- تاریخ: 2015-08-19
- شناسه خبر: 7236 1,511 بازدید
آق قلایی ها و ایده های عمرانی، توریستی
ارکین نیوز-گروه تلگرامی آق قلایی ها با هدف عمران و آبادانی این شهر جهت رشد اقتصادی و توریستی، راه اندازی شد. در این گروه علاوه بر مهندسین و شهروندان فعال آق قلایی، شهردار آق قلا و همچنین تعدادی از اعضا شورای شهر این شهرس ...
ارکین نیوز-گروه تلگرامی آق قلایی ها با هدف عمران و آبادانی این شهر جهت رشد اقتصادی و توریستی، راه اندازی شد. در این گروه علاوه بر مهندسین و شهروندان فعال آق قلایی، شهردار آق قلا و همچنین تعدادی از اعضا شورای شهر این شهرستان حضور دارند و با شرکت در بحثها، به دغدغه ها و نظرات شهروندان آق قلایی گوش فرا می دهند.
اعضای این گروه امیدوارند با حضور اعضای شهرداری و شورای شهر در این گروه، نظرات و ایده های آنان مورد توجه و بررسی قرار بگیرد. اعضای این گروه علاوه بر اظهارنظرهای مفید، سوژهای تصویری جالبی را به اشتراک می گذارند. عکس فوق مربوط به محله عیدگاه، کوچه لاله هفتم می باشد و عکس زیر مربوطه به بلوار اترک محله کل آباد می باشد که توسط شهروندان به اشتراک گذاشته شده است. در ادامه قسمتی از نظرات شهروندان آق قلایی را خواهید خواند.
آنه محمد قانقرمه: فرهنگ فروش در داخل مغازه را رواج دهند که هیچ هزینه ایی برای زیبا سازی و شهرداری ندارد اگر جلب توریست کنیم ما بین سه تا پل بهترین جا برای هزینه کردن است گر کناره های رودخانه را برسیم وداخان چند قایق کخ با پا پارو زده میشود بیندازیم کلی درآمد به شهرداری خواهد شد در کنا ر رودخانه انواع اقسام کافه رستوران با بخشی های سنتی مگر چقدر هزینه میخواهد فقط همت شورا شهردار را مطلبد
به جای آب پاشی بی هدف بلوار ها از ورودی شهر درختکاری شود
و…… اگر در خیابان ها جای ماشین ها خط کشی شده به صورت اریب پارک شوند هم جا زیاد شده و هم به زیبایی خیابان کمک میکند
مجید: به نظر من باید یک طرح جامع شهرتوریستی تهیه و تصویب شود و تمامی برنامه های مدیریت شهری بر مبنای آن صورت پذیرد.و برای توسعه شهری از تمامی پتانسیل های موجود در شهر از جمله دوستان همشهری که در مرکز استان کارمند هستند و همچنین همشهریانی که در تهران و در وزارتخانه ها و ادارات کل مشغول به کار هستند باید از پتانسیل آنها استفاده کرد .
ناصر توسلی: بهترین نظر را از نظرم برای توسعه توریستی شهر مخصوصا حد فاصل ما بین ۳ پل آقای قانقرمه داده اند سال گذشته چنین پیشنهاد های مشابهی را در یک مقاله به سایت شهرداری آق قلا ارائه دادم . نکته دیگر اینکه دوستمان کمال الدین سقر گفتند چندتا مجمتمع تجاری در آق قلا در حال احداث هستند ؟ سوال اینجاست که این مجتمع ها کجا هستند؟ آیا در خور شهر آق قلا هستند؟ متاسفانه سرمایه گذاری برای ساخت مجتمع تجاری در شهرستان آق قلا نسبت به شهرهای اطراف بسیار کم تر از شهرهای دیگر هست.
تا کنون یک مجتمع تجاری چند طبقه ای در آق قلا نداشتیم و نداریم. در مسیرهای اصلی هم سرمایه گذاران به یک خانه تجاری- مسکونی دو یا سه طبقه اکتفا می کنند.
نکته دیگر این است که باید به بعضی مسیرها توجه شود- مثلا در بعضی خیابان ها وجود بلوار و نبود چهارراه باعث کاهش رشد اقتصادی می شود- برای نمونه بلواری که چهارراه جهاد قدیم را بسته است باید باز شود تا دو خیابان قدیم جهاد و شهید سلطانی که جدیدا ساختمان شرکت فرهنگیان نیز در آن احداث شده رونق بگیرد- باز در ادامه خیابان قدیم جهاد با بلواری بین مسیر مدرسه هنرستان چهارراه دیگری را می بندد. این مسیر علاوه بر افزایش سوخت بنزین و ضرر همشهریان که به بخاطر یک دور زدن باید مسیر بین ۲ میدان را طی کنند، باعث کاهش رشد اقتصادی می شود. نکته دیگری که باید توجه شود این است که مکانی جدید برای ایستگاه های مینی بوس رانی در نظر گرفته شود. مثلا ایستگاه عطاباد به ابتدای محله محمد آلق – ایستگاه گرگان به ابتدای شهرک شهرداری – ایستگاه بندر به نزدیکی مصلای عیدگاه انتقال یابند مسیرها رونق می یابد. وجود چهارراه باعث افزایش عبور و مرور و رونق اقتصادی می شود. از سوی دیگر چنین مواردی زیاد است-مثلا ایستگاه آق دگیش و قرینجیک پورآمان اگر در محله حکیم آباد یا در نزدیکی مسکن مهر احداث شود باعث رونق اقتصادی آن مسیر خواهد شد.
دوستی در بالا پیشنهاد داد خرده فروشان را باید از سطح شهر جمع کرد و این از نظر این جانب به دور از انسانیت است. زیرا خرده فروش سرمایه اولیه را جهت مغازه نشینی ندارد و با همان سرمایه اندک و خرده فروشی مشغول گذراندن زندگی خود است. باید چاره ای اندیشید مثلا شهرداری می تواند برای یک عده خرده فروش در مسیر بین پل تاریخی تا اداره آموزش و پرورش در قسمت پیاده رو فضای سیز شهرداری تعدادی دکه ایجاد کند همان کاری را که در روزهای عید فطر انجام میدهد و در ازای آن حقوق ماهیانه اندک و یا مالیات از خرده فروشان دریافت کند.
کمالدین سقر: با سلام و شب بخیر خدمت همه دوستان (البته الان دیگه صبح شده)، جناب آقای توسلی احداث مجتمع تجاری از نظر بنده تنها راه کار یا پیشنهاد نبود. بیان حداقل حرکت خودجوشانه مردمی در جهت بهبود کسب و کار بود. یکی از دوستان از وضعیت خیابان و محل زندگیشان گلایه ای داشته و بنده فقط صرفاً جهت اطلاع آن موضوع را بیان نمودم. در هر حال، اگر چه آق قلا شهر کوچکی است اما مطمئن باشید پتانسیل تجاری سازی بالاتری از حال حاضر دارد. ما ایرانیها عادت داریم قبل از کوچکترین حرکتی دنبال پشتیبان و یا حتی کسی که کل کار را تقبل نماید بگردیم. اولین و مهترین قدم را خود ملت باید بردارند. پس از بالا رفتن تقاضای عبور و مرور، نیاز تجاری سازی و سایر تقاضاهای جامعه شهری مسئولین دست به کار شده و پتانسیل خود را در جهت مرتفع نمودن تقاضای جامعه قرار خواهند داد.
مجید: با سلام خدمت دوستان فرهیخته یکی از پیشنهادات اینجانب این است که یک نقشه جامع باغشهر تهیه شود و برای هر خیابان .هر دو طرف خیابان فقط و فقط یک مدل درخت انتخاب و کاشته شود تا در سالهای بعد خیابان را با آن درختها بشناسند و تعداد تعدد درختان طوری باشد که آدم فکر کند وسط یک باغ راه میرود و این یکی از کم هزینه ترین راه تغییر دکوراسیون شهری است ودر مرحله بعد ایجاد یک سد لاستیکی بعد از پل کمربندی تا پشت آن آب جمع شود البته ارتفاع آن باید طوری محاسبه شود که در زیر پل جدید ( سابق )یک متر آب باشد و ایجاد پارک ساحلی و … تفریحگاه و ….
