• تاریخ: 2016-01-03
  • شناسه خبر: 12732
  • 482 بازدید

حضرت امام (ره) همواره بر تعهد در کنار تخصص تأکید بسیار داشتند

ارکین نیوز-یکی از مهمترین معیارهای انتخاب مردم بایستی تعهد کاندیداها باشد. حال می خواهیم با واژه تعهد بیشتر آشنا شویم که اکثر کاندیداها در شعارهای تبلیغاتی خود به آن اشاره می کنند، تعهد یعنی وظیفه یا ضمانتی در مقابل کسی ...

ارکین نیوز-یکی از مهمترین معیارهای انتخاب مردم بایستی تعهد کاندیداها باشد. حال می خواهیم با واژه تعهد بیشتر آشنا شویم که اکثر کاندیداها در شعارهای تبلیغاتی خود به آن اشاره می کنند، تعهد یعنی وظیفه یا ضمانتی در مقابل کسی یا برای چیزی و خود را ملزم به انجام کاری دانستن می باشد.

همانطورکه می دانیم زندگی در جامعه بر اساس قراردادها و قول و قرارهای اجتماعی اداره می شود. بخش اندکی از نیازها در قالب تبادلهای نقد و فوری و بدون قرارداد قبلی تأمین می شود ولی بخش بیشتری از نیاز جامعه براساس برنامه ریزی و آینده نگری و در پی توافقها و قراردادها، وعده ها، و… قابل تأمین است.

حال اگر بخواهیم به اهدافمان چه در سطح فردی و چه در سطح اجتماعی برسیم باید پایبند به عهد و پیمان خویش باشیم. همچنین در قرآن کریم و در آیه ۳۵ از سوره مبارکه اسراء درباره لزوم وفای به عهد میخوانیم:… و اوفوا بالعهد ان العهد کان مسئولا و به عهد و پیمان وفاء کنید که همانا عهد و پیمان مورد سوال واقع خواهد شد.

و در جامعه ما نیز روزانه میلیونها قرارداد و قول و پیمان بین افراد و نهادهای گوناگون به صورت مکتوب و شفاهی منعقد می شود، که زیر بنای فعّالیتها و جهت بخش تلاشهای ما می باشد. همچنین پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله معیار ارزیابی انسانها و نزدیکی آنان به خود را چنین برشمرده است: «اَقْرَبُکُمْ غَدا مِنّی فِی الْمَوْقِفِ اَصْدَقُکُمْ لِلْحَدیثِ وَ اَدّاکُمْ لِلاَْمانَهِ وَ اَوْفاکُمْ بِالْعَهْدِ وَ اَحْسَنُکُمْ خُلْقا وَ اَقْرَبُکُمْ مِنَ النّاسِ؛ فردای قیامت کسی به من نزدیک تر است که راستگوتر باشد، نسبت به امانت بیشتر رعایت کند و نسبت به عهد و میثاق وفادارتر، اخلاقش نیکوتر و مردمدارتر باشد.»

و در جای دیگر نیز فرموده است: «لا ایمان لمن لا امانه له و لا دین لمن لا عهد له». کسى که امانت ندارد از ایمان بى بهره است، کسى که به تعهّد خود وفا نمى‏کند از دین بى بهره است.

امام صادق علیه السلام فرموده است:«ثلاثه لا عذر لاحد فیها اداء الامانه الى البرّ و الفاجر والوفاء بالعهد للبرّ والفاجر و برّ الوالدین برّین کانا او فاجرین» سه خصلت است که براى کسى عذرى در آنها نیست: ادا کردن امانت به صاحبش خواه نیکوکار و خواه بدکار، وفاء به عهد و پیمان با نیکوکار و بدکار، نیکى به پدر و مادر خواه نیکوکار باشند خواه بدکار .

پس «عهد شکنی» می تواند دشمن بزرگ همکاری، اعتماد، عدالت، مهرورزی و پیروزی در جامعه باشد، پس بهتراست در انتخاب افراد تفکر کرده و به گذشته آنان رجوع کرده که آیا فرد منتخب ما از خصلت تعهد برخوردار است یا خیر؟ حال انتخاب ما غیر از این بود و چنین فردی را نیز تایید و تبلیغ کنیم پس:
چو بدعهد را نیک خواهی به دهر بدی خواستی بر همه اهل شهر
طاهر اسماعیلی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست