- تاریخ: 2015-11-21
- شناسه خبر: 10842 466 بازدید
استاندار گلستان: ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون، صادرات را رونق می دهد
ارکین نیوز-استاندار گلستان گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری در اینچه برون واقع در شرق استان زمینه ساز رونق صادرات بوده و باعث کاهش واردات که امروزه به عنوان یک آسیب مطرح بوده، می شود. حسن صادقلو روز شنبه در نشست شورای برنامه ...
ارکین نیوز-استاندار گلستان گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری در اینچه برون واقع در شرق استان زمینه ساز رونق صادرات بوده و باعث کاهش واردات که امروزه به عنوان یک آسیب مطرح بوده، می شود.
حسن صادقلو روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان، با اشاره به آخرین وضعیت تصویب طرح ایجاد این منطقه آزاد تجاری، اظهار داشت: این طرح در بیشتر کمیسیون های مرتبط مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسیده است و در انتظار قرائت در صحن مجلس برای تصویب نهایی قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون در گلستان با سرعت بیشتری مورد تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و عملیات آن اعم از اداری و ایجاد زیرساخت اجرایی شود.
استاندار گلستان افزود: منطقه آزاد تجاری استان دارای گسترده ۱۲۰ هزار هکتاری می باشد که پایگاه اصلی این منطقه در سطح ۱۶ هزار هکتار پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: در نقشه این طرح مناطق داشلی برون، فرودگاه و آشوراده نیز جزو مجموعه منطقه آزاد تجاری محسوب می شود.
شهر اینچه برون از توابع شهرستان گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است و به سبب بازارچه و گمرک مرزی در حوزه مبادلات تجاری و ترانزیت کالا منطقه راهبردی محسوب می شود.
ارتباط زمینی با کشورهای آسیای میانه و گشایش مسیر ریلی بین المللی ایران- ترکمنستان – قزاقستان در مرز اینچه برون گلستان و تلاش برای دستیابی به حوزه خلیج فارس و بازارهای دنیا، وجود زمین های شوره زار کم بازده در شمال استان و بهره گیری از آن در بخش صنعت، ضرورت ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون را دوچندان کرده است.
وجود چنین شرایطی باعث شد تا رئیس جمهوری در سفر آذرماه سال ۹۳ به گلستان به خواسته بخش صنعت استان توجه کرده و از ایجاد منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی اینچه برون به عنوان هشتمین منطقه آزاد کشور یاد کند.
*در ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون از دانش فنی داخلی استفاده می شود
استاندار گلستان همچنین گفت: در ایجاد منطقه آزاد تجاری اینچه برون از دانش فنی داخل کشور استفاده خواهد شد که زمینه ساز تجلی اقتصاد مقاومتی و ورود سرمایه گذاران داخلی به استان گلستان است.
وی از مسئولان استانی مرتبط نیز خواست که نسبت به شناسایی ظرفیت ها و استعدادهای استان های مختلف برای استفاده در راه اندازی و فعال کردن منطقه آزاد تجاری اینچه برون اقدام کنند.
صادقلو درادامه آینده پژوهی مشاغل در استان متناسب با نیازها، حساس شدن مسئولان دستگاه ها بیش از گذشته به چابک سازی، فعال کردن پنجره واحد (ارائه مشاوره) در رونق اقتصادی استان را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: مسئولان مرتبط در استان از این ظرفیت ها در راستای رونق اقتصادی گلستان بیش از گذشته استفاده کنند.
وی همچنین به ارائه طرح ‘مزیت پیشرو در رونق اقتصادی’ استان اشاره کرد و گفت: این طرح می تواند خلاء رشد اقتصادی استان را پرکند، ولی باید در اجرای آن سند آمایش گلستان لحاظ شود.
استاندار گلستان اضافه کرد: در اجرای این طرح باید رفع مشکل بازرگانی تولیدات استان و نیز برند کردن آنها بیشترمورد توجه گرفته و راهکارموثر ارائه شود.
وی اضافه کرد: طرح پیشنهادی مزبور به عنوان نسخه رونق اقتصادی استان و با بهره گیری از ایده های کارشناسان با تجربه مد نظر باشد و مسئولان با حساسیت بیشتری آن را پیگیری کنند.
استاندار گلستان گفت: در این طرح رونق روستا اساس کار بوده و از دانش بومی و فناوری روز برای ایجاد درآمد پایدار استفاده شود.
*بسیج دانشگاه مکتب ساز است
صادقلو همچنین با تبریک هفته بسیج گفت: امروز این نهاد مردمی دانشگاهی مکتب ساز شده است.
وی بسیج را یک مدل رفتاری و خورشید درخشان نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: بسیج مجموعه ای از معارف و دانشگاهی بوده که مکتب ساز شده و هنوز زوایای ناگفته و ناشنیده ای برای کشف دارد.
استاندار گلستان بسیج را یک نوع مدل رفتاری نظام در نفی استکبار نیز معرفی کرد و گفت: اکنون نظام ما با بهره گیری از این نهاد مردمی در نفی استکبار سرسلسله شده است.
* دغدغه پایین بودن سرانه درآمدی مردم گلستان
حسین پیشقدم رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان نیز با بیان اینکه یکی از دغدغه ها پایین بودن سرانه درآمدی مردم استان است، گفت: تحلیل سال ۷۹ تا سال ۹۱ نشان می دهد که درآمد هر گلستانی نیمی از میانگین درآمد هر ایرانی است و توجه به کاهش این شکاف از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی پایین بودن میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی و صنایع بزرگ، مهاجرت بالا به استان، نرخ بیکاری بالا و اشتغال ناقص، توزیع ناعادلانه درآمد و ثروت و پایین بودن بهره وری را از مهمترین دلایل پایین بودن درآمد سرانه گلستانی ها بیان کرد.
پیشقدم با ارائه آماری از سال ۹۱ اظهار داشت: در این سال سرانه درآمدی ماهانه هر گلستانی ۴۱۴ هزارتومان و میانگین سرانه کشوری ۷۹۸ هزار تومان بوده است.
به گفته وی بر همین اساس سرانه درآمدی سالانه هر گلستانی طبق آمار مرکز آمار ایران برای سال ۹۱ حدود ۵۰ میلیون ریال و کشوری آن ۸۵ میلیون ریال بوده است.
پیشقدم گلستان را استان سی ام درآمدی کشور در جدول استانها در سال ۹۱بیان کرد و بدون ارائه آمار دیگری دراین بخش و در خصوص دو سال گذشته، ارتقای سرانه درآمد گلستانی ها را یک ضرورت برشمرد و افزود: لازم است برای استفاده از داشته های استان در جهت افزایش سرانه درآمدی ساکنان، تلاش زیربنایی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در اجرایی شدن برنامه های افزایش سرانه درآمد در استان نیاز است به عواملی چون الگوی اسلامی- ایرانی، اقتصاد مقاومتی، استفاده از نظریه ها و برنامه های توسعه بیش از گذشته توجه شود.
در این نشست شماری از اعضای شورای برنامه ریزی گلستان از جمله معاون امور اقتصادی استاندار، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، رئیس سازمان های صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امور عشایری، جانشین سپاه نینوا و فرماندار بندرگز به ارائه پیشنهاد در راستای شتاب دادن به رونق اقتصادی استان پرداختند.
استان گلستان در شمال کشور قرار دارد و یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت دارد که امرار معاش بیشتر ساکنان آن از طریق کشاورزی است.
ایرنا