- تاریخ: 2015-08-24
- شناسه خبر: 7386 1,119 بازدید
اولین نشست هم اندیشی توسعه گردشگری شهرستان آق قلا برگزار شد
ارکین نیوز – اولین نشست هم اندیشی توسعه گردشگری شهرستان آق قلا در مسجد جامعه این شهرستان با حضور بیش از ۳۰ تن از فعالان جهت ارائه برنامه های توسعه شهری برگزار شد. این جلسه با آشنایی و احوالپرسی اعضای گروه و همچنین ...

ارکین نیوز – اولین نشست هم اندیشی توسعه گردشگری شهرستان آق قلا در مسجد جامعه این شهرستان با حضور بیش از ۳۰ تن از فعالان جهت ارائه برنامه های توسعه شهری برگزار شد.
این جلسه با آشنایی و احوالپرسی اعضای گروه و همچنین تلاوتی چند از آیات قرآن مجید توسط یکی از روحانیون آغاز شد. پس از آن جلسه به مدیریت آقای امان دوردی کلته با خوش آمدگویی و سخنانی از اهمیت ویژه این گروه و تشکر از حضور اعضای آن با مطرح کردن بحثها و طرح های توجیهی عمران، آبادانی و توسعه توریستی شهرستان ادامه یافت.
کلته در خصوص اهمیت بحثهای گروه مجازی افزود: در بحثهای گروه نباید تنها به انتقاد از اظهار نظرات اعضای آن تکیه کرد بلکه باید این انتقادات همراه با اظهارنظرها و پیشنهادهای سازنده باشد.
علی تکند مدیر گروه مجازی آق قلا گفت: هدف از برگزاری جلسه این بود که گروه از حالت مجازی خارج شده و فعالان آن به صورت یک گروه حقیقی تبدیل شوند و یک تیم فعال تشکیل دهند. و همچنین افزود: باید بر ثبات و پایداری این گروه تلاش کرد زیرا که گروه نمودی از انواع طیفهای جامعه این شهرستان لست.
یکی دیگر از اعضای این جلسه گفت: این گروه باید رابط مردم و شورای شهر و شهرداری آق قلا باشند. در ادامه یکی از همشهریان افزود: این گروه نباید از کمکهای مردمی انسان دوستانه غافل شود و در اندیشه ایجاد یک صندوق کمکهای مردمی جهت کمک به نیازمندان باشد.
یکی از شهروندان افزود: باید بر روی موارد و موضوعات ملی تورکمن تمرکز کرد و برای سرمایه گذاری در انتخابها دقت نمود. که از جمله اینها را می توان اسبدوانی و معرفی فرهنگ تورکمن را نام برد. شهروند دیگری افزود: برای بحث توریستی باید دید ابتدا چه امکاناتی داریم؟ چقدر فضا داریم ؟ و چه موقعیتی داریم؟ برای مثال: پارک جنگلی نمی تواند در مسیر روستای یلمه جذب توریست کند باید روی موقعیت بهتری از جمله مکان اسبدوانی تمرکز نمود.
یکی دیگر از اعضای جلسه گفت: باید بر روی پارکهای تفریحی توریستی تمرکز شود و برای ایجاد آن تلاش کرد. برای ایجاد این پروژه ها باید حد فاصل فضای بین سه پل در نظر گرفته شود.
مهندس مجید حسن قاسمی گفت: چند طرح توجیهی و عملی با کمترین هزینه را برای توریستی کردن شهرستان آق قلا در اختیار دارم و طرحها تقریبا آماده می باشد. باید کاری کنیم تا شهرستان آق قلا به عنوان یک شهر توریستی شناخته شود و مسافران با هدف گردشگری وارد این شهر شوند. توریستی کردن شهر باعث جذب سرمایه و رشد اقتصادی این شهرستان می شود. برای اینکار باید زیر ساختهای لازم برای توریستی کردن شهرستان انجام شود.
وی در ادامه افزود: طرح دهکده گردشگری با فضایی که شهرداری آق قلا قرار است در اختیارمان قرار دهد در نزدیکی میدان اسبدوانی شهرستان با در نظر گرفتن معرفی و شناخت فرهنگ تورکمن ها با کمترین هزینه امکان پذیر است. همچنین در کنار این طرح، طرح تبدیل شهرستان به باغ شهر با کمترین هزینه و تنها با کاشت درخت آماده می باشد. برای انجام این پروژه ها باید ابتدا تعیین هدف شود و سپس با همکاری اعضای شورای شهر و شهردار و همچنین اعضای گروه اقدام به اجرای طرح نمود.
آنا محمد دلیجه در ادامه افزود: هر مبحثی باید در پایان نتیجه گیری شود. طرح مطالعاتی بین ۳ پل انجام شده که نتیجه آن تغییر صنف و کاربری فروشگاههای این مسیر جهت توریستی شدن آن است که این کار ما را با مشکل روبرو می کند. همچنین فعلا پل تاریخی شهرستان در حال بازسازی است و نمی توان قبل از پایان کار آن افدامی نمود. بودجه شهری شهرستان آق قلا برای اجرای هر طرحی کفایت نمی کند. یاد آوری شود قبل از توریستی کردن شهرستان باید روی مسائل فرهنگی تمرکز شود.
در ادامه یکی دیگر از شهروندان گفت: اکنون که رودخانه کم آب است می توان با لایروبی، و ایجاد سد لاستیکی در رودخانه پروژه طفریحی – توریستی قایقهای پارویی را بر روی آن اجرا کرد.
