل هر کیلوگرم سیب زمینی از طریق خط ریلی ودریایی ۱۰۰ تومان است این درحالیست که هزینه حمل از طریق خطوط زمینی وکامیون حدود ۸۰۰ تومان برآورد می شود همچنین زمان حمل با قطار هم حدود چهار روز کوتاه تر می شود .
آقای حسن زاده گفت: امسال ۱۲۰ هزار تن سیب زمینی درگلستان تولید شده که هدفگذاری ما برای صادرات بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تن است و تاکنون ۱۰ هزار تن از طریق مرزهای زمینی ودریایی به کشورهای ترکمنستان ، قزاقستان ، افغانستان ، عراق و روسیه صادر شده است .
وی افزود :این سیب زمینی ها در روسیه به قیمت ۳۲ روبل معادل هر کیوگرم یک هزار و ۶۰۰ تومان به فروش می رسد .
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت : میزان مصرف سیب زمینی در روسیه ۳۰ هزار تن در سال است که با توجه به ۴۰ درصد سیب زمینی تولیدی در گلستان مازاد مصرف داخلی است ما فقط می توانیم یک سوم از نیاز بازارهای این کشور را تامین کنیم .
آقای حسن زاده افزود : با برنامه ریزی و تولید باکیفیت می توانیم به عنوان قطب صادرات محصولات کشاورزی به این کشور باشیم.
منبع: خبرگزاری صداوسیما