• تاریخ: 2016-09-01
  • شناسه خبر: 20281
  • 1,273 بازدید

چشم امید مردم به دولت تدبیر به قلم دکتر علی باقریان

ارکین نیوز-شعار‌ها و راهبرد‌های مطرح شده توسط دکتر روحانی و نحوه گفت‌وگو و مناظره وی در ایام تبلیغات انتخاباتی سال ٩٢، نقطه عطفی در کمک به انتخاب درست مردم در گزینه نهایی رئیس جمهور منتخب بود.مردم مدت ٨ سال از ادبیات و ش ...

ارکین نیوز-شعار‌ها و راهبرد‌های مطرح شده توسط دکتر روحانی و نحوه گفت‌وگو و مناظره وی در ایام تبلیغات انتخاباتی سال ٩٢، نقطه عطفی در کمک به انتخاب درست مردم در گزینه نهایی رئیس جمهور منتخب بود.مردم مدت ٨ سال از ادبیات و شعار‌های تند و افراطی و بی‌حاصل و گاه دور از ادب و نزاکت دوره قبل خسته شده بودند. وعده‌های پر طمطراق و راهبرد‌های تفرقه‌آمیز داخلی و منطقه‌ای در دوره قبل از ریاست جمهوری روحانی نیز کمک شایانی به انتخاب مردم کرد.

اکنون در هفته دولت قرار گرفته‌ایم و بیش از سه سال از عمر دولت تدبیر و امید گذشت. شعار‌ها و راهبرد‌های مطرح شده توسط دکتر روحانی و نحوه گفت‌وگو و مناظره وی در ایام تبلیغات انتخاباتی سال ٩٢، نقطه عطفی در کمک به انتخاب درست مردم در گزینه نهایی رئیس جمهور منتخب بود.مردم مدت ٨ سال از ادبیات و شعار‌های تند و افراطی و بی‌حاصل و گاه دور از ادب و نزاکت دوره قبل خسته شده بودند. وعده‌های پر طمطراق و راهبرد‌های تفرقه‌آمیز داخلی و منطقه‌ای در دوره قبل از ریاست جمهوری روحانی نیز کمک شایانی به انتخاب مردم کرد. روحانی به نیکی می‌داند که رویکرد‌ها و راهبردهای انتخاباتی درست ایشان در بحث هسته‌ای در انتخاب راه مردم موثر بود. این سیاست اکنون با همت و درایت ایشان و تیم‌ هسته‌ای و حمایت‌های مردمی به ثمر نشسته و با تدبیر و حوصله آثار مثبت آن در درازمدت نمایان‌تر خواهد شد.راهبرد روحانی در مسئله توجه به حقوق شهروندی و شایسته‌سالاری و توجه به حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی و وحدت ایرانیان از جمله موثرترین مولفه‌های تاثیرگذار در انتخاب درست ایشان توسط مردم بوده است. مردم به درستی دریافتند و اکنون نیز بر این اعتقادند که راه رهایی از مشکلات متعدد توجه به چند مسئله مهم است:
١-مردم ایران با بر خورداری از پیشینه فرهنگی و تاریخی همواره اهل صلح و مدارا بوده‌اند. در برابر تجاوز بیگانگان مقاومند، اما از بهانه‌تراشی و بهانه‌جویی و ادبیات خشن و افراطی و تحریک‌آمیز دوری می‌جویند. بنابراین مردم مایل بودند کسی جایگزین رئیس دولت قبلی شود که پایبند به فرهنگ و تاریخ و ادبیات آنان باشد و البته چنین شد و مایل‌اند این راه هموار شود و پیوسته توسط عقلا استمرار داشته باشد.
٢-ملت ایران با وجود تنوع قومی و مذهبی همواره در کنار یکدیگر با محبت و مدارا زندگی کرده‌اند و میل درونی آنان همواره آن‌ها را به سوی گزینه‌های وحدت‌طلب و صلح‌جو می‌کشاند و مایل‌اند در درون کشور همه آحاد مردم بر اساس قانون اساسی و شریعت اسلام، برابر و برادر باشند. برابر قانون اساسی حقوق شهروندی در حق یکایک آنها مراعات شود. ملت به واسطه رنگ‌ها و قومیت‌ها و مذاهب، به بیگانه و خودی تقسیم‌بندی نشوند. به بهانه مذهب و قومیت به شهروند درجه یک و دو تجزیه نشوند. حقوق آنها در ادارات، استخدام‌ها، دریافت مجوز‌ها و سفر و حضر مراعات شود. مردم مناطق کردستان، سیستان و بلوچستان، گلستان، تالش، و در یک کلام شیعی و سنی و همه اقوام در تمامی نقاط دور و نزدیک از ایده و افرادی که حامی وحدت و برابری حقوق انسانی و شهروندی باشند، حمایت می‌کنند. در انتخابات سال ٩٢ بر اساس همین رویکرد بود که مردم روحانی را بر سایر گزینه‌ها ترجیح دادند.
٣-مردم در انتخاب دکتر روحانی اشتباه نکردند و اکنون دکتر روحانی است که باید با استفاده از اختیارات قانونی خویش در فرصت باقی مانده، جهت تحقق خواسته‌ها و منویات قانونی مردم گام‌های بلندتری بردارد. اقدامات صورت گرفته دولت تدبیر و امید در عرصه هسته‌ای علیرغم همه کارشکنی‌های داخلی و خارجی مثبت بوده است و مردم از دغدغه‌های خودساخته داخلی و ترفند‌های دشمنان تا حدود زیادی رهایی یافته‌اند، اما در عرصه داخلی در جهت احقاق حقوق عمومی مردم و به‌ویژه اقوام و مذاهب و تعمیق انسجام اجتماعی؛ دولت نیازمند برداشتن گام‌های عملی است و باید عقب‌ماندگی‌های چند ساله را جبران کند.
۴-دکتر روحانی در بیانیه انتخاباتی موسوم به «بیانیه اقوام» وعده‌های بسیار مهمی به آحاد ملت ایران و به‌ویژه اقوام دادند. اجرای آن وعده‌ها می‌تواند موجب افزایش اعتماد عمومی به دولت شود.
پیگیری هر یک از بندها می‌تواند در تحکیم وحدت ملی، افزایش ضریب انسجام اجتماعی و امنیت ملی کارساز و موثر باشد. دولت تاکنون در زمینه تدریس زبان قومی، توجه نسبی به حقوق شهروندان و امثال آن گام‌های مثبتی برداشته است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله قابل توجهی دارد.
آقای روحانی به‌درستی می‌دانند که اقوام و اهل سنت ایران بخش اعظمی از ملت ایران را تشکیل می‌دهند. بنابراین توجه کافی و برنامه‌ریزی دقیق برای تامین خواسته‌های قانونی و مشروع آنها یعنی تحقق خواسته‌های عموم مردم ایران است. تاسیس دستیاری ویژه به عنوان یک نهاد نوبنیاد در حوزه اقوام و اهل سنت برای پیگیری این امر هرچند در نوع خود مناسب و بدیع بود و به امید بهبود وضعیت گذشته مورد توجه اقوام قرار گرفت، اما دولت در جهت تقویت آن و ایجاد ساختار و سازوکار مناسب و موثر نتوانست گام موثری بردارد.
۵٫ اهل سنت کماکان به عنوان بخشی از مردم ایران، با مشکلات پیش پا افتاده‌ای در مرکز کشور و بر خی نقاط دور افتاده روبه‌رو هستند. برخی نهادهای علیرغم آگاهی نسبت به حوادث منطقه‌ای و پیرامونی ملاحظات دقیقی نسبت به نحوه تعامل با این شهروندان ندارند. ایجاد نارضایتی بین مردم و به‌ویژه اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی بدون توجه به ضروریات حاکم بر کشور و منطقه نقطه ضعفی است که می‌تواند با دستورات محکم رئیس جمهور مرتفع شود.
۶٫ آقای دکترروحانی برای تحقق خواسته‌های مردم و عمل به وعده‌های انتخاباتی نیازمند بازبینی و بازنگری در ساختار و وضعیت چیدمان اعضای دولت و کارگزاران خویش است. مردم به راهبردهای عقلانی و سیاست‌های عاقلانه و به‌دور از تنش و همچنین به انتخاب خویش برای رسیدن به رشد و تعالی و پیشرفت اقتصادی و فرهنگی کشور متعهد و پایبندند، اما تعهدی برای حمایت از افراد ناکارآمد در دولت ودستگاه‌ها ندارند. افرادی در درون دولت قرار گرفته‌اند که ضرورتا باید تغییر یابند و دولت در این زمینه می‌تواند از مجلس جدید کمک بگیرد. مردم برای تحقق خواسته‌های خویش چشم به تغییرات مدبرانه رئیس جمهور و تشکیل دولتی کارآمدتر دارند.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست