- تاریخ: 2016-09-25
- شناسه خبر: 20686 414 بازدید
سه پیشنهاد ترانزیتی ایران روی میز ترکمنستان
ارکین نیوز-مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای نتایج کمیته ویژه رفع مشکلات ترانزیتی با ترکمنستان را اعلام کرد. محمدجواد عطرچیان گفت: سه پیشنهاد شامل لغو کامل عوارض برای دو کشور، ...
ارکین نیوز-مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای نتایج کمیته ویژه رفع مشکلات ترانزیتی با ترکمنستان را اعلام کرد.
محمدجواد عطرچیان گفت: سه پیشنهاد شامل لغو کامل عوارض برای دو کشور، بازگشت رقم عوارض به روال سابق همچنین ادامه روال فعلی از جانب ایران مطرح شد و روی میز ترکمنستان قرار گرفت تا طرف مقابل پس از بررسی نظر خود را اعلام کند.
وی اظهار داشت : جلسه کارشناسی بین مسئولان دو کشور در ترکمنستان در هفته گذشته برگزار و سه پیشنهاد از جانب ایران روی میز ترکمنستان قرار گرفت.
عطرچیان افزود : این سه پیشنهاد شامل لغو کامل عوارض برای دو کشور، بازگشت رقم عوارض به روال سابق قبل از ماه آگوست میلادی(مرداد) و پیشنهاد سوم ادامه روال فعلی (با توجه به اینکه اصلا به ضرر ایران نیست) میشود.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بینالمللی بیان داشت: طبق توافق دو طرف قرار شد پیشنهادهای ایران از جانب طرف ترکمنی بررسی و نظر نهایی از طریق مجاری بینالمللی اعلام شود.
عطرچیان با اشاره به مزایای قبول پیشنهاد وضع عوارض صفر-صفر برای دو کشور گفت: انتخاب پیشنهاد اولی به نفع هر دو کشور ایران و ترکمنستان است. البته ما آمادگی خود برای کاهش عوارض ترانزیتی و دوجانبه را اعلام کردیم و مسئولان ترکمنی با شنیدن این مطلب تصمیم بر هماهنگی با مقامات کشور خود و ارائه پاسخ به طرف ایرانی گرفتند.
به گفته این مقام مسئول در خصوص افزایش ساعات کاری گمرکات و تعداد کامیونهای عبوری در روز نیز با طرف ترکمنی مذاکره شد و آنها آمادگی خود را اعلام کردند اما تا زمان پاسخ نهایی تمام فرایند ترانزیت میان دو کشور به روال سابق در حال اجرا خواهد بود.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه همایش دو روزه بینالمللی سرمایهگذاری در صنعت هوانوردی (کاپا) هم از استقرار کمیته ویژه آزادسازی مرز باجگیران نزدیک ترکمنستان خبر داد تا بستر لازم برای رفع موانع با ترکمنستان و همکاری لازم به عمل آید.
ترکمنها از نیمه مردادماه امسال به دریافت عوارض ۱۶۰ دلاری از کامیونهای کمتر از ۲۰ تن و عوارض ۲۶۰ دلاری از کامیونهای بالای ۲۰ تنی ایرانی به عنوان حق ترانزیت (عبور) کشورشان اقدام کرده اند و علاوه بر آن به ازای هر یک کیلومتر تردد نیز یک دلار از همه کامیونهای ایرانی دریافت میکنند. در ادامه همین مسائل مرز باجگیران که از نیمه مرداد به روی کامیون های ایرانی بسته شده بود، بیست و هفتم مردادماه برای مسافران ایرانی نیز بسته شد/صداسیما