- تاریخ: 2015-11-13
- شناسه خبر: 10492 724 بازدید
سیستانی ها و حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا
ارکین نیوز-حامد صمدلویی ( دکترای علوم سیاسی ):بزرگان و نخبگان سیستانی حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا پس از مدتها مذاکره موفق شدند الگوی هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه را جامه عمل بپوشانند و با ...
ارکین نیوز-حامد صمدلویی ( دکترای علوم سیاسی ):بزرگان و نخبگان سیستانی حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا پس از مدتها مذاکره موفق شدند الگوی هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه را جامه عمل بپوشانند و با یک نامزد رسمی وارد کارزار انتخابات شوند.
اگر در هشتمین دوره انتخابات قدسیه آب شناس به منظور وحدت قوم سیستانی به سود دکتر عبدالحسین ناصری از ادامه رقابتها کناره گیری کرد امروز مهندس محمود سالاری به همین هدف و به سود آب شناس کناره گیری نمود تا علاوه بر اینکه بلوغ سیاسی این قوم مقیم منطقه مسجل شود بلکه رگه هایی از اخلاق اجتماعی و قانع بودن به حضور یک نامزد در قالب فضای رقابتی ترسیم شود.
سیستانی های گرگان به همراه اصولگرایان، اصلاح طلبان و ترکمن ها شکاف رقابتی عرصه انتخاباتی حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا را تشکیل می دهند اگرچه تا پنجمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سیستانی ها به صورت حامی در انتخابات حضور داشتند اما از ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با معرفی نامزد انتخاباتی به صورت مستقیم وارد رقابتهای انتخاباتی شدند.
مهندس محمود سالاری اولین نامزد و در واقع خط شکن قوم سیستانی در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا بود تا انسجام آرای این قوم باعث شد وی به مرحله دوم رقابتهای ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی راه یابد و در نهایت با انسجام آرای مقابل به سود مهندس غلامعلی هزارجریبی نتواند به مجلس راه یابد.
اما این پایان کار نبود چرا که پس از تراژدی سقوط هواپیما یاک ۴۰ و در انتخابات میان دوره ای ششم، سیستانی ها به آرزوی دیرینه خود دست یافتند و دکتر عبدالحسین ناصری موفق شد اولین نامزد راه یافته قوم سیستانی از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا به مجلس لقب گیرد.
حضور دکتر ناصری در رقابتهای ادواری مجلس پر فراز و نشیب بود وی در انتخابات مجلس هفتم شکست خورد. انتخاباتی که مرحله دوم آن متشکل از نامزدهای چند شکافی گرگان بود؛ اصولگرایان ( عباسی )، اصلاح طلبان ( حسینی ) و ترکمنها ( امان زاده ) در کنار نامزد سیستانی ها ( دکتر ناصری ) تنور انتخابات را داغ کرده بودند.
دکتر ناصری در مجلس هشتم توانست رقیب قدرتمند ترکمن خود را ( دکتر عبدالناصر ایزدی ) در مرحله دوم با فاصله اندک شکست دهد و برای دومین بار به مجلس راه یابد.
سیستانی ها در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با دو نامزد که سبد آرای متفاوت داشتند وارد عصه رقابتها شدند، که این شکاف با ریزش آرای دو نامزد سیستانی همراه شد، هرچند دکتر ناصری توانست به مرحله دوم انتخابات مجلس نهم راه یابد ولی اینبار عیسی امامی بود که وی را شکست می داد.
فضای قبل از انتخابات ۷ اسفند ۹۴ ( دهمین دوره مجلس ) نشان دهنده آن است که بزرگان طوایف و نخبگان سیستانی در نهایت توانستند شکاف رقابتی درونی این قوم را خنثی نمایند و با یک نامزد رسمی وارد عرصه شوند تا همان مرحله اول کار را تمام کنند و به نظر نمی رسد نامزد نهایی سیستانی ها یعنی قدسیه آب شناس کار سختی را تا تکیه زدن بر صندلی مجلس پیش رو داشته باشد چرا که شکاف بین اصولگرایان، تعدد نامزدهای اصلاح طلب و عدم توافق ترکمنها بر روی یک نامزد این فرضیه را تقویت می نماید.
محمود - 2015-11-14 در 9:18 ق.ظ
این بار حتی اگر تعداد کاندیدهای ترکمن زیاد شود، مطمئن باشید که بینش ترکمنها به خصوص جوانان و تحصیلکرده ها و نخبگان پیشرفت زیادی داشته و حتما به یک نفر رای خواهند داد. حال که سیستانی ها با تمام قوت به میدان قانونی وارد شده اند، تحصیلکرده ها و جوانان ترکمن نیز بینش بالای خود را به نمایش خواهند گذاشت.