• تاریخ: 2016-01-28
  • شناسه خبر: 13922
  • 612 بازدید

تحلیلی بر هوای انتخاباتی در گنبد؛

ارکین نیوز-هر چه می گذرد رقابت برای تصاحب کرسی نمایندگی در گنبدکاووس داغ تر می شود و قدمهای کاندیداها جهت حرکت به سمت بهارستان شتاب بیشتری می گیرد. به نقل از قابوس نامه ، بعد از ثبت نام کاندیداهای حوزه گنبدکاووس ،اعلام ا ...

ارکین نیوز-هر چه می گذرد رقابت برای تصاحب کرسی نمایندگی در گنبدکاووس داغ تر می شود و قدمهای کاندیداها جهت حرکت به سمت بهارستان شتاب بیشتری می گیرد.

به نقل از قابوس نامه ، بعد از ثبت نام کاندیداهای حوزه گنبدکاووس ،اعلام اسامی و حوزه های فعالیت کاندیداها می توان این تعداد را کشکولی دانست از انواع تفکرها ،جناح و جهت گیری ها که در میدان انتخابات به رقابت می پردازند.با تایید صلاحیت کاندیداهای گنبدکاووس رقابت ۲۰ نفره بر سر یک کرسی مجلس رنگ و بوی جدی به خود گرفت .این روزها هم اندیشی ها و جلسات خانگی آنها شدت و قوت بیشتری یافته است و به روزهای پایانی سال و انتخابات نزدیک تر می شویم، برنامه های آنها نیز فشرده تر می شود.

هر روز پیامهایی از نشست یاشولی ها و بزرگان به گوش می رسد و هر چه به انتخابات نزدیک تر می شویم، تلاش های آنها برای اجماع و تعیین چند کاندیدای محدود و البته مناسب بیشتر به چشم می آید.حرکت و تلاش یاشولی هاست که به صورت علنی در جهت وحدت کاندیداهای ترکمن نمود دارد، البته تا به امروز اعلام موضعی در جهت وحدت و یا کنارگیری فردی در گنبد برای دیگری دیده نشده است.

طبق نظر کارشناسان یاشولی ها کار سخت و مشکلی در جهت اجماع در پیش دارند، زیرا برخی از کاندیداها در تصمیم خود مصمم هستند و با برنامه ریزی های چند میلیاردی بعید به نظر می رسد که از این میدان به سادگی بیرون بروند و این کار سختی است که امروز پیش روی یاشولی ها می باشد.

برای برخی از کاندیداها نشست ها و دورهمی های غیر رسمی بین مردم روستا از فعالیت در شهر اهمیت بیشتری دارد و روستاها را نقطه قوت در پیروزی انتخابات می دانند، مشکلات در روستاها بیشتر از شهر است و همیشه تعداد و جمعیت روستاهای گنبد مثال زدنی است، و شاید بتوان گفت از دیدگاه این افراد، اگر کاندیدایی در بین روستاییان مقبولیت کافی داشته باشد احتمال انتخاب آن نیز قوت بیشتری می گیرد.

برخی دیگر نیز با حضور در مراسم های مناسبتی و تجمع های بزرگ مردمی، فعالیتهای زیرپوستی خود را شروع کرده اند که البته این حضور نیز با ترکیب جمعیت قابل توجهی که به عنوان هواداران بعضا کاندیداها را همراهی می کنند قابل تامل است.

از قصه تکراری چانه زنی ها و حرف های درگوشی و پرسوجوهایی که کاندیداها درباره مشکلات مردم دارند که بخشی از متن سخنرانی های خود را به آن اختصاص دهند تا رایزنی در میان اصناف مختلف از دیگر اقداماتی است که این روزها شاهد آن هستیم.

کانالهای تلگرامی نیز بستر برای معرفی چهره ها و اشخاص برای حرکت و شروع تبلیغات شده است و مردم گنبد نیز در استفاده از این ظرفیت مستثنی نیستند و فعالیت های بیشماری در این بستر انجام می دهند. البته جالب اینجاست که علی رغم توجه خاص برخی به تبلیغات در این فضا برخی از کاندیداها به فضای تلگرامی بی رغبتند و شیوه سنتی و تبلیغ رو در رو را بر هر روش دیگری ترجیح می دهند.

و اما مردم که بازیگران اصلی این صحنه هستند به چند دسته تقسیم می شوند، عده ای کاندید مشخص دارند و حال به هر دلیلی که ممکن است بر سر جریانات قومی قبیله ای و یا شناخت های قبلی رایشان از قبل تعیین است. عده ی دیگری از مردم منتظرند تا با نگاه به برنامه ها ،شرکت در نشست ها و برگه های رنگین تبلیغاتی انتخاب خود را بسنجند و رای خود را به صندوق بیاندازند.

از آنجا که طبق خلق و خوی جوانی، جوانان به دنبال طرح های نوع و ایده هستند، نماینده ای که بخواهد رای جوانان گنبدی را داشته باشد باید به دنبال ایده و طرح تازه ای باشد زیرا وعده ها دیگر برای جوانان عادی شده است. البته توجه به ورزش شهرستان که با زندگی جوانان گنبدی عجین شده نیز یکی از محور هایی است که کاندیداها می توانند روی آنها مانور دهند.

در ایام انتخابات گرایش های مختلف نمود بیشتری پیدا می کند و مردم باید با نگاه به سابقه کاندیداها بسنجند که این فرد چه گرایشی داشته و یا چه روند حرکتی در فعالیت های خود خواهد داشت. اما با این حال نمی توان تحلیل درستی از جهت گیری های انتخاباتی در این ایام ارائه داد، مگر اینکه در لیست حزب خاصی معرفی شوند که تجربه نشان داده این مطلب نیز در شهرهای بومی و سنتی مانند گنبدکاووس اغلب محلی از اعراب ندارد.

به نظر اقدام برای اجماع در بین کاندیداها نیز سخت باشد ولی دست نیافتنی نیست و این بار طبق شنیده ها روند رو به رشد کاندیداها نشان از آن دارد برخی از کاندیداهای قومیت های گوناگون با جمع کردن رای های قوم و محل خود در نهایت، بر سر بک نفر توافق کنند و مابقی کاندیداها به نفع او کنار بکشند که البته تنها به عنوان یک احتمال به این موضع اشاره شده است.

اما آنچه بیش از هر چیز در این عرصه مهم است رقابت سالم و به دور از هرگونه خصومت لازمه ی حرکت کاندیداها می باشد. اینکه آنها بدانند، رقابت انتخاباتی فضای تسویه حسابهای شخصی نیست و نباید اهداف و آرمانهای نظام را فدای درگیریهای شخصی خود کرد مهم گام هایی است که باید با هدف خدمت به مردم برداشته شود و هر کس با هر گرایش و دیدگاه و قومیتی که انتخاب شود نباید این اصل مهم که وظیفه ذاتی کرسی نشینان بهارستان است را از یاد ببرد.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست