- تاریخ: 2015-06-19
- شناسه خبر: 5059 2,147 بازدید
آق محمدسلاق:مسئولان هنگام قهرمانی ها آفتابی می شوند!
ارکین نیوز-رقیه مسلمی پور: او را یکی از باهوش ترین های تاریخ والیبال ساحلی ایران می دانند. بازیکن ۳۴ ساله گلستانی که مانند همشهریانش در ترکمن صحرا والیبال را آموخت و بعدها با عبور از لیگ برتر ایران به تیم های ملی والیبال ...
ارکین نیوز-رقیه مسلمی پور: او را یکی از باهوش ترین های تاریخ والیبال ساحلی ایران می دانند. بازیکن ۳۴ ساله گلستانی که مانند همشهریانش در ترکمن صحرا والیبال را آموخت و بعدها با عبور از لیگ برتر ایران به تیم های ملی والیبال (سالنی) نوجوانان و جوانان رسید و چند سالی نیز از حضورش در تیم ملی والیبال ساحلی کشور می گذرد.
او همان کسی است که به همراه «پرویز فرخی» زوج پابه سن گذاشته اش در تیم ملی ساحلی ایران برای نخستین در تاریخ این ورزش در ایران، با فروریختن دیوار بلند چین برای نخستین بار ساحلی ایران را بر بلندای قله آسیا نشاندند تا نامشان به عنوان طلسم شکنان برای همیشه در والیبال ساحلی این قاره ثبت شود.
«آق محمد سلاق» که اواخر سال گذشته و در جریان رقابت های اولین دوره لیگ برتر ساحلی باشگاه های کشور دچار کسالت شد چند ماهی است از لیست اردونشینان تیم ملی کنار رفت، اگرچه او اعتقاد دارد برخی برخوردهای سلیقه ای در کادرفنی تیم ملی مانع حضور او شده است.
@از آموزشگاههای آق قلا تا تیم های ملی
والیبال را با مرحوم «خوشگلدی صحنه» و «شعبان چارنائی» از آموزشگاه های آق قلا، شهری که والیبال گره محکمی با زندگی مردمان ترکمن خورده است، آغاز کرد و مدعی است تا به یاد دارد والیبال بازی می کرد و برایش جدایی از والیبال معنایی نداشته است. و شاید همین اشتیاق به والیبال باعث شد تا پس از آسیب دیدگی کتف و ترک والیبال (سالنی) دنیای تازه ای از قهرمانی را در والیبال ساحلی برای خود خلق کند. بازیکنی که والیبال را به صورت جدی از ۲۲ سال قبل استارت زد با پیراهن فجر آق قلا، صنام تهران، ابومسلم خراسان، پاس تهران، برق تهران، قند شیروان، پادیسان گنبد و مخابرات گرگان رقابتهای لیگ برتر باشگاههای ایران را تجربه کرد و با تیم های صنام، پاس و ابومسلم از سکوهای قهرمانی، نایب قهرمانی و سومی باشگاههای کشور بالا رفت. اما آمار قهرمانی هایش در والیبال ساحلی را ندارد؛ «از قهرمانی هایم در والیبال ساحلی آماردقیقی ندارم! حدود ۲۰ بار با تیم ها و در لباس اسپانسرهای مختلف قهرمان جام های ساحلی کشور شدم.» علاقه شدید او به والیبال و اشتیاقی که در این ورزش داشت او را در آغاز راهی دیگر در دنیای قهرمانی قرار داد؛ «شش سال پیش کتفم آسیب دید و این آسیب دیدگی به اندازه ای جدی بود که مجبور به ترک والیبال شدم. اما این نمی توانست برای من پایان کار باشد چون این توان جسمانی را برای ادامه فعالیت در خودم می دیدم و اطمینان داشتم که می توانم به قهرمانی ادامه دهم. وقتی در والیبال (سالنی) این موقعیت را از دست دادم با بازی هایی که از قبل در ساحلی داشتم این رشته را ادامه دادم و خیلی زود به تیم ملی رسیدم.»
@شکست دیوار چین و اتفاقی که ساحلی ایران را تکان داد
«آق محمد» که چند سالی در کنار «ابراهیم سن سبلی» بازیکن باسابقه و پا به سن گذاشته والیبال و بهترین بازیکن نوجوانان جهان در رقابتهای ۱۹۸۹ دوحه، یکی از فنی ترین زوج های ساحلی ایران بودند در ادامه این مسیر به «پرویز فرخی» رسید؛ «از سال ۸۵ با صلاحدید مربیان در تیم ملی با پرویز یار شدم. او یکی از بهترین های ساحلی آسیاست و این یکی از افتخاراتی بود که در این رشته نصیب من شد.» کمتر کسی «سلاق» را بدون کلاه در زمین بازی های ساحلی دیده و همین او را سوژه عکاسان کرده است؛ «از ابتدا برای جلوگیری از نور و گرمای شدید آفتاب، با کلاه بازی کردم اما بعدها داشتن کلاه در بازی ها برایم عادت و حتی دغدغه شد»! شکست چین مدعی بزرگ ساحلی آسیا و یکی از قدرت های جهان و قهرمانی قاره آسیا حلاوتی بود که این بازیکن از آن به عنوان شیرین ترین خاطره دوران ورزشی اش یاد می کند؛ «شکست دادن میزبان و قهرمانی آسیا با شکست چین قدرتمند از اتفاقات والیبال ساحلی قاره بود که برای همه غیرمنتظره بود. ما باید این اتفاق را رقم می زدیم چون معتقد بودیم والیبال ساحلی ما از نظر فنی به جایی رسیده است که نباید هراسی از قدرت های آسیا داشته باشد.» او در حالی که امیدوار است روزی والیبال ساحلی ایران را در بازی های المپیک ببیند، هنوز هم با حسرت از نرسیدن به دوره قبل این بازی ها می گوید؛ «دوره قبل من و پرویز فرخی در مرحله آخر انتخابی بدون باخت از رسیدن به المپیک بازماندیم و امیدوارم این اتفاق خوب برای ساحلی ایران روزی بیفتد که در المپیک بازی کند. والیبال ساحلی تنها رشته ساحلی حاضر در بازی هایالمپیک است و هر کشوری که سهمیه بگیرد با دوتیم میتواند در آن شرکت کند، یعنی شانس کسب دو مدال در مردان و دومدال در بانوان نصیبش می شود.»
@سلاق:به قطب والیبال ساحلی ایران بها نمی دهند
آق محمد سلاق در رقابت های مختلف ساحلی کشور با پیراهن تیم های دیگر به میدان رفته و کلکسیون افتخاراتشان را زیباتر کرده است، همین باعث شده تا امروز از برخی مسئولان گله مند باشد.
* علی رغم آنکه بدنه اصلی والیبال ساحلی کشور و تیم های ملی، بازیکنان گلستان هستند اما قهرمانی هایی که تاکنون بازیکنان ساحلی این استان به دست آورده اند به نام گلستان نبوده است. شما هم فقدان اسپانسر را عامل اصلی می دانید؟
چیزی جز این هم نیست؛ مهمترین مشکلی که والیبال ساحلی در این استان دارد فقدان اسپانسرهای خوب است که حضور مقطعی نیز نداشته باشند. با وجود اینکه گلستان قطب والیبال ساحلی کشور است اما توجهی به این رشته صورت نمی گیرد و حتی حمایتی از ملی پوشان نیز نمی شود، اگرچه زمان کسب عناوین و قهرمانی ها عده ای از مسئولان در کنار بازیکنان آفتابی می شوند. این در حالی است که اگر بهایی که به والیبال (سالنی) داده می شود به والیبال ساحلی نیز داده شود با هزینه های بسیار کمتری که دارد موفقیت هایش تضمین شده است.
* به نظر می رسد پس از شکست چین و کسب قهرمانی آسیا، والیبال ساحلی در ایران به تکاپو افتاد. حضور در مسابقات برون مرزی و کاپ جهانی با فاصله هایی کوتاه از هم، و حتی برگزاری اولین دوره لیگ ساحلی کشور نمونه هایی از اتفاقاتی است که نشان می دهد به این رشته در کشور توجه بهتری از قبل می شود اگرچه ضعف های زیادی نیز وجود دارد. ارزیابی شما چیست؟
شکست چین و آن قهرمانی در آسیا والیبال ساحلی ایران را تکان داد تا نگاه جدی تری به این ورزش شود. امروز حامیان مالی بیشتری از والیبال ساحلی استقبال می کنند و برای این ورزش دغدغه ایجاد شده است. اما همان لیگ کشور که مسابقات باکیفیتی نیز بود یک ضعف بزرگ داشت وآن، این بود که در پایان قهرمان لیگ مشخص نشد چون بیشتر بازیکنان در هر مرحله از لیگ با تیم جدید می آمدند. (اگرچه از نظر مقام های کسب شده، زوج بهمن سالمی و رحمان رئوفی بهترین عناوین را داشتند.) همچنین یکی از ضعف های کمیته ساحلی این است که تقویم دقیقی ندارد تا بازیکنان هم بدانند کی مسابقه دارند، مثلاً برای مسابقات کشور در نور شش روز مانده به بازی ها اعلام کردند.
* بعد از بازی های لیگ شما در لیست بازیکنان تیم ملی نبوده اید…
همینطور است؛ من از حدود سه ماه پیش در تیم ملی نیستم و این حق من نبود. در مسابقات لیگ ساحلی به مدت دو ماه با کسالت شدیدی روبرو شدم و وضعیت جسمانی ام خوب نبود، البته سلیقه مربی تیم ملی هم در عدم دعوتم بی تأثیر نبوده است. آنها ملاک انتخابی را بازی های لیگ اعلام کردند در حالی که من در آن مقطع به دلیل بیماری وضعیت بدنی خوبی نداشتم. در هیچ جای دنیا ده سال سابقه ملی و افتخار را با دو ماه بیماری دور نمی زنند بلکه به بازیکن کمک می کنند تا خودش را به شرایط مطلوب برساند.
* و در این مدت دوری از تیم ملی تمرینات تان را چگونه دنبال کردید؟
یک مربی بدنساز گرفتم و سه ماه تمرینات بسیار خوبی را پشت سر گذاشتم. از نظر آمادگی بدنی شرایطی بهتر از قبل دارم چون هیچ وقت چنین تمریناتی را پشت سر نگذاشته بودم.
گلشن مهر
خداوردي طعنه - 2015-06-19 در 8:38 ق.ظ
برای آق محمد سلاق آرزوی سربلندی وسرافرازی در کارهایش را داریم// سلاق حرفهایی از ته دل وبا تمام وجودش که نشانگر نداشتن حامی ((یا به طور کلی))نداشتن یک پشتیبان برای مسابقات /وحمایت مسئولین را هم بواسطه کسب نتایج خوب هم در سطح داخل کشوروهم در مسابقات بین المللی که واقعا هم به دفعات زیادی هم به این مسابقات اعزام ونتایج خوبی هم کسب کرد را دارد//امیدواریم آقای سلاق که در کسوت رئیس محترم هیئت والیبال آق قلا هم تلاش وکوشش میکنند در امورات ورزشی محوله موفق موئید باشند//انشاالله//
شرکت شادی مهر - 2015-06-25 در 8:01 ق.ظ
به امید پیشرفت روز افزون والیبال منطقه .