شهروند دیگری در ادامه گفت: برای اسکان مسافران دهکده گردشگری نیاز به هتل و مسافرخانه نداریم باید برای افزایش خانه های تورکمنی « تورکمن اؤی » با فضای داخلی مناسب جهت اسکان مسافران سرمایه گذاری شود. یکی دیگر از شهروندان تصریح کرد: باید در این دهکده گردشگری بازارچه های تورکمنی دایر کرد و مسابقات مختلف جهت هیجان آن برگزار نمود. وی گفت: بسیاری از بازاریان ما که در شهرهای مختلف مشغول به فروش لباسهای سنتی می باشند، اغلب با ماموران اداره راه و ترابری به مشکل برمی خورند و بسیاری از آنها از این کار خسته شده و به دنبال مکانی مناسب و دائمی برای فروشندگی هستند.
یکی دیگر از شهروندان افزود: طرح های ارائه شده باید قابل اجرا باشند و افراد حاضر قدرت اجرایی داشته باشند. شهروند دیگری افزود در این گروه واقعا کسانی حضور دارند که دغدغه آنها آبادانی این شهرستان است و به نظرم باید اعضای شورای شهر آینده از این گروه انتخاب شوند.
یکی دیگر از شهروندان در خصوص تبدیل شهرستان به باغ شهر گفت: برای ایجاد باغ شهر باید در انتخاب گونه درختان دقت لازم صورت گیرد و درختان متناسب با خاک زمین کاشته شوند. پیشنهاد من برای ایجاد باغ شهر این است که از درخت پالم، که رشدسریعی دارد و علاوه بر آن نیز مقاوم می باشد، برای کاشت در سطح شهرستان استفاده شود.
ناصر توسلی مدیر سایت تورکمنیا گفت: با دقت و بررسی اظهار نظرات اعضای گروه به این نتیجه رسیدم که بیشترین موضوعات مطرح شده و طرحهای پیشنهادی سرمایه گذاری بر روی فضای حد فاصل بین پلهای شهرستان و همچنین ایجاد دهکده گردشگری می باشد. باید ابتدا طرح پروژه یکی از این موارد مطرح شده را انتخاب کرد و به اجرای طرح آن اقدام کرد. وی در ادامه افزود: برای توریستی کردن شهرستان، مهندسان باید روی المانهای فرهنگ مادی تورکمن دقت کنند که متاسفانه مهندسین ما در ساخت بناهای شهری برای جلوه توریستی آن دقت لازم را به عمل نمی آورند. برای انجام این کار باید معماران از نقوش و نمادهای فرهنگ مادی تورکمن الهام بگیرند و آن را در معماری شهری و ساخت بناها به کار ببرند.
توسلی تصریح کرد: ما برای ایجاد دهکده گردشگری با کمترین هزینه تمام امکانات لازم را می توانیم با کمترین هزینه و به آسانی فراهم کنیم. ملت تورکمن دارای تاریخ و فرهنگی غنی می باشد که بیشترین نوع هنر و صنایع دستی و غذاهای سنتی را داراست که از جمله آن می توان به زیورآلات، انواع بافتنی ها، لباسهای سنتی، خانه های تورکمنی، صنایه چوبی و انواع غذاهای خوشمزه اصیل تورکمنی از جمله بورگ و چکدیرمه اشاره کرد.
در پایان جلسه قرار بر این شد تا مهندس حسن قاسمی برای اجرای طرح ها تیم خود را از اعضای این گروه انتخاب کند و مدیریت این طرح ها را جهت اجرا بر عهده گیرد. همچنین آقای امان دوردی کلته در یک جمع بندی کوتاه به مواردی همچون: ایجاد دهکده گردشگری و جذب توریست، شناسایی سرمایه گذاران، ایجاد بازارچه در دهکده، برگزاری مسابقات ورزشی، تبدیل شدن به باغ شهر، انتخاب درخت مناسب، نگهداری از درختان، استفاده از نقوش تورکمنی در طرح فضای کلی دهکده و طرح بازسازی پل، ایجاد سد لاستیکی بر روی رودخانه جهت راه اندازی پروژه قایقهای پارویی و ایجاد فروشگاههای ارزان قیمت خوراکی در مسیر بین پل ها اشاره کرده و جلسه را به پایان رساند.
تورکمنیا
علیرضا - 2015-09-18 در 3:36 ب.ظ
سلام ضمن مطالعه خبر فوق لازم دیدم چند نکته یادآوری نمایم:۱-اگر منظور دوستمان از درخت پالم همان نخل روغنی است بهتر بود از عبارات معمول استفاده میشد. ۲-واگر منظور ایشان نخل روغنی (پالم) بوده باید مطالعات علمی کاشت این گونه در منطقه ترکمن صحرابا توجه به کمبود شدید منابع آبی به تایید اساتید با سابقه دانشگاههای معتبر برسد. ۳-در بهترین شرایط بعد ۳-۴ سال ارتفاع درخت به حدود ۲ متر میرسد،برادر عزیز هدف از پیشنهاد کاشت این گونه چیست ؟روغن کشی یا فضای سبز؟ ۴-نیاز آبی این گونه بسیار بالاست(مناطق با بارندگی بیشتر از ۱۵۰۰ میلیمتر)که طبعا با بارندگی بسیار کم منطقه ما آبیاری بسیار بالایی می طلبد. ۵- کاربردهای محصول این درخت شامل پزشک داروسازی- صنایع غذایی- صنایع آرایشی – صنایع فلزی و صنایع چرم میباشد که هیچ مورد استفاده فضای سبز ندارد.از شهردار زحمتکش خواهش میکنم دقت لازم داشته باشند تا سرنوشت مشابه اکالیپتوس دوباره پیش نیاید. سپاس