• تاریخ: 2016-03-20
  • شناسه خبر: 16028
  • 455 بازدید

آشوراده تنها جزیره ایرانی خزر چشم انتظار گردشگران

ارکین نیوز-آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای خزر این روزها آماده استقبال از گردشگران و مسافرانی است که برای دیدن جاذبه های طبیعی و تاریخی به این قطب گردشگری و نوروزگردی گلستان می آیند تا در سفری یکروزه از زیبایی های این نگ ...

ارکین نیوز-آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای خزر این روزها آماده استقبال از گردشگران و مسافرانی است که برای دیدن جاذبه های طبیعی و تاریخی به این قطب گردشگری و نوروزگردی گلستان می آیند تا در سفری یکروزه از زیبایی های این نگین گردشگری استان بهره مند شوند.

جزیره آشوراده در حدود ۲کیلومتری ساحل بندرترکمن از شمال به دریای خزر، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به تنگه چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.
جزیره آشوراده در برخی منابع تاریخی به عنوان مجمع الجزایر آشوراده که متشکل از سه جزیره بوده، نیز آمده است و گفته می شود با بالا آمدن سطح آب دریای خزر هر دو جزیره کوچک انتهای آن در آب فرو رفته و هم اینک تنها یک جزیره باقی مانده است.
این جزیره تا سال ها قبل با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما با وقوع سیل در سال ۱۳۷۲ این جزیره خالی از سکنه شد.
آشوراده در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد، در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه بدلیل بحث پناهگاه حیات وحش آن است که در تمام ایام سال میزبان انواع پرندگان می باشد، ضمن اینکه ۴۰ درصد خاویار ایران نیز در نزدیکی این جزیره به دست می آمد.
پوشش گیاهی این جزیره بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است که ۹۰درصد سطح جزیره را در برمی گیرد و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در آن زندگی می کنند.
از سوی دیگر بحث گردشگری آشوراده با توجه به احتمال مشکلات زیست محیطی همواره چالشی میان دولت و فعالان محیط زیست بوده است، آخرین موضوع این جزیره، تفاهم نامه سازمان های گردشگری و محیط زیست بود که بر اساس آن ۱۰ درصد از جزیره آشوراده قرار شد به مرکز گردشگری تبدیل شود.
طرحی که کلیات آن توسط ریاست جمهوری در سفر سال ۹۳ به گلستان اعلام شد.
اگرچه دولت تاکید کرده هر گونه اقدامی در این جزیره همراه با رعایت الزامات محیط زیستی خواهد بود، اما بحث گردشگری آشوراده هنوز دغدغه برخی طرفداران محیط زیست است.
وجود اردوگاه دانش آموزی با وسعت ۴ هکتار و میزبانی این اردوگاه از فرهنگیان و کارکنان وزارت آموزش و پرورش سراسر کشور در ایام نوروز از دیگر ظرفیت های گردشگری آشوراده است، هر چند این مساله نیز از سوی حامیان محیط زیست به عنوان یک دغدغه بیان می شود و آنها معتقدند اقامت کوتاه مدت نیز می تواند به محیط زیست این جزیره آسیب وارد کند.
از سوی دیگر وجود مجتمع فرآوری خاویار و تاسیسات ماهیان خاویاری، پادگان قدیمی روس ها، مزرعه پرورش ماهی خاویاری در داخل قفس و درداخل آب خلیج گرگان، چشم انداز های بی نظیر کوه و دریا،حیات وحش منحصر بفرد جزیره و البته پیرامون آشوراده نیز از جذابیت های این جزیره ایرانی خزر است که گردشگران در سفری کوتاه می توانند از آن بهره مند شوند.
بندرترکمن با افزون بر۶۱ هزار نفر جمعیت در شمال غرب استان گلستان واقع است، بیشتر ساکنان این شهرستان را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.
ایرنا

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست