- تاریخ: 2015-06-30
- شناسه خبر: 5549 1,851 بازدید
شنیده های انتخاباتی از غرب تا شرق استان
ارکین نیوز – شنیده های انتخاباتی از غرب تا شرق استان به تهیه کنندگی طاهر جانی که توسط سایت ترکمن سسی نشر شده است: ۱- نشست کاندیداهای حوزه غرب گلستان در منزل عبدالله گل که قرار بود شب هجدهم اردیبهشت ماه گذشته انجام ...
ارکین نیوز – شنیده های انتخاباتی از غرب تا شرق استان به تهیه کنندگی طاهر جانی که توسط سایت ترکمن سسی نشر شده است:
۱- نشست کاندیداهای حوزه غرب گلستان در منزل عبدالله گل که قرار بود شب هجدهم اردیبهشت ماه گذشته انجام شود به دلیل عدم حضور دو تن از ۴ کاندیدای دعوت شده و دیگرصاحب نظران به نتیجه ی مشخصی نرسید و بنظر هم نمی رسد که بتوان با این شیوه وبدون مشارکت تیمی از صاحب نظران به راهکار مورد موافق مردم دست یافت.
۲- براساس اخبار منتشره یکی از کاندیداهای قدیمی در اظهار نظرغیر رسمی مدعی شده که چون بیشترین آراء را دارد نیازی نمی بیند که در نشست اجماع شرکت کرده وتابع تصمیمات گرفته شده در آن باشد!اظهارات کاندیدای مذکور و عدم حضورش در جلسات موجب واکنش های منفی شده است.
۳- شنیده ها حاکیست برخی چهره های انتخاباتی به نشست های انجام گرفته ی ماه های اخیر در گرگان واکنش نشان داده و گفته اند این نشستها می بایست در بندرترکمن و با مشارکت عموم فعالان ترتیب داده شود.
۴- در مراسم اختتامیه سالگرد تولد شاعر عارف و نامی ترکمن درآق توقای اکثر کاندیداهای احتمالی حضور بهم رسانده و بازار دیدارهای چهره به چهره و رایزنی با فعالان به لطف فضای مراسم داغ بود.داوطلبین می کوشیدند نسبت به اوضاع و احوال رقیبان خود اطلاعات کافی بدست آورند.
۵- بنابر مشاهدات عینی و در فاصله ی تنها ۱۰ ماه مانده به زمان انتخابات تحرکات اولیه ی تعدادی داوطلبین نام آشنای ترکمن در حوزه غرب استان به حالت راکد درآمده است و به سبب عدم استقبال عمومی,اعضای تیمها و کمیته هایی که می بایست تاکنون سازماندهی می شدند در سردرگمی و بلاتکلیفی بسر می برند!شنیده می شود تعدادی از فعالان شاخص و قدیمی که در ادوار گذشته بطور ثابت درتشکیلات کاندیدای مورد نظرخود حاضر بودند در ایندوره به علت اجماعی که ممکن است بخاطر لجبازی,خود خواهی و منفعت طلبی برخی ها انجام نشود رغبتی به فعالیت نشان نمی دهند و از اینرو به صف تماشاچیان فعالیت های انتخاباتی پیوسته اند.
۶- یک رابط انتخاباتی از انجام نشست های مخفی بین یک کاندیدای سابق با هواداران نزدیکش با هدف پیدا کردن انواع راهکارهای فریبنده برای جلب نظر مردم پرده برداشته و به جوانان جویای کار هشدار داد مانند گذشته گول شعارهای احساس بر انگیز اشخاص سودجو را نخورند.این فعال می گوید کاندیدای مورد بحث سابقا نیروهایش را برای فرمانداری گمیشان چینش و لیست اسامی را به استانداری هم پیشنهاد داده بود اما آنزمان راه به جایی نبرد.
۷- از مهران شکیبایی بعنوان آماده ترین کاندیدای این روزهای گمیشان یاد می شود.وی به همراه تیمی متشکل از دوستانش که همگی فعال و صاحب نظر می باشند در اندیشه استارت جلسات خانگی اش از تیرماه می باشد.گروهی از هواداران کاندیداهای ادوار گذشته که در گمیشان و حومه ساکنند بنابر مصلحت جمعی به تیم شکیبایی پیوسته اند.با اینحال وی کار بسیار زیادی در بندرترکمن و بخش گلشهر به مرکزیت روستای سیجوال دارد و چنانچه نظر موافق گروه های تعیین کننده را جلب نماید می تواند تا حدود زیادی از رقبایش فاصله بگیرد.
۸- محمد جواد نظری مهر نماینده دو دوره متوالی مجلس ضمن تماس با اعضای تیمش مشغول گشت و گذار و تشکیل جلسه در شهرهای ترکمن نشین از جمله سیمین شهر دیده می شود.وی در تعطیلات خردادماه چند نشست با دوستانش ترتیب داد.رفت وآمدهای نظری مهر از یک سو سبب شده تا نیروهای دیگر کاندیداها هجمه ی زیادی علیه وی راه بیندازند.
