• تاریخ: 2016-07-10
  • شناسه خبر: 19235
  • 703 بازدید

صاحب امتیاز روزنامه گلشن مهر: فقدان توسعه یافتگی باعث رخداد حقوق های غیر متعارف شد

ارکین نیوز-صاحب امتیاز روزنامه گلشن مهر که از مبدا گرگان در استانهای شمال کشور توزیع می شود؛ با تمجید از بیانیه اخیر رییس جمهوری در خصوص حقوق های نامتعارف گفت: فقدان توسعه یافتگی ساختارها باعث رخداد فیش های حقوقی غیر متع ...

ارکین نیوز-صاحب امتیاز روزنامه گلشن مهر که از مبدا گرگان در استانهای شمال کشور توزیع می شود؛ با تمجید از بیانیه اخیر رییس جمهوری در خصوص حقوق های نامتعارف گفت: فقدان توسعه یافتگی ساختارها باعث رخداد فیش های حقوقی غیر متعارف شد.

احسان مکتبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره حقوق های غیرمتعارف برخی مدیران اظهار داشت: در خصوص این موضوع مانند سایر مسایل مشابه باید به طور دقیق کارشناسی و البته جامع و فراگیر سخن گفت و از این منظر باید بر همه خبرها و اطلاعات این حوزه مسلط بود.
وی اظهار کرد: باید با پدیده فساد به مثابه مساله ای در بدنه حاکمیت برخورد کرد و تنها به عنوان سوژه ای خبری مطرح نشود.
وی اضافه کرد: وقتی با چنین مفسده هایی به مثابه مساله ای در بدنه حاکمیت برخورد کنیم این نکته اساسی را درخواهیم یافت که اصولا حکمرانی خوب تحمل فسادهایی از این دست را ندارد و نمی توان مدعی همه ارزش های متعالی بود و آنگاه در سیستم مدیریت روزی اختلاس شود و روزی دیگر راز پرداخت های عجیب و غریب بر ملا شود و هر روز مردم منتظر خبرهای از این دست باشند.
مکتبی گفت: چنین حوادثی در میان دولت ها نشانه دو مساله مشخص است، اول فرسوده و عقب مانده بودن ساختارهای اداره امور و دوم سپردن کارها به انسان های نالایق که حتی در مصادر بالا دست هنوز دغدغه های شخصی آنها بر نگرانی های عمومی برتری دارد و در بند مال و جاه خود هستند و منافع عمومی را اولویت نمی دانند.
این فعال فرهنگی و اجتماعی افزود: البته هر دو بخش نیز معلول کاستی هایی در دیگر سطوح حکمرانی است اما مساله مهمتر در این گونه افشاگری ها لطمه خوردن وجدان عمومی و اعتماد شهروندان است.
وی تاکید کرد: با این شرایط از کجا می توان به سلامت بخش های دیگر اطمینان داشت و باز علاوه بر همه اینها از کجا می توان اطمینان یافت که چنین مفسده هایی نظیر گم شدن دکل های نفتی و اختلاس های عجیب و اینک فیش های متفاوت نوک قله یخی نباشد که تنها بخش کوچکی از آن در ملا عام اعلام شده است و اینک می توان آن را دید.
مکتبی ادامه داد: اینها سوالاتی است که هر ذهنی را مشغول می نماید و جز با اصلاح ساختارها و پذیرش قواعد حکمرانی خوب نمی توان از پس آن بر آمد زیرا فساد دارای لایه های مختلف و متفاوتی بوده و تنها با اصلاح ساختار است که می توان نیروهای نالایق و ناکارآمد را از بدنه حکمرانی حذف کرد و در غیر این صورت همه حرف ها تنها در چارچوب شعار باقی خواهد ماند، اما اولین گام در اصلاح ساختار آن است که در کنار توجه به معیشت مردم و دقت در اقتصاد شهروندان که البته از اولویت های عاقلانه و مورد نیاز هست، توجه به حق آنان در دسترسی به اطلاعات آزاد و نهادینه کردن این فرایند را بپذیریم.
وی ادامه داد: باید بپذیریم تا هنگامی که شهروندان و رسانه ها به صورت مستمر بر مدیران نظارت نداشته باشند و عملکرد آنها را به چالش نکشند در عمل امکان اصلاح فراهم نمی شود.
مکتبی با بیان این که فقدان احزاب قدرتمند و کارآمد نیز باعث گسترش فساد است و موجب می شود پاسخگویی و نظارت بر عملکرد مدیران در عمل منتفی شود، افزود: ولی به اعتقاد من بیانیه رییس جمهوری حاوی نکات ارزنده ای بود که هم در سطح و هم در عمق به نکات قابل استنادی توجه کرده بود که قابل ستایش است.
وی با قدردانی از رییس جمهوری در خصوص پذیرش مسوولیت و عذر خواهی از این بابت یادآور شد: نکته اول آن که در غالب موارد رییس جمهوری از فاعل اول شخص استفاده کرده است و این نشان می دهد که برخورد با این پدیده را مسوولیت خویش می داند و بر آن اصرار دارد.
این فعال رسانه ای تاکید کرد: نکته دوم آنکه رییس جمهوری هم بر اصلاح قوانین و مقررات و هم به برخورد با متخلف تاکید کرده اند که در صورت انجام این اقدامات می توان امیدوار بود که در آینده شاهد چنین تخلفاتی نباشیم زیرا آن چنان که رییس جمهوری مطرح کرده اند باید به اعتماد عمومی ارج گذاشت و این اعتماد لطمه دیده را ترمیم کرد.
مکتبی ادامه داد: همچنین باید به قانون در همه سطوح توجه کرد و مُر قانون را بدون تنازل اجرا کرد تا شاهد تخلف هایی به این گستردگی نباشیم.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست