- تاریخ: 2015-01-25
- شناسه خبر: 984 2,218 بازدید
نقدی از عبدالقیوم شکاری باعنوان خودم کردم که ….
ارکین نیوز – در روزهای گذشته یادداشتی ارزشمند از دوست خوبم رشید نافعی تحت عنوان مهندسی معکوس در انتصابات بر خروجی برخی از سایتها و وبلاگها از جمله سایت ترکمن سسی منتشر شد .دراین مطلب ایشان با بررسی روند یکساله گذشت ...
ارکین نیوز – در روزهای گذشته یادداشتی ارزشمند از دوست خوبم رشید نافعی تحت عنوان مهندسی معکوس در انتصابات بر خروجی برخی از سایتها و وبلاگها از جمله سایت ترکمن سسی منتشر شد .دراین مطلب ایشان با بررسی روند یکساله گذشته در زمنیه انتصاب نیروهای ترکمن در مناصب مختلف از روند عمومی این انتصابات گلایه داشته اند .
ما در این یادداشت ضمن تایید کلیت مباحث طرح شده بوسیله ایشان ،در نظر داریم به بررسی زوایای دیگری از این مساله بپردازیم .بنظر نگارنده این سطور اگر بخواهیم از عینک انصاف و منطق به روند انتصابات انجام شده از نیروهای ترکمن در یکساله اخیر نگاه کنیم ،باید بگوییم که قطعا شرایط کنونی از شرایط گذشته بهتر شده است.این گذشته حتی دولت اصلاحات را نیز دربرمی گیرد .یکی از بدیهی ترین الزامات عدالت علمی در بررسی پدیده ها این است که محقق در مطالعه آنها برای بررسی منصفانه از روند پیشرفت امور به مقایسه شرایط کنونی با گذشته بپردازد .در این چارچوب اگر شرایط کنونی را با شرایط گذشته مقایسه کنیم باید بگوییم که شرایط قطعا بهتر شده است .
اما در شرایط موجود نسبت به گذشته یک عقب گرد مشهور نیز مشاهده می شود و آن این است که در حالی که در اولین تیم مدیریتی استان در زمان دولت اصلاحات ترکمنها در معاونت های استانداری یک کرسی مهم را توسط یغمور قلی زاده بدست آورده بودند، در تیم مدیریتی دکتر صادقلو موفق به تکرار این توفیق نشدند .در این زمینه نهایت تلاش ترکمنها به مدیرکلی اموراقتصادی استانداری ختم شد.
البته باید بگوییم که مدیرکلی اقتصادی استانداری از جمله مدیریتهای ارزشمند و مهم حوزه استانداری بوده و دایره اختیارات آن علی الخصوص در زمینه های اقتصادی کمتر از معاون استاندار نیست .البته همه به نیکی می دانند که جایگاهها و ارزش و میزان استفاده از آنها به ظرافتها و توان صاحبان آنها بستگی دارد .در این زمینه در صورتی که مهندس بسنجیده برنامه ریزی مناسبی برای استفاده از ظرفیت ایجاد شده برای رفع محرومیت و مشکلات مناطق ترکمن نشین داشته باشد قطعا می تواند منشاء اثرات مثبتی گردد.
در زمینه دلایل عدم انتصاب یک نیروی ترکمن به عنوان معاون استاندار (علی رغم قول چند باره دکتر صادقلو )نیز حرف برای گفتن زیاد است .اما بنظر می رسد در این زمینه در کنار برخی کارشکنی ها و شیطنت های پیرامونی بعضی از اشتباهات فعالان خودمان نیز مزید بر علت شد و این امر محقق نشد .یکی از این اشتباهات تیپولوژی افراد معرفی شده برای تصدی گری معاونت استانداری در جلسات برگزار شده در این رابطه بود .حتما به یاد دارید در جلساتی که برای معرفی گزینه های ترکمن برای معاونت استانداری برگزار شد فعالان ما در نهایت اسم سه نفر را به استانداری اعلام کردند که از این سه بزرگوار یک گزینه اصلا مستخدم دولت نبود و دو گزینه دیگر هم بازنشسته بودند !در این شرایط با توجه به اینکه این موارد می توانست بهانه خوبی برای رد گزینه های ما باشد علی رغم تلاشهای فراوان انجام شده معرفی گزینه های صلاحیت دار در دستور کار قرار نگرفت .
یکی از ایرادات دیگر فعالان ما در ماههای بعد از اعلام نتایج انتخابات نیز این بود که بدون هیچ گونه استراتژی کلان و برنامه مبنایی، وارد فضای مطالبه گری شدیم .در این فضا هم از جمع کردن امضا برای گرفتن استانداری بوسیله یکی از نیروهای ترکمن شروع کردیم تا به جلسات معرفی فرمانداران مد نظر خودمان برای شهرستانهای مختلف رسیدیم.که البته غالب این جلسات و گزینه های معرفی شده هم به جایی نرسید !
در زمینه توفیق تصدی گری ترکمنها برای مدیرکلی ادرات استان نیز شرایط و عملکرد ما از آشفتگی های ذکر شده در بالا مستثنی نبود .در جلساتی که در آن ماههای عجیب برگزار می شد موضوع برخی از جلسات این بود که فعالان ترکمن کدام مدیرکلی را برای قوم ترکمن مطالبه نمایند و در این زمینه گزینه هایی برای مدیرکلی معرفی می شدند که حتی در حد یک کارشناس خبره ادارات نیز نبودند .در این شرایط برخی از نیروهای توانمند ما در پشت خط مانده و با حسرت رفتارهای انحصارطلبانه برخی از افراد را نظاره گر بودند .
مشکل عمده ما در جریان جلسات برگزار شده در ماههای بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری این بود که برخی از فعالان با محدود کردن دامنه حضور افراد در جلسات تصمیم سازی و تصمیم گیری در صدد بودند از فضای ایجاد شده برای خود کلاهی بدوزند و در کمال تعجب، گردانندگان اصلی این جلسات در هر لیستی که از طرف ما ترکمنها و به نمایندگی از همه ما به استانداری ارسال می گردید در بالای لیست قرار داشتند.در این بین هم تحصیل کردگان دانشگاهی و نخبگان فکری ما مانند آقای نافعی تنها نظاره گر بودند .
اما در شرایط کنونی با توجه به تحولات مهم آینده باید ازروندهای طی شده در گذشته درس بگیریم و به فکر آینده باشیم .بزرگترین ضرورت جامعه ما ترکمنها این است که زمام امور و هدایت جریانات در این جامعه باید بدست انسانها عاقل تر و مجرب تر برگردد .قطعا همه عزیزانی که در ماههای گذشته از طریق برگزاری جلسات مختلف در مسیر طرح مطالبات جامعه ترکمنهای ساکن استان تلاش کردند نیت شان خیر بوده و دلسوزانه برای بهبود شرایط تلاش کردند؛ اما باید قبول کنیم که در غالب مواقع کنشهای ما نسبت به محیط پیرامون حرفه ای نبود .باید در این زمینه قدری با تعمق و تفکر بیشتر کار کرد .باید طرحی نو در انداخت .
عبدالقیوم شکاری ،مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل رسانه / ترکمن سسی
قوجق - 2015-02-17 در 5:10 ب.ظ
هیچ کس مثل قلی زاده با نفوذ نیست (چه در بین مردم چه در دولت). انتخاب افرادی که نام برده شده نه به نفع ملت ترکمن است نه کارایی دارند. اینجوری اسم ترکمن ها هم در دولت خراب میشود. یا حق
کمی از بندرترکمن - 2017-01-26 در 8:32 ب.ظ
من با نظر آقای شکاری موافقم.ترکمن صحرای ما افراد فرهیخته و توانمند و متخصص و دلسوز و کاردان زیاد داره اما متاسفانه و حیف که افراد منفعت طلب و انحصار طلب هستند که فقط منافع خودشون را درنظر میگیرن و لیستی را ارائه میدهند که از نیروهای هم خط خودشون باشه. همه اون افراد منفعت طلب را میشناسن نیازی نیس که اسم برده شود.