- تاریخ: 2015-11-05
- شناسه خبر: 10136 502 بازدید
شورای سیاست گذاری ماصلاحات توپاری اهداف خود را مکتوب کند
ارکین نیوز – ناصر توسلی: چند روزی ست که از برگزاری اولین جلسه شورای مشورتی « ماصلاحات توپاری » که هدفشان اجماع و ائتلاف بر روی کاندیداهای بومی است می گذرد. جلسه ای که در آن بیش از ۴۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی و ...
ارکین نیوز – ناصر توسلی: چند روزی ست که از برگزاری اولین جلسه شورای مشورتی « ماصلاحات توپاری » که هدفشان اجماع و ائتلاف بر روی کاندیداهای بومی است می گذرد.
جلسه ای که در آن بیش از ۴۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شهرستان آق قلا با اشتیاق و شور و شوق خاصی حضور داشتند. حضوری که علاوه بر حاشیه های نه چندان جالب در کل خروجی مثبتی داشته است.
از این منظر می گویم حاشیه های نه چندان جالب که « شنیده ایم » شخصی به بهانه قرار ملاقات قبلی جلسه را ترک می کند و سپس نزد فعالان سیاسی و مدیران رسانه های شهرستان اعلام می کند که جلسه را بخاطر حرف فلان کس که با پیشنهادات خود به ضرورت تعیین تفکر حاکم حزبی اشاره کرده بود، ترک کرده است. در صورتی که همین شخص می توانست مخالفت خود را در جلسه بیان کند و سپس از پیشنهادات و نظرات خود دفاع کند. یا کسی می آید در جلسه خظاب به یکی از فعالان سیاسی می گوید شما طرفدار فلان کاندیدای غیر بومی هستید، در صورتی که خود نیز از طرفداران و عضو ستاد یکی از کاندیداهاست. از سایر حاشیه های دیگر جلسه اول می توان به ارائه پرسشنامه هایی اشاره کرد که بنا برگفته برخی از فعالان در این زمینه، سوالات آن غیر استاندارد بود هرچند به آن پاسخ داده شد. روز بعد از جلسه نیز نتایج این پرسشنامه به صورت نموداری در گروه تلگرامی عمران آق آق قلا ارائه شد که پس از بررسی برخی دوستان اهل فن، مشخص شد که نتایج سهوا و به اشتباه محاسبه شده است.
به نظر نگارنده بر خلاف این حاشیه ها و اشاره برخی سایتها به بی نتیجه بودن آن، جلسه نخست نیز چندان بی نتیجه نبود و نتایج مثبتی را به همراه داشت. مواردی همچون حضور قریب به ۵۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شهرستان، انتخاب نام « ماصلاحات توپاری » به این اجماع و تشکیل کارگروه شورای سیاسی « موقت » را می توان از نتایج مثبت این جلسه دانست که خود نیز یکی از اعضای آن هستیم.
جلسه دوم در نوع خود بسیار جالب بود. در این جلسه که ۱۱ نفر از ۱۵ نفر اعضای کارگروه شورای سیاسی حضور داشتند. پس از ساعاتی بحث و گفتگو هیئت رئیسه خود را بنابر توافق اکثریت حضار انتخاب کردند. البته در همین جا لازم است یادآوری کنم که این کارگروه به صورت موقت تشکیل شده و اعضای تشکیل دهنده آن از سوی کلیت اجماع جلسه اول انتخاب نشده، بلکه به صورت خودجوش و از روی علاقه و بزرگواری وارد لیست اعضای کارگروه شورای سیاسی شده بودند.
در ادامه جلسه دوم با طرح سوالها و اظهار نظرات اعضای آن اهدافی مشخص شد که همگی اعضای شورای سیاسی چه مخالف و چه موافق تابع تصمیمات جمع بوده و طبق این اهداف قرار بر این شد تا از افراد کاریزما و منتخب و مورد اعتماد مردم و همچنین افراد علاقه مند از تمام طیفهای جامعه بنا بر نسبت تراکم جمعیت محلات شهرستان و روستاهای اطراف این حوزه جهت تشکیل ساختار جامع و کامل شورای « ماصلاحات توپاری » دعوت به عمل آورند. که این نیز برنامه بسیار خوبی برای تشکیل یک ساختار کامل و جامع می باشد.
پس از آن نیز با مطرح شدن گزینه های مختلف ائتلاف اکثریت اعضای شورای سیاسی موقت بنا بر دلایل خودشان گزینه ائتلاف بر روی یک کاندیدای بومی ومدیریت رأی دوم را انتخاب کرده که به نظر نگارنده تصمیم درستی نبود و در این خصوص دلایل خود را در سطور بعدی ذکر خواهیم کرد.
جلسه سومی نیز برگزار شد که به پرسش و پاسخ اختصاص یافت و در آن ۸ نفر از اعضای کارگروه شورای سیاسی موقت به همراه تقریبا ۲۵ نفر از شهروندان متشکل از دانشجویان، فعلان سیاسی و اجتماعی حضور داشند که تریبون تا دقایق آخر در دستان هیئت رئیسه کارگروه و یکی دوتن از اعضای کارگروه شورای سیاسی بود. هرچند نیم ساعت آخر به سایر اعضا اختصاص یافت ولی این زمان کوتاه برای اظهار نظرات کامل آنان کفایت نکرد. چون این جلسه برای رفع ابهامات و پاسخ به شهروندان در نظر گرفته شده بود، نتایج چندانی دربر نداشت، اما می توان برگزاری چنین جلساتی را از حرکتهای روبه جلوی شورای « ماصلاحات توپاری » دانست.
حال می پردازیم به پیشنهادات خود برای « هیئت رئیسه و اعضای شورای سیاسی ماصلاحات توپاری »؛ ضمن ارائه این پیشنهادات از اعضای این گروه در خواست می کنم که نخست « ماصلاحات توپاری » اهداف خود را مکتوب کند. زیرا به نظر نگارنده اهداف ماصلاحات توپاری در صورتی عملی خواهد شد که پس از تعیین اهداف آنها را مکتوب کند. در ثانی می خواهم چنانچه امکان دارد اعضای ماصلاحات توپاری در صورت مخالفت با پیشنهادات زیر، دلایل خود را به صورت مکتوب ارائه دهند.
در سطور بالا گفتیم که از نظر نگارنده انتخاب گزینه ائتلاف بر روی یک کاندیدای بومی و مدیریت رأی دوم اشتباه است. از این منظر می گویم اشتباه که اعضای کارگروه سیاسی در حال حاضر به صورت موقتی انتخاب شده اند. ضمن اینکه نباید هیچ یک از این اعضا تا زمان ائتلاف و اجماع بر روی کاندیداها « عضو ستاد فلان کس » باشند یا اینکه « از هم اکنون آرای خود را به فلان کس » اختصاص داده باشند. برای توجیه بیشتر خود را مثال می زنم چون مدیر سایت تورکمنیا می باشم و گاهی شنیده ها و تحلیلهای انتخاباتی ارائه می دهم در معرض اتهام بیشتری نسبت به سایر فعلان قرار دارم. باز هم تاکید می کنم برای مثال « من طرفدار توماج که این روزها می گویند از نافعی، توسلی و رادمهر » حمایت می کنم ( البته اگر افرادی که بر این باورند، این موضوع را اثبات کنند ) و از هم اکنون عضو ستاد یکی از کاندیداها هستم و یک رأی خود را به فلان کاندیدا اختصاص داده ام نباید عضو شورای سیاستگذاری و یا همان کار گروه شورای سیاسی باشم.
مراحل پیشنهادی نگارنده برای یک اجماع و ائتلاف موفق به صورت زیر می باشد:
* تشکیل یک ساختار جامع و کامل برای شورای مشورتی « ماصلاحات توپاری » با حضور ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر از آقایان و بانوان متشکل از فعالان سیاسی و افراد کاریزما، فعالان اجتماعی و فرهنگی منتخب مردم، دانشجویان و افراد علاقه مند و همچنین نمایندگان کاندیداهای احتمالی.
* انتخاب افرادی « بی طرف » برای تشکیل کارگروه شورای سیاست گذاری ماصلاحات توپاری، با برگزاری یک رفراندوم توسط اعضای کل ماصلاحات توپاری که همان ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر می باشند.
* تعیین هدف؛ برای تعیین هدف ۳ گزینه خواهیم داشت ۱- ائتلاف بر روی یک کاندیدای بومی ۲- ائتلاف بر روی دو تن از کاندیداهای بومی ۳- ائتلاف بر روی کاندیدای بومی و یک کاندیدای غیر بومی ( یا همان مدیریت رأی دوم ).
البته در اینجا یادآوری کنم نظر کاندیداها در خصوص گزینه های ائتلاف مهم می باشد زیرا بدون موافقت آنان ائتلافی نخواهیم داشت و شاید کاندیداها با یک یا دو تا از گزینه های فوق مخالف باشند.
پس از ارائه این گزینه ها مطمئنا افرادی خواهند بود که بنا بر دلایل خود از یکی از گزینه های فوق پیروی و دفاع خواهند کرد. ما باید ۳ نفر را از بین این افراد انتخاب کنیم تا دلایل خود را برای دفاع از گزینه های مورد نظرشان در یک سخنرانی کوتاه نزد اعضای کل شورای ماصلاحات توپاری بیان کنند.
سپس رفراندومی بین اعضای کل شورای ماصلاحات توپاری برای تعیین هدف نهایی که یکی از ۳ گزینه فوق می باشد، برگزار شود. نتایج حداکثری آرا، هدف شورای ماصلاحات توپاری را تعیین خواهد کرد.
در اینجا یادآوری کنم با انجام مراحل فوق نیاز به ارائه آمار مرحله به مرحله به صورت نموداری نخواهیم داشت.
* برنامه ریزی برای رسیدن به اجماع و ائتلاف پس از تعیین هدف توسط اعضای کل شورای ماصلاحات توپاری که خود مراحل مختلفی را به دنبال خواهد داشت.
پیشتر در جلسه اول بیان کرده بودم که ما باید در ابتدا بر روی ساختار خود تمرکز کنیم. زیرا بدون یک ساختار کامل و مردمی نمی توان اهداف خود را عملی کرد. چون ما نمی توانیم برای مردم و کاندیداها تصمیم گیری کنیم و به دنبال جمع آوری آرا باشیم. ما تنها می توانیم با یک ساختار قدرتمند که همان حمایت موجی از افراد منتخب جامعه می باشد، با یک جریان سازی صحیح، کاندیدای اصلح و منتخب خود را به مردم معرفی نماییم و آنان را در انتخاب درست راهنمایی کنیم. / تورکمنیا