• تاریخ: 2016-03-01
  • شناسه خبر: 15413
  • 1,661 بازدید

انتخابات و مردم آق قلا

ارکین نیوز-عبدالحمید کردبچه:انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با تمامی کش و قوس های آن به پایان رسید و با اعلام نتایج قطعی آراء در حوزه گرگان و آق قلا از استان گلستان چهار نفر آقایان: ۱- عبدالغفورامان زاده۲- تربتی نژ ...

ارکین نیوز-عبدالحمید کردبچه:انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با تمامی کش و قوس های آن به پایان رسید و با اعلام نتایج قطعی آراء در حوزه گرگان و آق قلا از استان گلستان چهار نفر آقایان: ۱- عبدالغفورامان زاده۲- تربتی نژاد ۳- نبی هزارجریبی ۴- حجه الاسلام طاهری به دلیل عدم کسب حد نصاب لازم به مرحله دوم راه یافتند، یک ترکمن و سه غیر ترکمن

از نظر گرایش سیاسی یک ترکمن مستقل متمایل به اصول گرا، دو نفر اصلاح طلب و یک نفر اصول گرا، این ترکیب و همچنین آراء سایر نامزدهای شرکت کننده به وضوح نشان دهنده گرایش سیاسی و وزن اجتماعی مردم منطقه می باشد، یک ترکمن که با بدست آوردن آراء اکثریت قوم ترکمن ساکن در حوزه رای گیری نشان داد که اگرچه در دوره های قبلی گرایش سیاسی غالب در بین مردم ترکمن متمایل به جناح اصلاح طلبان بود ولی با این رای، غلبه تفکر قوم گرایی بر بینش سیاسی را به اثبات رساند و همچنین اثبات این نکته که تعداد آراء فعال و موثر ترکمن ها تقریبا در همین حد و حدود است.

در این دوره به دلیل حضور کثیر نامزدها و باقی ماندن فقط دو نامزد ترکمن در عرصه رقابت فرصت بسیار مغتنمی جهت انتخاب و فرستادن یک نماینده ترکمن به بهارستان فراهم آمده بود که متاسفانه به هر دلیلی این امر میسر نشد و فقط یک نامزد ترکمن به مرحله دوم راه یافت، طوری که انتخاب و برآورده شدن آرزوی ترکمن ها تقریبا امری محال به نظر می رسد.

ویژگی بسیار بارز این دوره که باعث بسی غرور و افتخار است مشارکت فعالانه و شبانه روزی جوانان ترکمن در عرصه رقابت نامزدها و ارائه راهکاربه آنان و تلاش بی وقفه این جوانان شاداب و پرنشاط جهت حضور حداکثری مردم منطقه در پای صندوق های رای بود، این تحولی بس بزرگ و هیجان انگیز به شمار می رود، جوانانی که تا دیروز در معرض انواع و اقسام تهمت ها و ….قرار داشته امروز ثابت کردند که در صورت وجود زمینه های مناسب فعالیت اجتماعی و سیاسی آمادگی ارائه توان و انرژی خود در مسائل شهری و اجتماعی و خدمت به مردم را دارند، از طرفی شبکه های اجتماعی نقش موثری در سامان دهی و ارتباط دهی جوانان ایفاء نموده و نشان داد که می توان از این شبکه ها استفاده سازنده و مثبت نمود.

ویژگی دیگر این دوره گرد هم آمدن گروهی از افراد فرهیخته و علاقه مند به امور سیاسی تحت عنوان گروه ما صلاحات توپوری بود، با اینکه در ادامه مسیر دچار فرازونشیب و ناملایماتی شدند ولی صرف اقدام به تشکیل این گروه و قدم گذاشتن در عرصه خدمتگزاری به مردم بدون هیچگونه چشم داشتی قابل تحسین است.

واقعیت این است که ترکمن ها بطور عام و مردم آق قلا بطور خاص به دلیل نبود هیچگونه تشکلی که در مواقع خاصی مانند انتخابات راهنما و راهگشای آنان در انتخاب اصلح باشد در مضیقه هستند، این گروه که مشابه آن در سایر مناطق ترکمن نشین نیز تشکیل شده می تواند نطفه ایجاد یک تشکیلات فراگیر ترکمن جهت دفاع از هویت و منافع قوم ترکمن تحت حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی را فراهم سازد.

فارغ از ویژگی های این دوره از انتخابات، با راهیابی یک نامزد ترکمن به مرحله دوم رویکرد مردم ترکمن آق قلا در رقابت با سه نامزد قدر و موقعیت برتر آنان از لحاظ جمعیتی چه می تواند باشد، چند سناریوی محتمل به شرح ذیل می تواند راهگشا باشد:
۱- حمایت ار آقای امان زاده به صورت نامزدی مستقل
۲- حمایت از آقای امان زاده در ائتلاف با حجه الاسلام طاهری
۳- حمایت از آقای امان زاده در ائتلاف با هر یک از نامزد های اصلاح طلب

گزینه سوم به دلیل گرایش سیاسی طرفین با احتمال صد در صد منتفی است، انتخاب گزینه اول که احتمالا مورد تمایل اکثریت ترکمن ها می تواند باشد شانس پیروزی را به حداقل خواهد رساند چرا که از هم اکنون ائتلاف دو نامزد اصلاح طلب امری قطعی و محتمل بوده و با این ائتلاف احتمال رای آوری جناح اصلاحات در حد هفتاد یا هشتاد هزار رای دور از انتظار نیست، مگر اینکه آقای نبی هزار جریبی به دلیل عدم انتخاب وی در فهرست مرحله اول شورای راهبردی اصلاح طلبان از این امر سرباز زند و مستقلا همانند مرحله اول در مرحله دوم شرکت نماید که مطلوب ما ترکمن ها خواهد بود و شانس پیروزی آقای امان زاده افزایش خواهد یافت.

از طرفی به دلیل وجود بسیار زیاد آراء تکی آقای امان زاده در مرحله اول، در بین ترکمن ها شکاف ایجاد شده و هواداران مهندس رادمهر وی را به عدم صداقت و تکروی و خود خواهی متهم می کنند که امر پسندیده ای نیست، به هر حال این نیز رفتاری انتخاباتی برای غلبه بر حریف است و امری مذموم در عرصه سیاست به شمار نمی رود، کافی است رفتار آقای هاشمی رفسنجانی را در ارائه فهرست مجلس خبرگان رصد کنیم تا متوجه شویم در عرصه سیاست می توان تاکتیک های مناسبی جهت غلبه بر حریف و افزایش احتمال پیروزی خود به کار بندیم.

انتخاب گزینه دوم و ائتلاف با حجه الاسلام طاهری شانس پیروزی آقای امان زاده را بسیار افزایش خواهد داد ولی احتمال آن وجود دارد که با عنایت به گرایش حجه الاسلام طاهری به جناح راست، آن دسته از ترکمن هایی که گرایش شدید اصلاح طلبی داشته ولی در انتخاب بین اصلاح طلبی و قومیت، قوم گرایی را ترجیح داده و تمایل رای دادن به آقای امان زاده دارند را سرخورده و آراء امان زاده دچار ریزش خواهد شد از سوی دیگر احتمال رای دهی هواداران حجه الاسلام طاهری در گرگان به آقای امان زاده حتی در صورت ائتلاف با وی محتمل به نظر نمی رسد.

اتخاذ راهکار مناسب در مرحله دوم و ارائه پیشنهاد در این خصوص مستلزم نشست مشترک بین دوستان فرهیخته و دلسوز به سرنوشت مردم ترکمن منطقه با هم و همچنین کلیه نامزد های ترکمن مرحله اول است تا بدور از هر گونه جار و جنجال به رویکرد مناسبی دست یافت.

  • امین - 2016-03-02 در 1:13 ق.ظ

    تحلیل جالبی بود . با تشکر از آقای عبدالحمید کردبچه عزیز.

  • نعیم - 2016-03-02 در 8:04 ق.ظ

    به نظر می رسد با توجه به شرایط بوجود آمده گزینه دوم یعنی ائتلاف با طاهری بهترین گزینه باشد. چونکه تربتی نژاد و هزار جریبی ائتلاف خود را انجام داده اند. و نیاز به امانزاده ندارند. مردم آق قلا مخصوصا گروه اصلاح طلبان توجه داشته باشند که در ادوار گذشته نمایندگانی از اصولگرا و اصلاح طلب به مجلس راه یافته اند و هیچ سودی برای شهر ما نداشته اند و مطمئنا در آینده هم همینطور خواهد بود پس بهتر است در صورت ائتلاف با طاهری، این گروه از اصلاح طلبان کناره گیری نکنندو پای صندوقها بیایند و اگر هم از طاهری دلسرد باشند آمانزاده را تنها نگذارند. دیگر چه می شود کرد ، چونکه یک تقسیم بندی ناعادلانه جمعیتی در حوزه گرگان و آق قلا وجود دارد که شرایط را اینطور رقم می زند.. و در سیاست جهت رسیدن به هدف باید از هر فرصتی استفاده کرد وگرنه از گردونه خارج خواهی شد. به امید پبروزی آمانزاده

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست