- تاریخ: 2016-04-10
- شناسه خبر: 16520 286 بازدید
تالاب گمیشان بستری مناسب برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی
ارکین نیوز- فرماندار شهرستان گمیشان گفت: تالاب ساحلی و بین المللی گمیشان بستری مناسب برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه و استان گلستان است. امانگلدی ضمیر روز یکشنبه در حاشیه بازدید از تالاب بین المللی گمیشان در شمال ...
ارکین نیوز- فرماندار شهرستان گمیشان گفت: تالاب ساحلی و بین المللی گمیشان بستری مناسب برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه و استان گلستان است.
امانگلدی ضمیر روز یکشنبه در حاشیه بازدید از تالاب بین المللی گمیشان در شمال شهر گمیش تپه ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه دستگاه های متولی از قبیل میراث فرهنگی و محیط زیست در سال جاری زمینه بهره مندی مردم شهرستان از پتانسیل ها و نعمات خدادادی منطقه و رشد گردشگری و توسعه اقتصادی فراهم شود.
به گفته وی راه دسترسی آسفالته و اتصال به شبکه برق سراسری زمینه را برای توسعه دیگر زیر ساخت ها و بهره مندی از ظرفیت این تالاب بین المللی در حاشیه شرقی دریای خزر فراهم کرده است.
ضمیر ظرفیت های گردشگری و توریستی شهرستان و تلاب را زمینه ساز رونق معیشت مردم بیان کرد و بر برنامه ریزی مسئولان برای استفاده از این توانمندی ها تاکید نمود.
علی بیانی رئیس اداره محیط زیست گمیشان نیز سخنانی در خصوص آخرین وضعیت آبگیری تالاب بین المللی گمیشان در سال جاری، تنوع زیستی و گونه های آبزی و پرندگان تالاب گمیشان ارائه نمود.
ضمیر و هیات همراه ضمن پایش و گشت در نوار ساحلی تالاب گمیشان ،با یک فروند قایق موتوری از پهنه آبی تالاب و مناطق آبگیری شده در سال جاری نیز بازدید و از نزدیک کلونی های پرندگان حاضر در شمال تالاب را مشاهده کردند.
به گزارش ایرنا حدود ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان گرگان (مرکز استان گلستان) آبگیر گسترده ای با نیزارهای انبوه قرار دارد که به نام تالاب بین المللی گمیشان معروف است.
تالاب گمیشان یک زیستگاه منحصر به فرد با وسعت بیش از ۲۰ هزار هکتار است که ۱۴ هزار هکتار آن جزء مناطق شکار، صید و تیراندازی ممنوع سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.
گمیشان یک تالاب ساحلی محسوب می شود و طیف گسترده ای از گونه های مختلف پرندگان همچون ‘مرغابی، غاز، قو، پلیکان، باکلان، پرستوی دریایی، سلیم، کاکایی، چنگر، اگرت، خوتکا، گیلان شاه و تلیله’ به آن مهاجرت می کنند.
همچنین تعداد گونه های موجود که برای زمستان گذرانی یا زادآوری در تالاب هستند حدود ۱۱۰ گونه برآورد می شود.
علاوه بر این همه ساله تالاب میزبان تعداد زیادی از پرندگانی است که از نیمکره شمالی به مناطق جنوبی مهاجرت کرده و ماه ها در این مکان می مانند و مجددا برای جوجه آوری به وطن اصلی خود باز می گردند.
مهاجرت پرندگان از اواسط پاییز آغاز و گونه های مختلف از عرض های بالاتر و نواحی شمالی سیبری به تالاب بین المللی گمیشان می آیند.
در میان پرندگان آبزی چنگر فراوان ترین و غاز پیشانی سفید و پلیکان پا خاکستری کمیاب ترین و شاید ارزشمندترین پرندگان تالاب بین المللی گمیشان محسوب می شوند.
شمارش مدتی قبل بیش از ۳۰۰ پلیکان پاخاکستری که از پرندگان در حال انقراض است در تالاب گمیشان، حاکی از وضعیت مطلوب تالاب دارد.
ضلع جنوبی تالاب بین المللی گمیشان به رودخانه گرگان رود محدود می شود و قسمت شمال آن تا مرز جمهوری ترکمنستان ادامه دارد، عمق این تالاب از ۵٫۲ متر در قسمت شمال غرب تا یک متر در سایر قسمت ها متغیر است.
گمیشان در سال ۱۳۸۱ از سوی کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین المللی به ثبت رسید.
شهرستان گمیشان با حدود ۶۷ هزار نفر جمعیت در شمال غرب استان گلستان واقع می باشد.
ایرنا