۹- یکی از تحلیلگران اجتماعی ترکمن با یاد آوری شکست انتخابات در بخصوص دوره گذشته تلاش وپافشاری برخی کاندیداها برای رفتن به هر قیمت به مجلس را شرم آور خواند وگفت:کسانی که خود را وامدار کاندیداتوری در هر دوره ی انتخابات می دانند یقینا متوجه شده اند که دیگر حتی نیروهایشان هم آنها را نمی خواهند و باید عرصه را به روی گروه های تازه نفس باز بگذارند.این ادعا که آنها در زمان انتخابات خود را به اصطلاح خادم وچاکر مردم می پندارند دروغ محض است واین عده هدفی جز رسیدن به قدرت و ثروت با آورده را دنبال نمی کنند.
۱۰- منابع خبری می گویند همانگونه که انتظار می رفت عبدالحکیم فیروزی طی یادداشتی از حضور در انتخابات دهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی اعلام انصراف کرده است.انصراف فیروزی تا حدی می تواند معادلات انتخاباتی را بهم بزند زیرا وی تعداد قابل توجهی رای دارد و باید دید هواداران سابقش به نفع چه کسی فعالیت خواهند کرد.خبر انصراف فیروزی با استقبال گسترده فعالان محلی مواجه شد.
۱۱- کاندیدای سابق اصلاح طلبان حوزه غرب گلستان می گوید:با در نظر گرفتن مسائل پیش رو هنوز زود است که بتوان درباره حوزه بندرترکمن و گمیشان به اجماع کلی دست یافت.وی با پیش بینی رد صلاحیت یکی دو تن از مدعیان,شرایط پر التهاب فعلی را فضای کاذب عنوان کرده وچنین ادامه می دهد:آنچه که اکنون درباره اش صحبت می کنیم قطعا چیزی نیست که تا زمان تبلیغات رسمی پایداربماند بنابراین اولا باید دعا کرد صلاحیت یکی دو تن از دوستان داوطلب رد شده و از گردونه حذف شوند و سپس به بحث اجماع پرداخته شود.در مساله اجماع,حذف شده ها با هرچند تعداد رای جایی در گفتگوها ومعاملات پشت پرده نخواهند داشت و لحظه آن می رسد که مردم خودشان وارد عمل شوند.
۱۲- رجب محمد آبادی با گروه فعالان جوان جلسه ترتیب داد.وی را در این نشست برخی از چهره ها همچون محمود جرجانی همراهی می کردند.آبادی در جمع حاضران از سوابقش گفت و دلیل ورودش به عرصه انتخابات را دلسوزی به حقوق ادا نشده ی مردم طی ادوار گذشته ذکر کرد.فعالان جوان که در درون خود از هر طیف و گروه عضو دارند می گویند یکی از شرایط همکاری آنها با یک کاندیدایی خاص حضور در هسته مرکزی و فعالیت در راس کمیته های برنامه ریزی,تبلیغات,تدارکات و….به شکل تام الاختیار می باشد.
۱۳- رشید نافعی کماکان بدون مشخص کردن حوزه انتخابیه اش مشغول سرکشی به مناطق مختلف دیده می شود.وی اخیرا در گمیشان با چند چهره نام آشنا دیدار و گفتگو کرد.بنا به گفته نافعی بسیاری از کسانی که وی با آنها دیدار کرده از ورودش به عرصه پیش رو استقبال کرده اند.
۱۴- در کردکوی و بندرگز هم اسامی چند داوطلب ازجمله محمد مهدی ایرجی,حجازی,ریاحی,طیبی,جلالی و….شنیده می شود.یک منبع آگاه کاندیداتوری احمد سردار زاده را بعید دانسته است.سردار زاده شهردار سابق کردکوی در دوره ی گذشته اعلام حضور کرد و هرچند که از اقبال مناسبی برخوردار بود اما به لیست نهایی راه نیافت.فعالیت داوطلبین مجلس در کردکوی و بندرگز معمولا متفاوت تر از مناطق ترکمن نشین می باشد.
۱۵- در لیست حوزه گرگان و آق قلا بجز اسامی داوطلبینی که قبلا به میان آمده بود نام چهل داوطلب دیگر هم وجود دارد.ابراهیم کریمی-ابوطالب جلالی-اسماعیل اسلامی-داوود میقانی-سیدسبحان حسینی-زهرا آب شناس-مجتبی نورمفیدی-محمد نعیمی-محمد احمری-عباس علیخانی-قدسیه آب شناس-نبی ا…هزارجریبی-محمد عباسی-عبدالرضا چراغعلی-عباس نیاوند-علی اصغر یوسفی-قاسم حاج محمدی-محمود سالاری-منصور گرکز-عبدالغفار راد مهر-عبدالحکیم سلاق-ابراهیم جرجانی-سعید یلقی-حالت قلی ایزدی-رحمان شیر محمد لی جزو اسامی یاد شده می باشند.
۱۶- منصور گرکز در اظهار نظر رسمی و در جمع تعدادی از هوادارانش گفته که می خواهد کاندیدای انتخابات باشد.نزدیکان گرگز می گویند وی در مقام استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علی آباد انسانی با برنامه و پر تلاش است که به اهداف بالا می اندیشد.طرفداران گرکز هم گفته اند کاندیدایشان که پیشتر از صحنه سیاست دور بوده به اصرار دوستان نزدیک خود وارد عرصه شده است و سعی دارد با ورود به مجلس شورای اسلامی خدمات ارزنده ای را به ثبت برساند.
۱۷- فرهاد توماچ بر دامنه فعالیت هایش افزوده است و مشغول برنامه ریزی تدارکاتی برای ماه های پیش رو دیده می شود.اخیرا فعالان نام رحمان توماچ را درفهرست تیم انتخاباتی وی عنوان کرده بودند که در خبرهای قبلی اشتباها رحمان قلی توماچ درج شده بود.رحمان قلی توماچ از چهره های قدیمی عرصه هنر منطقه آق قلا می باشد و فعالیتی در فضای انتخاباتی ندارد.
۱۸- به نقل از یک هوادار آق قلایی احتمال ثبت نام بغداد شیرمحمد لی در هاله ای از ابهام قرار دارد و بر سر زبان افتادن نام وی دلیلی بر حضور قطعی نامبرده نمی باشد از سوی دیگر عوامل نزدیک به کاندیداها می گویند این مساله درباره بسیاری از کاندیداهای چراغ خاموش صدق می کند و آنها منتظرند تا حوادث پیش بینی نشده ورق را به نفعشان برگرداند.
۱۹- در شرایطی که کاندیداها تاکنون می بایست با بازگشایی دفتر ارتباطات مردمی دست به دسته بندی نیروهایشان می زدند اما اینکار از سوی اغلب داوطلبین احتمالی انجام نشده است.صاحب نظران معتقدند این که داوطلبین با توجیه ترس از خرج اضافی نخواهند متحمل بار مالی شوند نهایتا به ضررشان تمام خواهد شد زیرا در آینده انبوه کارها روی دستشان مانده و زمان کافی برای جبران روزهای از دست رفته نخواهند داشت.در همین رابطه چند کاندیدا به نزدیکان خود گفته اند بار مالی لازم را جهت حضور در انتخابات پیش بینی نکرده و اساسا قصدی برای صرف هزینه ندارند!!
۲۰- صاحب نظران انتخاباتی در گنبد تکرار نتایج انتخابات دوره ی گذشته را دور از ذهن دانسته و می گویند آنچه که در دوره نهم تکرار شد لزوما چیزی نیست که مجددا نیز تکرار شود و برخی کاندیداها ریزش آراء را به چشم خواهند دید.بنابر اخبار دریافتی هم اکنون رشید خرمالی فعالیت بیشتری نسبت به روزهای آغازین استارتش دارد و چندی قبل با آماش آخوند دیدار کرده است.در میان حامیان وی نام اراز دردی گل چشمه هم دیده می شود.
۲۱- سلیمان هاشمی در شبکه اجتماعی گفته اگر در انتخابات پیش رو تنها بماند خدا با او خواهد بود.صاحب نظران گنبدی دلیل این یادداشت هاشمی را بی ارتباط با تکذیب حاجی هلاکو در حمایت از نامبرده نمی دانند.
۲۲- بر اساس شنیده ها اراز مراد مغربی ضمن تماس با فرهنگیان از آنها خواسته تا به حمایت از وی بپردازند.گفته می شود نقدی گل چشمه از مغربی حمایت می کند.
۲۳- افراد آگاه از نشست انتخاباتی در منزل ناصر کلته خبر می دهند.موضوع نشست,تعدد داوطلبین و پیدا کردن راهکاری مناسب برای معرفی نفر اصلح عنوان شده است.امان محمد خوجملی صاحب نظر و فعال اجتماعی در این باره می گوید:به نظر بنده ابتدا باید کاندیداها را با حضور اشخاص صاحب فکر,یاشولی ها و اندیشمندان به مناضره دعوت کرد تا اطلاعات داوطلبین در زمینه های سیاسی,اجتماعی و بعلاوه توان اقتصادی شان سنجیده شود و نفرات آماده ترمشخص گردند آنگاه می توان از میان آماده ها کسی را که اصلح تر از همه باشد با جلب نظر موافق سایر داوطلبین معرفی نمود.
۲۴- اهالی رسانه در گنبد از واهمه ی کاندیداها در صحبت با آنها سخن می گویند.گویا چنین پیداست که داوطبین صحبت پیش از موعد با خبرنگاران را به نفع خویش نمی دانند و منتظرند تا اولا باد موافق به طرفشان بوزد و سپس به شعار پراکنی و تخریب یکدیگر بپردازند مسئله ای که متاسفانه جزو الزامات روزهای تبلیغات غیر رسمی و نشست های خصوصی شده است!
۲۵- گزارش های محلی نشان می دهند محمد شریف نیا داوطلب حوزه انتخابیه گنبد بیشتر اوقات در تهران بسر می برد و لاجرم ازقافله رقابت دور می باشد همچنین مارامایی و برمک نیز فعلا در شرایط ساکن بسر می برند. تحرک عبدالصمد بردی پور که در دوره ی قبل جزو مدعیان اصلی بود کم رنگ خبر رسانی می شود.