• تاریخ: 2015-10-21
  • شناسه خبر: 9603
  • 1,310 بازدید

آرایش جریانات سیاسی و قومیتی در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا

ارکین نیوز – هرچه به ۷ اسفند ۹۴ یعنی موعد برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیکتر می شویم آرایش جریانات سیاسی و قومیتی در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا از تصویر عینی تری برخوردار می گردد. آرایش جریانات ...

ارکین نیوز – هرچه به ۷ اسفند ۹۴ یعنی موعد برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیکتر می شویم آرایش جریانات سیاسی و قومیتی در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا از تصویر عینی تری برخوردار می گردد.
آرایش جریانات سیاسی و قومیتی در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا درانتخابات پیش رو در قالب ۴ گروه قابل ارزیابی می باشند که لزوما به شکل فهرست انتخاباتی تلقی نمی گردد و صرفا نمایانگر شکافهای سیاسی و قومی در فضای رقابتی و همچنین شکافهای درون گروهی را به نمایش می گذارد. ترکیب این گروه ها به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می باشد:
جریان سیاسی اصلاح طلب :
اصلاح طلبان یا جناح چپ در حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا کرسی نمایندگی مجلس اول ( دکتر محمد محمدی )، مجلس پنجم ( شهید دکتر قندهاری )، مجلس ششم ( شهید دکتر قندهاری و شهید مهندس غلامعلی هزارجریبی)، میان دوره ای ششم ( سیدسبحان حسینی) و مجلس هفتم ( سیدسبحان حسینی ) را فتح نمودند و برای فتح مجلس دهم با توجه به تعدد گزینه ها از اجماع قابل توجهی برخوردار هستند.
اگرچه از حیث تشکل های سیاسی، جریان اصلاح طلب گرگان از تنوع و تکثر برخوردار هستند اما تصمیم نهایی پیرامون فهرست نهایی طبق توافق فعالین اصلاح طلب گرگان بر اساس الگوی اتحاد از جنس انتخابات خرداد ۹۲ ، با شورای راهبردی اصلاح طلبان گلستان خواهد بود. مولفه هایی نظیر اقبال عمومی به نامزدها، برنامه های نامزدها و قطعا تایید صلاحیت نامزدهای اصلاح طلب توسط شورای نگهبان فهرست نهایی شورای راهبردی اصلاح طلبان گرگان را شکل خواهد داد.
در حال حاضر اشخاصی نظیر سیدسبحان حسینی، دکتر سیدعبدالله میر اکبری، مهندس نبی الله هزارجریبی، مهندس عبدالرضا چراغعلی، حجت الاسلام اسماعیل اسلامی و محمد تقی احسن نامزدهای احتمالی جریان اصلاح طلب حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا را تشکیل می دهند.
جریان سیاسی اصولگرا:
اصولگرایان یا جناح راست گرگان کرسی های مجالس دوم، سوم، چهارم ( حجت الاسلام علوی)، هفتم ( عباسی )، هشتم ( دکتر طاهری ) و نهم ( دکتر طاهری و امامی ) را فتح نموده اند و برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از آنکه در حوزه انتخابیه به دنبال اجماع باشند در پی کسب حمایت فهرست های انتخاباتی نظیر جبهه پایداری و یا دیگر تشکل های اصولگرای پایتخت هستند.
نشانه هایی از اجماع جریان اصولگرای گرگان پیرامون ارائه فهرست مشترک دیده نمی شود و بر همین اساس است که اشخاصی نظیر دکتر سیدعلی طاهری، عیسی امامی، سیدهادی حیسنی، قاسم حاجی محمدی و صاحب حجتی به صورت فرادا و بدون هماهنگی با تشکلی واحد از جریان اصولگرای گرگان اقدام به فعالیت های انتخاباتی می نمایند.
جبهه پایداری، فراکسیون رهروان ولایت مجلس، جبهه یکتا، احمدی نژادی ها و احتمالا اجماع و ائتلاف میانه روهای اصلاح طلب و اصولگرای هوادار دولت تدبیر و امید نقش بسزایی را در ترکیب فهرست های نهایی جریان اصولگرای گرگان را بر عهده خواهند داشت که بی گمان هدایت آن از تهران صورت خواهد گرفت و آنچه مشخص است اصولگرایان گرگان با یک لیست نخواهند آمد.
ترکمن ها:
اگرچه ترکمن ها تاکنون از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا نتوانسته اند کرسی مجلس را فتح نمایند اما رقبای جدی و قدرتمندی در انتخابات مجالس چهارم، هفتم، هشتم و نهم را معرفی کرده اند کما اینکه در مجلس هفتم و هشتم موفق شدند تا مرحله دوم نیز حضور داشته باشند.
اینبار ترکمن ها جدی تر از گذشته و با تعدد نامزدهای انتخاباتی وارد عرصه رقابت های دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا شده اند، نامزدهایی نظیر فرهاد توماج، دکتر نجم الدین غنی چوگان، غفور امان زاده، دکتر عبدالناصر ایزدی، دکتر سیدمحمد توسلی، عبدالغفار رادمهر و دکتر منصور گرکز، نخبگان ترکمن حاضر در رقابت های پیش از موعد حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا را تشکیل می دهند که هر کدام از آنان علاوه بر تحصیلات عالیه با اقبال شهروندان ترکمن حوزه انتخابیه مواجه شده اند اما این برای قرار گرفتن در لیست نهایی ترکمن ها کافی نیست بر همین اساس است که (( یاش اولی )) یا گروه ریش سفیدان بر اساس نظر نخبگان ترکمن و اقبال عمومی به نامزدها، نامزدهای مورد اجماع را معرفی خواهند کرد.
سیستانی ها:
سیستانی های حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا از ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت جدی وارد عرصه رقابت های انتخاباتی شدند و موفق شدند در انتخابات میان دوره ای ششم و مجلس هشتم ( دکتر ناصری ) صاحب کرسی شوند. و همینطور در انتخابات مجلس ششم ( مهندس سالاری)، هفتم و نهم ( دکتر ناصری ) وارد مرحله دوم رقابت ها شوند.
در انتخابات مجلس نهم سیستانی ها با دو نامزد جدی وارد عرصه شدند قدسیه آب شناس که در مجلس هشتم به احترام شهروندان حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا و به منظور ایجاد فضای رقابتی در بین دیگر نامزدها از انتخابات انصراف داده بود ،انتظار داشت که دکتر ناصری نیز همین رویکرد را در انتخابات مجلس نهم داشته باشد اگرچه این اتفاق نیافتاد و آب شناس بصورت نامزد سیستانی مستقل وارد عرصه رقابت ها شد کما اینکه برآورد آرای ماخوذه بیانگر آن بود که وی از سوی رای دهندگان غیر سیستانی بیش از سیستانی ها با اقبال مواجه شده است.
اما در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دکتر ناصری،مهندس محمود سالاری، قدسیه آب شناس و عباس نیاوند اسامی مطرحی هستند که قصد نامزدی از حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا را دارند . هرچند هنوز مشخص نیست که آیا نیاوند از گرگان نامزد خواهد شد و یا از حوزه انتخابیه آزادشهر ولی وضعیت سالاری و آب شناس روشن بوده و آنها از گرگان نامزد انتخابات خواهند شد این در حالی است که تاکنون فعالیتی از دکتر ناصری در این حوزه انتخابیه رصد نشده است.
در هر صورت طبق ادوار گذشته فهرست نهایی نامزدهای سیستانی را بزرگان قوم و قبایل و نیز فرهیختگان سیستانی بر اساس اقبال به نامزدها و برنامه های آنها مشخص خواهند کرد.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از اهمیت فزاینده ای برخوردار بوده و انتظار شهروندان آن است که نامزدهای انتخابات و جریانات سیاسی و قومیتی هوادار آنها با زبانی واحد و اگرچه با لهجه ای متمایز بر روی اهداف مشترکی نظیر توسعه همه جانبه و پایدار، احترام متقابل ، تمکین به ساز و کارهای قانونی و فضای رقابتی مسالمت آمیز و با نشاط اتفاق نظر داشته باشند و مرکز استان گلستان را به عنوان الگوی تمام عیار از وحدت در عین کثرت در سطح کشور معرفی نمایند.

منبع: گرگان خبر – حامد صمد لویی

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست