• تاریخ: 2016-11-09
  • شناسه خبر: 21285
  • 521 بازدید

اسب‎هایی که در هر کورس مقام‎آوری می‎کنند/ سرمایه‎ای که سالانه ۲ برابر می‎شود

ارکین نیوز-فعالیت ۲۱ ساله یعقوب‌ آوری در صنعت اسب بی‎نتیجه نمانده و به راحتی می‎توان ردپای اقتصاد مقاومتی را در منطقه روستایی گدم‎آباد گنبدکاووس به نظاره نشست، اسب‎هایی که در هر کورس مقام‎آوری می‎کنند نتیجه یک فعالیت مثب ...

ارکین نیوز-فعالیت ۲۱ ساله یعقوب‌ آوری در صنعت اسب بی‎نتیجه نمانده و به راحتی می‎توان ردپای اقتصاد مقاومتی را در منطقه روستایی گدم‎آباد گنبدکاووس به نظاره نشست، اسب‎هایی که در هر کورس مقام‎آوری می‎کنند نتیجه یک فعالیت مثبت اقتصادی است.

اسب‎های اصیل ترکمن شهرتی جهانی دارند این صنعت در شهرستان گنبدکاووس یکه‎تازی می‎کند، از طرفی وجود علاقمندان و طرفدارانِ پرمخاطب ورزش سوارکاری سبب شده تا صنعت اسب در این خطه شمالی قوت بگیرد، به تازگی شرکت تعاونی «سمند صحرای گلستان» در زمینه پرورش و تکثیر اسب با ۶۳ میلیارد ریال سرمایه‎گذاری که ۴۰ میلیارد ریال آن با حمایت صندوق کارآفرینی امید گلستان بوده، وارد کارزار تولید شود.

میدانِ رقابت مقهور اسب‎های ترکمن می‎شود اسب‎هایی که موطن اصلی آنها در قلب نگارستان ایران جای گرفته و از چنان اصالتی برخوردارند که مسئول مرکز پرورش اسب در گنبدکاووس معتقد است اسب‎هایش در هر کورسی شرکت کنند ۸۰ درصد مقام دارند.

«یعقوب‌آوری» که مسؤولیت مرکز پرورش و تکثیر اسب را در روستای گدم‎آباد گنبدکاووس بر عهده دارد در گفت‎وگویی تفضیلی با خبرنگار فارس به گزیده‎ای از تجربه‎ها و فراز و نشیب‎های این صنعت پرطرفدار پرداخته است که ماحصل این گفت‎وگوی خواندنی برای مخاطبان این رسانه جالب و جذاب خواهد بود.
13950818001549_photol
فارس: چه عاملی باعث شد تا فعالیت در صنعت اسب را انتخاب کنید؟

آوری: ۲۱ سال است که در صنعت اسب فعالیت می‎کنم حتما می‎دانید که گنبدکاووس به عنوان پایتخت اسب ایران شناخته شده است، اسب در بین ترکمن‎ها محبوبیت خاصی دارد، در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) آمده؛ که سوارکاری و تیراندازی جزو ورزش‎های اسلامی هستند من هم به عنوان یک مسلمان دوست دارم که این دو ورزش را تقویت کنم.

پرورش و تکثیر اسب را قبلا به صورت سنتی دنبال می‎کردم اما اکنون به شکل صنعتی و در مساحتی بزرگتر این کار را انجام می‎دهم، به تازگی شرکت تعاونی «سمند صحرای گلستان» در زمینه پرورش و تکثیر اسب را با حضور مسؤولان استانی و شهرستانی راه‎اندازی کردیم.

این مرکز پرورش اسب، چهار هکتار مساحت دارد مجوز یک هکتار آن را با تغییر کاربری و ساخت و سازهایی که انجام دادیم کاملا در اختیار ما است.

در حال حاضر ۵۰ رأس اسب در این شرکت تعاونی پرورش پیدا می‎کنند و توسعه این صنعت جزو برنامه‎های اولویت‎دار و بلندمدت ما است.

فارس: چه نژادهایی را در این مرکز پرورش می‎دهید؟

آوری: اسب‎هایی که در این مرکز پرورش پیدا می‎کنند از نژاد ترکمن، دوخون و تروبرد هستند در اکثر کورس‎هایی که برگزار می‎شود این اسب‎ها صاحب مدال می‎شوند اسب تروبرد تنها اسبی است که در مسابقات جهانی حضور دارد.

تلاش ما بر این است که اسب‎های اصیل ترکمن را نگه داریم و اسب‎های تروبرد را برای شرکت در مسابقات پرورش دهیم، در حال حاضر هشت اسب ترکمن در این مرکز وجود دارد و مابقی دوخون و تروبرد هستند.

بنده فقط مسئولیت تولید و پرورش اسب را در این مرکز بر عهده دارم و در مسابقات گاهی به عنوان تولیدکننده شرکت می‎کنم.

فارس: در صنعت اسب با چه مشکلاتی مواجه هستید؟

آوری: برای راه‎اندازی این مرکز نیاز به حمایت تسهیلاتی داشتیم، یک روز در کورس مسابقات بودیم که با مطرح کردن این نیاز، ما را به صندوق کارآفرینی امید معرفی کردند با مراجعه به این صندوق ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات گرفتیم و این شرکت در مجموع با ۶۳ میلیارد ریال راه‎اندازی شد تا مشکل ابتدایی ما در تامین سرمایه برطرف شود.
13950818001544_photol

در زمینه خوراک اسب هم انتظار حمایت از جهاد کشاورزی داریم که به قیمت تعاونی خوراک دام را در اختیار ما قرار بدهند.

فارس: شهرستان گنبدکاووس قطب پرورش اسب اصیل ترکمن است برای توسعه این صنعت چه برنامه‎ای دارید؟

آوری: هدف ما از ایجاد شرکت تعاونی اسب، توسعه این صنعت بوده است ان‎شاءالله در سال‎های آینده مسابقات کورس سوارکاری با اسب‎های اصیل ترکمن برگزار شود که با رایزنی از طریق هیأت‎های سوارکاری و مسؤولان فدراسیون این مهم قابل تحقق خواهد بود.

این خبر خوب را برای مردم دارم که هر روز از ساعت هفت صبح الی ۲۰ شب به صورت رایگان می‎توانند از این مرکز بازدید کرده و از فضای ایجاد شده استفاده کنند.

اگر آموزش سوارکاری رونق بگیرد مردم می‎توانند در این مکان سوارکاری را نیز انجام دهند که این برنامه از طریق آموزش تخصصی که اداره کل آموزش فنی و حرفه‎ای قول مساعد دادند بنا داریم که انجام دهیم.

فارس: این صنعت چه میزان برای شما درآمدزایی دارد؟

آوری: با پیشرفتی که در صنعت اسب به وجود آمده توانسته‎ایم جوابگوی هزینه‎کردهای خودمان باشیم و دو برابر آنچه هزینه کردیم را سالانه به دست می‎آوریم.

فارس: مرکز پرورش و تکثیر اسب که مسؤولیت آن را بر عهده دارید چه سهمی در ایجاد اشتغال داشته است؟

آوری: در حال حاضر ۱۵ نفر اشتغال مستقیم و بیش از ۳۰ نفر اشتغال غیرمستقیم به وجود آمده است که اگر بحث آموزش‎های فنی و حرفه‎ای را بیشتر کنیم برای تعداد زیادتری اشتغال ایجاد می‎شود.

فارس: برنامه بلندمدت شما برای صنعت اسب چیست؟

آوری: توسعه و تکثیر برندهای اصیل اسب ترکمن را در دستورکار دارم ۸۰ درصد اسب‎هایم در کورس مقام می‎آورند این اسب‎ها در هر کورسی شرکت کردند سربلند میدان بودند.

بالاتر از مسابقات کشوری موضوع قرنطینه است که اگر شرایط مناسب باشد به امید خدا این را هم می‎توانیم انجام دهیم، جام جهانی قرنطینه در دبی برگزار می‎شود که می‎توانیم در آنجا نیز شرکت کنیم/فارس

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست