- تاریخ: 2016-02-14
- شناسه خبر: 14650 392 بازدید
ترانزیت سالانه ۲٫۴ میلیون تن نفت کوره ترکمنستان از طریق خط ریلی اینچه برون گلستان
ارکین نیوز- مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ گفت: طبق توافق انجام شده و با ایجاد زیرساخت های لازم سالانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن نفت کوره کشور ترکمنستان از طریق پایانه ریلی اینچه برون گلستان به بندرعباس ترانزیت می شود. محمدرضا ...
ارکین نیوز- مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ گفت: طبق توافق انجام شده و با ایجاد زیرساخت های لازم سالانه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن نفت کوره کشور ترکمنستان از طریق پایانه ریلی اینچه برون گلستان به بندرعباس ترانزیت می شود.
محمدرضا قربانی روز شنبه درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: فراهم سازی زیرساخت های مورد نیاز ترانزیت این محموله از طریق پایانه ریلی اینچه برون از امروز آغاز و در مدت ۱۲ روز به پایان می رسد.
وی گفت: عمده ایجاد زیرساخت برای آغاز جابجایی نفت کوره ورودی از کشور ترکمنستان به پایانه ریلی اینچه برون، ساخت سه خط به طول سه هزار و ۸۰۰ متر به منظور انجام عملیات مانور، تخلیه و بارگیری این محموله در پایانه مرزی است.
به گفته وی طبق اعلام مقامات ترکمنستان، مرحله نخست محموله نفت کوره به مقدار ۱۵۰ هزار تن در چند مرحله به ایستگاه راه آهن اینچه برون منتقل و پس از انتقال به واگن های ایرانی، به مقصد بندرعباس ترانزیت خواهد شد.
وی در خصوص مزایای اجرای طرح مزبور، توضیح داد: با عملیاتی شدن این طرح حمل هر تن محموله ترانزیت نفت کوره ضمن ایجاد درآمد ارزی برای کشور، صرفه جویی افزون بر ۴ برابری حمل ونقل جاده ای را همراه دارد.
راه آهن بین المللی ایران – ترکمنستان – قزاقستان که آذر ماه سال ۹۳ با جضور روسای جمهوری سه کشور در مرز اینچه برون استان گلستان افتتاح شد، نقش به سزایی در توسعه بازرگانی استان گلستان دارد.
شهر مرزی اینچه برون به سبب استقرار پایانه و گمرک و بازارچه مرزی در آن و ترانزیت کالا بین ایران و کشورهای آسیای میانه دارای اهمیت راهبردی است.
این خط آهن به عنوان کریدور ریلی شمال – جنوب از شهر ‘اوزن’ در قزاقستان تا ‘قزل قایا’ در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آن نقطه تا شهر ‘برکت’ در ترکمنستان و از برکت تا اترک و اینچه برون در مرز ایران و ترکمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده است.
طول این راه آهن افزون بر ۹۲۰ کیلومتر می باشد که از این میزان حدود ۸۵ کیلومتر در خاک جمهوری اسلامی ایران، ۷۰۰ کیلومتر در خاک ترکمنستان و ۱۴۰ کیلومتر نیز در خاک قزاقستان قرار دارد.
این خط ریلی که درمرحله نخست ظرفیت ترانزیت دو تا سه میلیون تن و درمراحل بعدی تا ۱۲ میلیون تن را دارد، کشورهای ترکمنستان و قزاقستان را از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به آب های آزاد خلیج فارس متصل می کند.
طبق گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان، از ابتدای امسال ۳۶ هزار و ۹۰۰ تن کالا از طریق این خط آهن از کشورهای قزاقستان و ترکمنستان وارد گلستان شده است.
براساس این گزارش بیشترین واردات کالا از طریق مرز اینچه برون و راه آهن بین المللی ایران – ترکمنستان – قزاقستان، ماشین آلات (کالای واسطه ای) و غله بوده است.
آمار واردات کالا از طریق مرز اینچه برون در سال گذشته ۱۲ هزار تن بوده است.
استان مرزی گلستان با یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت در شمال ایران قرار دارد و از شمال با کشور ترکمنستان، از غرب با مازندران، از شرق با خراسان شمالی و از جنوب با سمنان همسایه است.