- تاریخ: 2015-10-22
- شناسه خبر: 9651 1,013 بازدید
نشست یاشولی های آق قلا ؛ بیم ها و امیدها
ارکین نیوز – علی : فعالان سیاسی ، اجتماعی شهرستان آق قلا این روزها در حال رایزنی برای انتخاب کاندیدای اصلح و برگزاری شایسته نشست یاشولی ها هستند . نشستی که بانی آن اعضای گروه تلگرامی گروه عمران شهر آق قلاست و مدیریت آن ر ...
ارکین نیوز – علی : فعالان سیاسی ، اجتماعی شهرستان آق قلا این روزها در حال رایزنی برای انتخاب کاندیدای اصلح و برگزاری شایسته نشست یاشولی ها هستند .
نشستی که بانی آن اعضای گروه تلگرامی گروه عمران شهر آق قلاست و مدیریت آن را حاج حکیم موحد برعهده دارد.
محور اصلی بحث های گروه در خصوص انسجام آراء و راهکارهای مناسب برای ایجاد ائتلاف مناسب برای انتخابات آتی مجلس دهم می باشد.
طی چند روز اخیر فعالان سیاسی اجتماعی آق قلا در این گروه تلگرامی موضوعات مختلفی را به بحث گذاشتند .
آیا اجماع بر سر یک نفر از شهر آق قلا باشد و یا دو نفر ؟ کدام یک سودمند ومفید خواهد بود ؟ چنانچه یک نفر حاصل اجماع باشد تکلیف رای دوم چه خواهد بود ؟
سوالاتی که هنوز به یک جواب قطعی و واحد نرسیده است .
عده ای معتقدند که به منظور جلوگیری از استفاده رقبا از آراء آزاد دوم شهر صرفا با اجماع بر سر یک نفر و با تک رای خود ورود نماینده خودمان را قطعی کنیم .
عده ای نیز اعتقاد دارند از رای دوم بصورت مدیریت شده باید استفاده کرد چطور ؟ یعنی اجماع بر سر یک نفر و با رای دوم مدیریت شده ! مثلا رای اول به فرد حاصل اجماع و رای دوم به نامزدی که ضمن رقیب بودن، تحت ائتلاف ، وی نیز آرایی را به ما به ارمغان بیاورد .
در رابطه با انتخابات دیدگاه های مختلفی نیز در گروه مطرح می شود از جمله :
۱_چون ما نمی توانیم از گرگان نماینده راهی مجلس نماییم رای را برای گرفتن امتیاز از نمایندگان غیر ترکمن مدیریت نماییم.
۲_ما می خواهیم با شرکت منسجم در انتخابات ضمن اجماع روی یک نفر غیر ترکمن دنبال گرفتن امتیاز جهت شهر و همشهریان گوشه چشمی هم به حضور نماینده مان در دور دوم برای کرسی دوم داشته باشیم.
۳_یک نماینده از ما با نمایندهای از گرگان ائتلاف کند و برای گرفتن رای از گرگانیها فعالیت نماید.
۴_هر دو نماینده مورد حمایت آق قلا بایستی ترکمن باشد.و اگر هم نماینده ما به دور دوم نرفت در دور دوم انتخابات دنبال حمایت از یک کاندیدا و امتیاز گیری از ایشان باشیم.
براساس اطلاعات غیر رسمی ترکمنها طبق آمار انتخابات گذشته در خود آق قلا ۴۷هزار رای دارند،در انبار الوم ۹هزار رای و در گرگان به غیر از دور گذشته که ۹ هزار رای داشتند ( آرای کسب شده توماج)با جامعه ترکمن و اهل سنت حدود ۴تا ۵ هزار رای داشته است.
در دور قبل طاهری با ۷۴ هزار رای در دور اول راهی بهارستان شد،ناصری با ۵۰هزار رای و امامی با ۴۳ هزار رای به دور دوم راه یافتند.
همچنین فرهاد توماج ۳۷هزار و اسماعیل ۲۶ هزار رای، طاهری از آق قلا ۹ هزار رای داشته است.
، حالت قلی ایزدی حدود چهار هزار رای و دکتر تاتار ۱هزار رای داشته است.
حال با اطلاعات بالا سناریوی های چهارگانه بالا را بررسی و تحلیل نمایید.
اگر دوستان صلاح می دانند روی این موضوع یک بار دیگر همگی نظرات خود را بنویسید.
البته چالش های نیز توسط اعضای این گروه مطرح می گردد که جای تامل دارد
۱- در تمام دوره ها هم اصلاح طلبان گرگانی و هم اصولگرایان از آق قلا رای گرفتند و به مجلس هم رفتند چرا تا به حال اونها به فکر ائتلاف با ترکمنهای هم طیف خود نبودند حتی در میاندوره ای مجلس با توجه به رد صلاحیت تمام اصلاح طلبان گرگان از جمله هاشم مهیمنی از اقای حکیم آل جلیل که هم فکر با اونها بود حمایت نکردند وبا حالت قهر انتخابات را تحریم کردند
۲- همین گرگانیها با اینکه در دوره های گذسته کاندیداهایشان از جمله شهیدان قندهاری و هزارجریبی وبعدا سید سبحان با رأی آق قلاییها به مجلس رفتند چرا در مرحله دوم مجلس هشتم از دکتر ایزدی حمایت نکردند
شایان ذکر است لازمه پیروزی کاندیدای ترکمن از شهرستان اق قلا علاوه بر پایگاه قومی دارا بودن گرایش سیاسی شفاف است تا از این طریق بتواند ریزش ارا را بتواند از اردوگاه سیاسی خود کسب و جبران نماید زیرا دخالت مناسبات متعدد و گوناگون در سبد ارا امری اجتناب ناپذیر است. چنین کاندیدی باید از توانمندی و مناسبات اجتماعی و سیاسی قوی برخوردار باشد که متاسفانه عده ی هنوز هم صرفا توقع دارند تنها از ظرفیت های قومی بهره ببرند .
به گزارش خبرنگار ارکین نیوز ، قرار است نشست یاشولی ها با مشارکت تمامی فعالان سیاسی اجتماعی شهرستان در آینده نزدیک برگزار گردد و می توان گفت آینده انتخابات در حوزه آق قلا با تصمیم گیری یاشولی ها در این نشست وارد فاز جدیدی خواهد شد.