• تاریخ: 2015-01-01
  • شناسه خبر: 436
  • 735 بازدید

استاندار گلستان: آشوراده قطب گردشگری می شود

ارکین نیوز-استاندار گلستان با تاکید بر اجرای طرحهای سفر رییس جمهور به این خطه شمالی آن را آبروی استان عنوان و تصریح کرد: تبدیل جزیره آشوراده به قطب گردشگری و استفاده از ظرفیت کریدوری خط آهن بین المللی ایران- ترکمنستان- ق ...

ارکین نیوز-استاندار گلستان با تاکید بر اجرای طرحهای سفر رییس جمهور به این خطه شمالی آن را آبروی استان عنوان و تصریح کرد: تبدیل جزیره آشوراده به قطب گردشگری و استفاده از ظرفیت کریدوری خط آهن بین المللی ایران- ترکمنستان- قزاقستان در جهت توسعه همه جانبه استان، آرزوی دیرینه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر ‘حسن صادقلو’ روز پنجشنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه گلستان اظهار کرد: طرحهایی همچون کریدور ریلی و گردشگری آشوراده در افزایش ارزش افزوده و توسعه استان تاثیرگذاری مستقیم و عمیق دارد.

وی با یادآوری سفر اخیر کاروان تدبیر و امید به گلستان، مصوبات سفر رییس جمهوری را ‘ناموس’ استان عنوان و اضافه کرد: همه مدیران اجرایی باید با جدیت و حساسیت بالا تمام مصوبات بویژه موارد مهم همچون منطقه آزاد تجاری، راه آهن گرگان – مشهد، پروژه گردشگری آشوراده و تخصیص اعتبارات امسال و سال ۹۴ را پیگیری نمایند.

وی در ادامه لزوم استفاده بهینه از ظرفیت های کریدوری خط آهن بین المللی ایران – ترکمنستان – قزاقستان و بنادر را مورد اشاره قرار داد و گفت: بزودی مطالعات استفاده از بنادر ‘خواجه نفس و گمیشان’ نیز آغاز خواهد شد.

وی بدون اشاره به جزئیات موضوع بنادر خواجه نفس و گمیشان، ابراز داشت: دولت تدبیر و امید در مجموع ۱۲۱ پروژه با مجموع اعتباری ۵۸۲ میلیارد تومان را برای گلستان تصویب کرد که ۳۵۷ میلیارد تومان آن در سال جاری و ۲۲۵ میلیارد تومان آن در سال آینده تخصیص می یابد.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: مصوبات دولت و نیز سخنان رییس جمهور به عنوان بالاترین سند بالادستی قابل دفاع و اجرایی کردن است و مدیران موظفند با جدیت تخصیص اعتبارات را پیگیری کنند.

صادقلو همچنین از ارائه لایحه منطقه آزاد تجاری، صنعتی و معدنی گلستان به مناطق آزاد کشور خبر داد و گفت: ایجاد منطقه آزاد در گلستان دارای یک عقبه کارشناسی قوی است و مورد موافقت شخص رییس جمهور که اصولا بدون استدلال و توجیه اقتصادی با ایجاد مناطق آزاد موافقت نمی کند، قرار گرفت.

وی با تأکید بر ضرورت همدلی و تعامل همه دستگاه های مرتبط و نیز نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در پیگیری و تصویب این منطقه تجاری افزود: با ایجاد این منطقه آزاد، توسعه گلستان شتاب بیشتری خواهد گرفت.

استاندار گلستان همچنین بر توجه و رعایت اصل صداقت در خدمت به مردم از سوی مدیران اجرایی استان تأکید کرد و گفت: مدیران در کنار بیان دردها، درمان ها را نیز مطرح و پیگیری کنند ضمن این که شرایط اقتصادی کشور را نیز لحاظ می نمایند.

صادقلو از آغاز ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی استان خبر داد و اضافه کرد: این کار از مدیریت های استانداری آغاز شده و طی روزهای آینده در دیگر دستگاه ها نیز انجام خواهد شد.

در این جلسه همچنین معاونت برنامه ریزی، توسعه و اشتغال استانداری گزارشی از اقدامات قبل و بعد از سفر رییس جمهوری به استان و کلیات بودجه ۹۴ کشور و سهم پیش بینی شده گلستان در این بودجه ارائه کرد.

‘علی مرگدری’ بر لزوم تلاش مضاعف مدیران استان در پیگیری مصوبات سفر، اعتبارات و نیز اجرایی کردن سیاست های کلی نظام و رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: از مجموع ۲۵۵ میلیارد تومان درآمدهای پیش بینی شده برای گلستان در سال ۹۳ تا پایان آذر ماه مبلغ ۱۹۵ میلیارد تومان آن محقق شد.

وی با بیان این که برای بودجه سال ۹۴ نیز مبلغ ۳۴۳ میلیارد تومان درآمد برای گلستان پیش بینی شده است که ۳۵ درصد رشد دارد، افزود: در بحث اعتبارات تملک دارایی ها سهم استان در سال جاری ۱۳۴ میلیارد تومان بود که با چهار درصد کاهش این رقم در بودجه ۹۴ به ۱۲۹ میلیارد تومان کاهش یافته است.

مرگدری اضافه کرد: سهم اعتبارات هزینه ای استان گلستان در بودجه ۹۳ مبلغ ۱۴۱ میلیارد تومان بوده که این رقم در بودجه ۹۴ به ۱۷۶ میلیارد تومان افزایش یافت ضمن این که سهم گلستان از اعتبارات ماده ۱۸۰ نیز از ۱۲۸ میلیارد تومان در سال ۹۳ به ۱۹۱ میلیارد تومان در سال ۹۴ افزایش یافته است.

وی با بیان این که ارقام فوق تنها پیش بینی های صورت گرفته در بودجه ۹۴ است، اضافه کرد: در بحث مصوبات سفر و اعتبارات آن نیز ۳۲ مورد مغایرت وجود داشت که این مغایرت ها به نهاد ریاست جمهوری گزارش شد.

همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان در حاشیه این جلسه به خبرنگار ایرنا در باره طرح گردشگری آشوراده اظهار کرد: با استناد به آیین نامه تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و نیز ماده ۷ آیین نامه طبیعت گردی مصوبه پنجم مرداد ۸۴ هیات وزیران، اجرای طرح ها و بهره برداری از عرصه و اعیان منابع ملی در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست منوط به انجام ارزیابی زیست محیطی (موضوع ماده ۱۹۲ قانون برنامه پنجم توسعه) می باشد.

اسماعیل مهاجر اضافه کرد: فعالیت های فرهنگی سازگار با محیط زیست مانند تئاتر، موسیقی و یا ساخت و سازها در قالب ایجاد بازارچه های سنتی و محلی نیز باید طبق قوانین و مقررات زیست محیطی انجام شود.

وی با بیان این که ما نه تنها مخالف اجرای طرح های گردشگری نیستیم و بلکه برای مطالعات زیست محیطی این طرح ها هزینه هم می پردازیم تصریح کرد: موضع ما این است که از توانمندی ها و ظرفیت ها برای توسعه مناطق استفاده شود در شرایطی که کمترین آسیب و یا آسیب زیست محیطی وارد نشود.

فرماندار شهرستان بندر ترکمن نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با یادآوری سخنان رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: طرح گردشگری آشوراده در قالب آیین نامه طبیعت گردی بوده که بر اساس موازین و استانداردهای محیط زیست در زون گسترده آشوراده اجرا می شود.

‘مرجان نازقلچی’ افزود: برای اجرای تمامی مراحل این طرح، محیط زیست نظارت دارد و شاید علاقه مندان به محیط زیست که سخنانی در رد این طرح بیان کرده اند، زون گسترده آشوراده را با زون حیات وحش میانکاله اشتباه گرفته باشند در حالی که این دو زون با هم متفاوت است.

وی افزود: در طرح گردشگری آشوراده تنها از ۱۰ درصد محیط آن برای طبیعت گردی استفاده می شود و قرار نیست در آن تأسیسات گردشگری در حد هتل یا برج ساخته شود.

به گفته وی در این طرح، مکان هایی مانند باغ پرندگان، موزه ماهی، جاده سلامت برای پیاده روی و یا دوچرخه سواری، طرح سالم سازی دریا، کمپینگ موقت با سازه های موقت، سفره خانه سنتی، ورزش های آبی و نظایر آن در نظر گرفته شده که بیشتر جنبه طبیعت گردی دارد.

وی تأکید کرد: قرار نیست دراین طرح زمینی واگذار شود و دادن مجوزهای بهره برداری به بخش خصوصی همگی با نظارت سازمان های ذیربط بوده و در تمامی مراحل آن نیز سازمان حفاظت محیط زیست نظارت کامل دارد.

به گفته وی برای تدوین این طرح کار کارشناسی انجام شده و به هیچ وجه خلاف مقررات زیست محیطی اقدامی صورت نخواهد گرفت.

گفتنی است برخی رسانه ها به نقل از مسوولان سازمان بازرسی کل کشور از توقف واگذاری اراضی جزیره آشوراده با پیگیری و تذکر کتبی به سازمان محیط زیست خبر دادند.

آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای خزر است که در سده های گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروه های انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتاده است.

آشوراده در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد، در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه عضویت آن در پناهگاه حیات وحش است که در تمامی ایام سال میزبان انواع پرندگان است.

این جزیره سال ها پیش بیش از یک هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما در سال ۱۳۷۲ به علت بالا آمدن سطح آب دریای خزر و رخ دادن سیل، مردم جزیره آن جا را ترک کردند و اکنون تنها کارمندان شیلات در آن ساکن هستند.

طی تفاهم نامه ای بین دو سازمان حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار است ۱۰ درصد آن به منطقه گردشگری و توریستی تبدیل شود.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست