• تاریخ: 2015-11-11
  • شناسه خبر: 10366
  • 2,683 بازدید

مادرم نان بده که سخت دلتنگ نان های تنوری تو هستم

ارکین نیوز – بدون شک اون عده از عزیزانی که مادراشون و یا مادر بزرگاشون براشون تامدیر چورگ (نان تنوری ) می پختن با شنیدن تامدیر چورگ یه افسوسی بخورن و بگن هییی یادش بخیر… حتما یادتونه اون تنور گلی ، یادتونه وق ...

ارکین نیوز – بدون شک اون عده از عزیزانی که مادراشون و یا مادر بزرگاشون براشون تامدیر چورگ (نان تنوری ) می پختن با شنیدن تامدیر چورگ یه افسوسی بخورن و بگن هییی یادش بخیر… حتما یادتونه اون تنور گلی ، یادتونه وقتی مامانتون خمیر درست میکرد یواشکی یه تیکه میکندین بازی میکردین؟؟و یا دوست داشتین کنار مامانتون دست تو لگن کنید و به تقلید ازش خمیر درست کنید؟؟،یادتونه میگفتین ،نانه جان منگا دا کوکا بشیر دا(مادر جان برای من هم نون کوچک بپز دیگه) اونوقت مامانتون وقتی خمیرارو میبرید و گرد میکرد یکی کوچولو میکند و میگفت این کوچولو که هم قد خودته مال تو، یادتونه با چه ذوقی میرفتین هیزم جمع میکردین؟؟؟ دوست داشتیم اولین نونی که در میاد نون کوچیک و خوشمزه ما باشه ، چقدر بی تابی میکردیم تا کوکه ما در بیاد وای که چقدر خوشمزه بود پشت نون یه ذره از گل تنور میچسبید با دست تمیز میکردیم و میخوردیم مزش هنوز که هنوزه زیر دندونامه شک دارم کسی که خورده باشه مزش رو فراموش کرده باشه .

پیشرفت علم و تکنولوژی واقعا خوبه ولی بعضی وقتا لذت رو از آدم میگره ، قبول دارم سخت بود درست کردن خمیر و بعد تو گرمای هیزم درست کردن نون ، حتما یادتون هست سرخی صورت مادراتون ؟؟!! امروزه دیگه راحت شده میریم صف وای می ایستیم و نون میگیریم ولی میدونیم که هیچ وقت جای تامدیر چورگ مارو نمی تونه بگیره ،آسایش رو میشه با پول گرفت ولی لذت واقعی رو نمیشه …. متاسفانه هرچقدر جلو میریم داریم زیبایی هامونو ، فرهنگمونو بخاطر آسایش از دست میدیم ، خیلی چیزا داره عوض میشه تامدیر چورگ هم یکیشه ،الکی نبودا پختنش هنر می خواست مثل بافتن قالی ترکمن که قبلا ها ۹۰ درصد دخترا بلد بودن ولی فک نکنم ۵ درصد امروزیا هم بلد باشن، بچه های امروزی تنها با شنیدن قصه ها از من و شماها باید حسرت بخورن که چرا….

هر اومدنی یه رفتنی داره تامدیر چورگ با اومدنت شادی و لذت رو به ما دادی و با رفتنت حسرت فراغ وخاطرات شیرینت،روحت شاد و یادت گرامی ،تامدیر چورگ یاد بولدی کوکه جگیم یاد بولدی
حبیب ترکمن

  • ترکمن رایانه - 2015-11-11 در 4:48 ب.ظ

    حوص نان تنوری و قاورتمچ جورگ شدیم

  • مهمان - 2015-11-13 در 8:45 ق.ظ

    واقعا” با خواندن این مطلب زیبا رفتیم به گذشته یه لحظه مزه ی شیرین ولذت بخش تامدیر چورگ اومد زیر دندانمان ولی الان هم هستند جاهایی که همین چوروگ را می پزند ولی هیچ اثری از اون لذت ومزه ی خوش گذشته در ان دیده نمیشه .چون اون موقع یه چیز دیگه هم بود اون هم عشق مادرانی که دوست داشتند به خانواده نان گرم بدند تا نوش جان کنند .
    ارزوی سلامتی برای تمامی مادران مهربان ودلسوز مخصوصا” مادر عزیز خودم .(مادرم دوستت دارم)

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست