• تاریخ: 2016-05-18
  • شناسه خبر: 17691
  • 925 بازدید

داستان انتخابات مجلس در آق قلا

ارکین نیوز – تاج محمد کاظمی ؛ داستان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا از یک جنس متفاوت با بقیه حوزه ها برخوردار است و پر بیراه نیست که اگر بگوییم بر سر مردم شهرستان آق قلا به عنوان بخش مهم و حتی تعیین ...

ارکین نیوز – تاج محمد کاظمی ؛ داستان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا از یک جنس متفاوت با بقیه حوزه ها برخوردار است و پر بیراه نیست که اگر بگوییم بر سر مردم شهرستان آق قلا به عنوان بخش مهم و حتی تعیین کننده این حوزه انتخابیه در طول ۱۰دوره گذشته مصایبی پیش آمده است که نمونه آن را در هیچ کجای دنیا نمی توان پیدا کرد.

از جمله مهم ترین مصیبت هایی که بر سر مردم آق قلا در عرصه انتخابات مجلس آوردند این بود که هرگز نگذاشتند حتی یک بار نیز در طول این ۱۰دوره، نماینده ای از خود این شهرستان انتخاب و به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند.

تاکید نگارنده بر اینکه “نگذاشتند” نه به این خاطر که همه تقصیرات را در این خصوص متوجه غیرآق قلایی ها کرده باشم و خود آق قلایی ها را مبرا از هرگونه کوتاهی و خطا قلمداد کنم، بلکه به این خاطر است که اعتقاد راسخ دارم مجموعه پازل های عوامل و عناصر دخیل در انتخابات طوری کنار هم قرار داده شده است تا هرچهارسال حسرت فرستادن یک نماینده از جنس خودشان به مجلس بر دل مردم آق قلا باقی بماند.

شرایط این پازل ها به رغم تغییر در تقسیمات کشوری و ارتقاء جایگاه آق قلا از بخش به شهرستان در سال ۱۳۷۶تغییر نکرد و مردم آق قلا به علت عدم تناسبت جمعیتی همانطور که تا مجلس پنجم در انتخاب یک سهمیه از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا شانسی برای فرستادن یک نماینده ترکمن نداشتند از مجلس ششم تا امروز نیز به رغم افزایش سهمیه این حوزه به دو نماینده، این شرایط همچنان پابرجا و شانس مردم آق قلا نیز در این خصوص بسیار پایین است.

جمعیت، حرف اول و آخر

گرچه به علت تکثر و تنوع کاندیداهای گرگانی در مقاطعی از انتخابات مجلس در این حوزه، بخصوص در مرحله اول آن شانس مردم آق قلا در رسیدن به آرزوی دیرینه شان افزایش می یابد، ولی در مرحله دوم، باز این جمعیت است که حرف اول و آخر را در این انتخابات می زند.

از عجایب روزگار این است که هم نمایندگان ۹دوره مجلس از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا و هم نمایندگان ۱۰دولت پیشین و حتی دولت یازدهم برای احقاق حقوق مردم آق قلا در عرصه انتخابات مجلس قدمی برنداشتند و اگر هم برداشته باشند در عمل توفیقی نداشته اند.

گرچه از نمایندگانی که به مدد این شرایط نابرابر بر کرسی مجلس تکیه می زدند، انتظار تلاش برای تغییر این شرایط به نفع مردم آق قلا نمی رود، ولی از نمایندگان وزارت کشور چه در دولت هایی که شعارعدالت و چه دردولت هایی که شعار دفاع از حقوق اقلیت های آنها گوش فلک را کر می کرد، این انتظار می رفت که در طول این ۳۷سال بعد از انقلاب، قدمی برای برآورده شدن آرزوی دیرینه مردم آق قلا در خصوص فراهم کردن زمینه قانونی فرستادن یک نماینده از میان خودشان به مجلس شورای اسلامی بردارند که متاسفانه این قدم هرگز برداشته نشد.

سئوال این است که آیا نمی توان با تغییر تقسیمات کشوری و یا تشکیل یک حوزه انتخابیه مستقل برای شهرستان آق قلا زمینه را برای انتخاب شدن یک نماینده ترکمن از این شهرستان فراهم ساخت؟

امیدوارم جریاناتی که با سوء استفاده ازشرایط سیاسی حاکم بر برخی از مقاطع زمانی بعد از انقلاب و در فضای بی خبری و نبود امکانات اطلاع رسانی با تغییر تقسیمات کشوری و کم کردن جمعیت آق قلا در حق این مردم جفا کردند، امروز پاسخی برای این پرسش داشته باشند.

استیفای حق مسلم مردم آق قلا

بطور قطع راهی برای استیفای این حق مسلم از دست رفته مردم آق قلا وجود دارد و همه کسانی که دلشان برای توسعه و پیشرفت ایران و برقراری عدالت در کشور می سوزد و دفاع از حقوق اقلیت ها را سرلوحه برنامه های خود قرار داده اند امروز در این خصوص در مقابل تاریخ مسئولیت بزرگی را بعهده دارند.

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی می توانست بهترین آزمون برای این افراد باشد، آزمونی که درمرحله اول آن مردم آق قلا کار بزرگی انجام دادند و با یکپارچگی و اتحاد مثال زدنی، نماینده مورد نظر خود را در صدر لیست آراء همه نامزد های مدعی در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا نشاندند.

گرچه مردم آق قلا می توانستند در همان مرحله اول کار را تمام کنند و برای اولین بار نماینده آنها با توجه به شرایط منحصربفردی که پیش آمده بود، می توانست در مرحله اول به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند، ولی بنا به دلایلی که توضیح آن در این مجال نمی گنجد، این فرصت طلایی و تاریخی مردم آق قلا، این بار هم از دست رفت.

در هر صورت، انتخابات تمام شد و نمایندگان منتخب مردم ایران از روز هشتم خرداد ماه سال جاری بر صندلی های سبز مجلس شورای اسلامی تکیه خواهند زد تا به مدت چهارسال به وضع قوانین و نظارت بر اجرای آنها مبادرت نمایند.

جبران مافات

دو نماینده منتخب مردم حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا هم از این قاعده مستثنی نیستند و با توجه به سیر مسائلی که منجر به انتخاب آنها شد، می طلبد که جبران مافات کنند و کاری را که نمایندگان ۹دوره گذشته این حوزه در مجلس و نمایندگان دولت در این مدت طولانی از پس آن برنیامدند، به سرانجام مطلوب مردم آق قلا برسانند و با پیگیری طرح یا لایحه ای حوزه انتخابیه آق قلا را از گرگان جدا کنند تا مردم آق قلا حداقل مطمئن شوند که در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران، نماینده ای از جنس خودشان در خانه ملت حضور خواهد یافت.

آیا این، خواسته بزرگی است؟ آیا مردم اق قلا حق ندارند، مثل بقیه مناطق کشور و حتی استان که اکثرا از میان خودشان نماینده ای به مجلس می فرستند، نماینده ای از جنس خودشان به مجلس بفرستند؟

از دکتر نورمحمد تربتی نژاد و مهندس نبی هزارجریبی که به عنوان نمایندگان مردم آق قلا در مجلس دهم حضور پیدا خواهند کرد، انتظار بالایی نیست که این موضوع را بطور ویژه در دستور کار خود در این چهارسال قراردهند و پیام رای مردم آق قلا را از قوه به فعل دربیاورند و ثابت کنند که گرچه اکثریت مردم آق قلا به آنها رای ندادند، اما آنها نماینده کل مردم حوزه انتخابیه خود هستند و همانطور که خواسته های برحق مردم گرگان را پیگیری خواهند کرد، این خواسته مردم آق قلا را نیز پیگیری خواهند کرد، مضاف براینکه این دو بزرگوار زیر بیرق اصلاحات آراء مردم شریف گرگان و آق قلا را کسب کردند، اصلاحاتی که یکی از اساسی ترین شعارهایش دفاع ازحقوق برزمین مانده اقلیت هاست.

مردم شریف آق قلا به عنوان بخش بزرگی از اقلیت ترکمن ها در استان گلستان چیزی نمی خواهند جز مشارکت واقعی در اداره کشورشان از طریق نماینده خودشان، آیا این خواسته ناحقی است؟

آیا مجلس دهم همانطور که نور امید را در دل همه ایرانی ها روشن کرده است، امید دختران، پسران، زنان و مردان آق قلا یی را که قریب چهار دهه در حسرت فرستادن یک نماینده از جنس خودشان به مجلس بسر می برند، نمی تواند برآورده سازد؟
هفته نامه همزیستی

  • آق قلایی - 2016-05-18 در 12:38 ب.ظ

    ما عادت داریم فقط موقع انتخابات به چنین قضایایی فکر کنیم . بعد از گذشت چند ماه همه چی را فراموش میکنیم…

  • آه حسرت - 2016-05-19 در 8:56 ق.ظ

    عوامل درونی این قضیه کسانی که فرصت مردم را می سوزانند تا صباحی چند شمع خود را زنده نگاه دارند کسانی که جشن های شادی بر فراز خاکستر حسرت چندین دهه ای مردم می گیرند کسانی که در هر دوره با اسمهای زیبایی به میدان می ایند تا هر دوره تنها سرزنده شهر ارواح و شهر مردگان باشند

  • عبدالحمید کردبچه - 2016-05-19 در 1:38 ب.ظ

    یا سلام خدمت دوست گرامی:

    طبق اصل شصت و چهارم قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی هر ده سال به میزان حداکثر بیست نفر با لحاظ شرایط انسانی، سیاسی و جغرافیایی قابل افزایش است از انجاییکه از آخرین افزایش بیش از ده سال گذشته بنظر میرسد نمایندگان دوره دهم می توانند در این خصوص تصمیم گیری نمایند، اگر در این میان شانسی بتوان برای آق قلا به عنوان حوزه ای مستقل متصور شد مستلزم انضمام روستاهای تفکیک شده از آق قلا در حدود سی سال پیش به این حوزه است تا از نظر جمعیتی نیز به معیار قابل قبولی دست یافت، تصور نمی رود که اراده انجام چنین کاری در بین تصمیم گیرندگان استانی و نمایندگان منتخب وجود داشته باشد.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست