- تاریخ: 2022-08-31
- شناسه خبر: 31669 225 بازدید
سرمایهگذاری زیرساختی دولت سیزدهم در گمرک ریلی اینچهبرون، مسیری تازه برای توسعه گلستان
ارکین نیوز- سرعت بخشیدن به سرمایهگذاری زیرساختی در حوزه گمرک ریلی اینچه برون به عنوان مطالبه مهم و چندین ساله سرمایهگذاران و مسوولان گلستان با حمایت دولت مردمی سیزدهم شتاب گرفته و بخشی مهمی از زیرساخت ها برای توسعه جاب ...
ارکین نیوز- سرعت بخشیدن به سرمایهگذاری زیرساختی در حوزه گمرک ریلی اینچه برون به عنوان مطالبه مهم و چندین ساله سرمایهگذاران و مسوولان گلستان با حمایت دولت مردمی سیزدهم شتاب گرفته و بخشی مهمی از زیرساخت ها برای توسعه جابجایی ریلی کالا آماده بهرهبرداری یا شروع عملیات اجرایی است.
بهره مندی از مسیر ریلی گمرک اینچه برون از جمله روشهای کارآمد جابجایی کالا از مقصد گلستان به سایر کشورهای منطقه و حتی اروپا است که سرمایه گذاری بیشتر برای ایجاد زیرساخت ها و بهره گیری از این ظرفیت به توسعه اقتصادی استان و کشور منجر خواهد شد.
گمرک اینچه برون در بخش داشلی برون شهرستان گنبدکاووس واقع شده و یک نقطه مهم اتصال و آمد و شد مرزی بین ایران و جمهوری ترکمنستان است که درسال ۱۳۷۱ فعال شد و با استقرار گمرک و برقرار شدن ارتباط زمینی با کشورهای آسیای میانه رونق تجاری به خود گرفت.
اتصال راه آهن ایران در نقطه مرزی اینچه برون به راه آهن ترکمنستان و قزاقستان در آذرماه ۹۳ ظرفیت اقتصادی این منطقه را بیش از گذشته نمایان کرد.
اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان است که در شرق استان و در فاصله ۸۰ کیلومتری شمال مرکز شهرستان ۳۲۵ هزار نفری گنبدکاووس قرار دارد.
موقعیت جغرافیایی ممتاز استان گلستان به عنوان یکی از پل های ارتباطی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آسیایی و حتی اروپایی از طریق ترکیه، دسترسی به آب های آزاد و همسایگی با کشورهای نسبتا بزرگ و پرجمعیت با بازار مصرف بالا فرصت مناسبی برای بهرهگیری از ظرفیت ریلی اینچهبرون با ایجاد و تکمیل زیرساختهای توسعه حمل و نقل ریلی و ترانزیت کالا است.
۱۷ طرح زیرساختی راه آهن در گلستان
مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ گفت: این اداره کل ۱۷ طرح زیرساختی راه آهن در اینچه برون ، گرگان و بندرترکمن با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی دارد که در هفته دولت امسال به بهرهبرداری رسیده و یا عملیات ساخت آن آغاز میشود.
محسن اعتماد افزود: گلستان طی یکسال با داشتن کمترین خط ریلی ( ۱۴۴ کیلومتر) در بین ۲۱ اداره کل راه آهن کشور، یک هشتم از اعتبارات راهآهن را جذب کرده که بی سابقه است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین طرح زیرساختی آماده بهره برداری در اینچه برون گنبدکاووس با هفت طرح شامل ایجاد راه دسترسی و محوطه تخلیه و بارگیری خطوط عریض به مساحت ۱۰ هزار متر مربع به اعتبار ۲.۵ میلیارد تومان، زیرسازی، روسازی و تامین ادوات برای ایجاد خط تخلیه و بارگیری و خط تعمیرات واگن به طول ۶۰۰ متر با اعتبار ۱۸ میلیارد تومان، خرید و نصب باکس آبرو با اعتبار هشت میلیارد تومان، ایجاد و تجهیز ساختمان پلیس با اعتبار چهار میلیارد تومان، برق رسانی به برجهای تلسکوپی ایستگاه های محور با اعتبار چهار میلیارد تومان، ایجاد تاسیسات شارژینگ لکوموتیو بوژی عریض با اعتبار ۶۰۰ میلیون تومان و خرید، نصب و راه اندازی سیستم توزین و آماده سازی خطر عریض با یک میلیارد تومان در اینچهبرون است.
وی ایجاد جاده دسترسی به طول ۶۰۰ متر و محوطه تخلیه و بارگیری به وسعت یک هکتار با اعتبار یک میلیارد تومان، ایمن سازی دیوار حریم ایستگاه راه آهن با اعتبار یک میلیارد تومان، بهسازی شبکه فاضلاب ( جمع آوری آبهای سطحی) با اعتبار یک میلیارد تومان، محوطه سازی مسیر تخلیه و بارگیری با اعتبار یک میلیارد تومان و سالن ورزشی شهدای مدافع حریم با ۱۵ میلیارد تومان در ایستگاه گرگان و گازرسانی به کارخانه تعمیر اساسی واگنهای بندرترکمن با اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان و ایجاد سکوی تخلیه و بارگیری ایستگاه بندرترکمن را از دیگر طرح های آماده بهره برداری این اداره کل در هفته دولت امسال برشمرد.
وی در خصوص سه طرح زیرساختی آماده عملیات اجرای در گمرک ریلی اینچه برون ، گفت: این طرح ها شامل نصب و راه اندازی سیستم نظارت تصویری با اعتبار پنج میلیارد تومان، زیرسازی خطوط نرمال و محوطه های تخلیه و بارگیری به وسعت ۱۰ هکتار با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان و زیرسازی، روسازی به طول ۳۵۰ متر و نصب و راهاندازی سینی دوار با اعتبار ۲۸ میلیارد تومان است.
تنظیم قراردادبرای اجرای طرح های زیرساختی راه آهن
مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ گفت: از محل سفر استای اسفند پارسال دولت سیزدهم به گلستان ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای این ادارهکل مصوب شد که از محل تهاتر نفت این اعتبار تامین میشود و اکنون در مرحله تنظیم قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیا برای اجرای طرحهای زیرساختی راه آهن این استان است.
وی با اظهار به این که توجه دولت سیزدهم به ایجاد زیرساخت های ریلی در گلستان به ویژه در گمرک ریلی اینچه برون طی یک سال اخیر شتاب گرفته است، افزود: این شتاب بعد از سفر دولت مردمی به استان محسوس است بهطوری که بعد از حل مشکل چندین ساله خط عریض، ترانزیت ریلی کالا از کشورهای آسیای میانه – اینچه برون و ترکیه به مقصد اروپا فعال شد.
وی ادامه داد: توجه دولت سیزدهم به حوزه دیپلماسی اقتصادی خارجی و از جمله بهره گیری از ظرفیت حوزه ریلی گمرک اینچه برون سبب شده که اکنون این مسیر به عنوان گلوگاه ترانزیتی از آسیا به اروپا با کمترین زمان و ایمن ترین مسیر حمل کالا معرفی شود.
اعتماد گفت: همراهی بیش از گذشته دستگاههای مرتبط در راستای تسهیل سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای ریلی در اینچهبرون بسیار ضروری است تا نفع آن هرچه سریعتر به استان و کشور برسد.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی گلستان، گمرک ریلی اینچه برون یکی از ظرفیتهای بسیار بکر برای توسعه تجاری گلستان و ایران به وسیله راه آهن است که تحول زیرساختی ریلی آن توسط دولت سیزدهم با برنامه آغاز شده و نوید بخش آینده اقتصادی درخشان برای ساکنان منطقه و کشور خواهد بود.
استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت، از شمایل با کشور ترکمنستان، از غرب با مازندران، از شرق با خراسان شمالی و از جنوب با سمنان همسایه است.