در کل پیشنهاد من تبدیل آق قلا به یک باغشهر با استفاده از کاشت درخت میباشد و استفاده از پتانسیل رودخانه و سه پل که داریم. به نظر من باید پله پله پیش رفت یعنی مسعولین شهری اول باید کلیات را تصویب کنند و بعد در مورد جزییات تصمیم گیری کنند .یعنی اول باید تصمیم گرفت آق قلا به کدام سو برود در چه زمینه ای برند شود و بعد در مورد جزییات صحبت کنیم .پیشنهاد اینجانب توسعه صنعت توریسم است. بعد از روشن شدن مسیر حرکت باد ها میوزند.یک ضرب المثل انگلیسی است که میگه : برای کشتی که نمی دونه مقصد کجاست باد موافق معنا نداره. به هر حال تجربه من میگه صنعت توریسم با توجه به قابلیتهای شهر آق قلا درآمد زایی خیلی زیادی خواهد داشت.و منجر به تولید ثروت و آمدن پول خارج از شهر و استان به داخل آق قلا خواهد شد و فقط پول داخل آق قلا به گردش در نمی اد. وقتی در مورد صنعت توریسم صحبت میکنیم یک طرح جامع و کامل شامل کلیه پتانسیل ی موجود و برنامه های تفریحی و توانمندی های شهر آق قلا میباشد .ما شتر اسب فرش لباس محلی و …. داریم که میتواند مسافر و توریست را از کیلومترها دور تر بکشاند به اق قلا.
ح شیر محمدلی: با سلام به دوستان گرامی.
به نظرم تو مبحث توسعه شهرمون باید توسعه پایدارو مدنظر قرار بدیم تا به صورت پایدار و همه جانبه با یه آهنگ و سرعت متعادل به پیشرفت برسیم ره صدساله رو یکشبه نمیشه رفت.باید همه جنبه ها درنظر گرفته بشن.
علی تکند: حدود ی ماه پیش بحث در مورد توریستی کردن آق قلا بود
نظرات جالبی داده شد از جمله
تاکسی تایفون یا سایفون که همون درشکه بود که ب نظر خیلی خوب بود
ب نظر من ما باید نسبت ب شهرهای اطراف برجسته تر شویم تا توریست بیاد ب اینجا
گنبد میل گنبد رو داره گرگان نهارخوران رو داره بندر اسکله
ما البته فرهنگ جذاب ترکمن و البته ی کارهای دیگه که بتونه مسافر رو مجاب کنه ۲۰ کیلومتر از مسیر خودش منحرف بشه بیاد اینجا
نور محمد: برنامه تعطیلات نوروزی سر کمربندی هم برنامه خوبی بود برای جذب گردشگر.ولی برنامه ریزی جالبی میخواست.
اوزیل: پر هزینه ترین قسمت تهیه زمین وسیع میباشد اگر زمین منطقه کمربندی مال شهرداری باشه واقعا محیط خوبیه برای ایجاد ناحیه گردشگری و جذبشان، چون دقیقا تو مسیر جاده گمرک و تقاطع اول آق قلا و جاده های گرگان و بندر نیز میباشد و میتوان روی آن منطقه سرمایه گذاری دائمی هم کرد/تورکمنیا
فرهنگ - 2015-08-20 در 12:29 ب.ظ
با سلام ایده های دوستان واقعا قابل تامل است جای تقدیر دارد پیشنهاد من متمرکز نمودن اصناف در مناطق خاص است که هم جهت رفاه حال شهروندان خوب است و هم گردشگران مثلا بازار فرش فروشان که قبلا نیز یکجا متمرکز میباشد وسعت یابد یا پوشاک در یک نقطه متمرکز شود و کفش و لوازم خانگی و … که وقتی یک گردشگر آدرسی جهت خرید مثلا یک جنس خاص را دارد در هرنقطه از شهر هر شهروندی آدرسی اون نقطه را بدهد که نمونه بارز آن بازار فرش فروشان میباشد مطمئنا تنوع کالاهای ارایه شده بصورت متمرکز قطعا منجر به خرید خواهد شد به نوعی افزایش درامد