- تاریخ: 2016-04-01
- شناسه خبر: 16288 653 بازدید
تک رای” شاو شاوی “
ارکین نیوز – محمد : شاو شاو یک اصطلاح ترکمنی است که معادل آن را میتوان همان شایعه سازی دانست ،و در مفهوم کاربردی وقتی ما یک مطلبی را بخواهیم دست به دست بگردانیم و بین مردم پخش کنیم و کمی هم چاشنی اغراق به آن اضافه ...
ارکین نیوز – محمد : شاو شاو یک اصطلاح ترکمنی است که معادل آن را میتوان همان شایعه سازی دانست ،و در مفهوم کاربردی وقتی ما یک مطلبی را بخواهیم دست به دست بگردانیم و بین مردم پخش کنیم و کمی هم چاشنی اغراق به آن اضافه کنیم ازروش قدیمی شاو شاو استفاده میکنیم . وغالبا کسانی که شاو شاو سازی میکنند به دنبال هدفی هستند، ولی آنچه اهمیت دارد اینست که تصمیم گیری بر مبنای شاو شاو غالباً نتیجه درستی به بار نخواهد آورد ، بعضی وقت ها این شاوشاو به قدری قوت پیدا میکندکه سازندگان آن هم در تشخیص بین واقعیت و شاو شاو دچار مشکل میشوند بعضی وقتها جو روانی واجتماعی آن به قدری قوی است که فرد تصمیم گیرنده در این شرایط با علم به واقعی نبودن مطلب، تسلیم فشار حاصل از شاو شاو میشود کاربرد این تاکتیک در جنگها ودر تبلیغات میتواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.
اما این روزها شاو شاو برای تک رای خصوصا در حوزه آق قلابسیار زیاد شده کمی مو شکافی این قضیه به نظر میآید خالی از لطف نباشد.
اول از همه این موضوع باید روشن شود که آیا تک رای میتواند به عنوان یک اصل در آزادی انتخاب مطرح شود، باید گفت اصل آزادی انتخاب از اصول اولیه هر انتخاباتی است.
دوم اینکه ما در انتخابات گذشته تک رای نداشتیم! مثلاً در همین دوره قبل در آق قلا، ولی چرا در این دوره این امر بزرگنمایی میشود، آیا اتاق فکر سیاسیون رقیب در انتخابات دخل وتصرفی دراین شاو شاو سازی دارند؟ ،استفاده ازشاو شاو : تک رای خیانت وگناه! تا چه حد میتواند در جذب آرای خاموش رقیب خصوصاً در دور دوم کمک کند؟
سوم این که نباید این موضوع را فراموش کنیم که استفاده از رای دوم با فرهنگ سازی درست در بعضی موارد میتواند در حصول به نتیجه مطلوب کمک کند اما پیش نهاد رای اول ودوم برای افراد یک پیش نهاد تشویقی و توجیهی برای رسیدن به هدف است وقبول یا رد آن کاملاً بستگی به خود فرد دارد ودر اینجا هیچ خیانتی را نمیتوان متوجه کسی کرد.
چهارم این که چرا هجمه های تک رای در آق قلا فقط متوجه کاندید خاصی میشود، مگر کاندیدا های دیگر به نسبت آرای ماخوذه تک رای نداشتند ؟!
برای هر اقدام بر ضد تفکر غالب جامعه یک پیش زمینه فکری لازم وضروریست، یعنی تا این پیش زمینه نباشد، شخص ذی نفع نمیتواند نفوذ فکری و عقیدتی خود را گسترش دهد در بحث تهاجم فرهنگی این امر کاملا صادق است مثلاً ابتدا باید به فرد بقبولانند که فرهنگ وروش زندگی شما دارای اشکال وایراد است،بعد از آنکه فرد که از فرهنگ اولیه خود خالی شدیا احساس خلع کرد پذیرای فرهنگ میهمان میشود این قضیه در انتخابات هم صدق میکند ، مردمی که کاملاً پایبند به فرستادن نماینده بومی هستند تنها راه ایجاد شکاف بین آنها الم کردن بهانه ایست که قابل توجیح باشد وچه بهانه ای بهتر از القای خیانت با تک رای! تا بدین وسیله هم باعث بیشتر شدن شکاف وتفرقه حاصل از جو مرحله اول شود وهم با القائ این فکر که تک رای خیانت است راه را برای گرفتن رای دوم در کنار رای اول هموار کند وبرای رسیدن به این هدف با شاو شاو : “رای اول بومی با رای دوم مدیریت شود،تک رای خیانت است. “وارد عمل میشوند. وجالب اینجاست که همه میدانند راه موفقیت در این مرحله چگونه است ولی بعضی ها محو در این هنر نمای شاو شاو سازها میشوند.
وجود اتاقهای فکر با کارشناسان وروان شناسان اجتماعی خبره مسلما در هر انتخاباتی رقابت ها را سخت کرده ولزوم هوشیاری و تزریق آنتی تز های تبلیغاتی و هوشیاری مبلغان تبلیغاتی ومردم را میطلبد تا خدای نکرده جو حاصل از این شگرد ها ما را از رسیدن به هدف دور نکند.
ارسالی از کاربران
همشهری - 2016-04-01 در 6:43 ب.ظ
واقعا تحلیل خوبی بود دست مریزاد