• تاریخ: 2015-05-15
  • شناسه خبر: 4044
  • 805 بازدید

سفیرترکمنستان درایران: مختومقلی نقش اساسی در توسعه روابط دوستانه دوکشور دارد

ارکین نیوز- سفیر ترکمنستان در جمهوری اسلامی ایران در آیین نکوداشت مختومقلی فراغی در مراوه تپه با اشاره به روابط صمیمانه دو کشور دوست و برادر، گفت: این شاعر و عارف ترکمن نقش اساسی در توسعه روابط دوستانه دو کشور دارد. آئین ...

IMG_0646
ارکین نیوز- سفیر ترکمنستان در جمهوری اسلامی ایران در آیین نکوداشت مختومقلی فراغی در مراوه تپه با اشاره به روابط صمیمانه دو کشور دوست و برادر، گفت: این شاعر و عارف ترکمن نقش اساسی در توسعه روابط دوستانه دو کشور دارد.

آئین نکوداشت دویست و هشتاد و دومین سالگرد تولد شاعر و عارف شهیرترکمن مختومقلی فراغی روزجمعه با حضورجمعی از مقامات ومسوولان کشوری، مهمانان خارجی و علاقمندان این شاعر نامی درجوار آرامگاهش در روستای آق تقه شهرستان مراوه تپه در شرقی ترین نقطه استان گلستان برگزار شد.

در این آئین احمد قربان اف سفیر ترکمنستان درایران اظهارداشت: توسعه مشترکات فرهنگی زمینه ساز توسعه روابط دو کشور در عرصه های مختلف است.

وی همچنین سطح روابط دو کشور همسایه (ایران و ترکمنستان) در بخش های فرهنگی، احتماعی، سیاسی و اقتصادی را مثبت ارزیابی کرد.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان نیز طی سخنانی بااشاره به ویژگی های زندگی و آثار این شاعر نامی ترکمن، اظهار کرد: مختومقلی بعنوان شاعری مسلمان و مردمی، عاشق بندگان خدا بوده و از جایگاه ویژه ای دربین مردم برخوردار بود.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی همچنین با یادآوری جایگاه و آثار مختومقلی در وحدت و همدلی بین مردم ، اضافه کرد: اشعار مختومقلی برگرفته ازآموزه های اسلامی است که با آثارش مردم زمان خود را به وحدت وهمدلی دعوت می کرد.

در ادامه این آئین پیام دکتر جنتی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی به مناسبت سالگرد ولادت مختومقلی فراغی توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی گلستان قرائت شد.

استاندار گلستان نیز در سخنانی تصریح کرد: مختومقلی فراغی قبل از اینکه به عنوان شاعر شناخته شود، قاری قرآن بود و در این امر از مهارت و تسلط ویژه ای برخوردار بود.

حسن صادقلو افزود: برخی از محققان و مختومقلی شناسان در بیان توانمندی هایش، وی را فردوسی ترکمن ها معرفی می کنند ،اما من باتوجه به شناختی که از این شاعر دارم، او را با مولوی مقایسه کرده و مولوی ترکمن ها می دانم.

وی به ویژگی های کیفی اشعار مختومقلی فراغی نیز اشاره کرد و یادآور شد: اشعار این شاعر فرهیخته فرق اساسی با آثار دیگر شاعران زمان خود داشت و اشعارش مملو از آموزه های اسلامی و حکمت بود.

استاندارگلستان همچنین اضافه کرد: مختومقلی می گفت که اگر زبان شعری من زبان مردم نباشد، آن زبان متعلق به من نیست.

به گزارش ایرنا ،این مراسم که با شرکت مقامات و مسوولان استانی ومحلی و جمعی از محققان و فعالان فرهنگ و ادب از کشورهای مختلف جهان و جمع زیادی از علاقمندان از سراسر کشور به خصوص استان های گلستان، مازندران و خراسان شمالی برگزار شد، پس ازقرائت فاتحه به روح مختومقلی فراغی و پدرش دولت محمد آزادی و گلباران مزار آنان، از کتاب دانشنامه و تابلوی برجسته مختومقلی فراغی رونمایی شد.

همچنین دراین مراسم چند برنامه فرهنگی هنری اجرا شد.

مختومقلی فراغی شاعر شهیر ایرانی در سال ۱۱۱۲ هجری شمسی در روستای حاجی قوشان در شمال شرق گنبدکاووس به دنیا آمد.

پدرش دولت محمد آزادی از شاعران سرشناس ترکمن و گوگلان و مادرش ارازگل از طایفه گوکلان، تیره گرکز بودند.

مختومقلی در سال ۱۱۶۹ هجری شمسی در کنار چشمهٔ ˈاباساریˈ در دامنهٔ کوه سونگی داغ درگذشت و او را در روستای ˈآق تقهˈ در ۴۰ کیلومتری غرب مراوه تپه شمال شرق استان گلستان و در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپردند.

شهرستان مراوه تپه با ۶۰هزار نفر جمعیت در منتهی الیه شرق استان گلستان قرار داد.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست