- تاریخ: 2015-01-03
- شناسه خبر: 464 736 بازدید
کشتارگاه های سنتی دام، خطری جدی برای سلامت مردم گلستان
ارکین نیوز- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان کشتار دام به شیوه غیر صنعتی را خطر جدی برای سلامت بیان کرد و گفت: ۹۰ درصد کشتارگاه های دام استان بصورت سنتی و غیرصنعتی خدمات می دهند. ‘علی اصغر طهماسبی̵ ...
ارکین نیوز- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان کشتار دام به شیوه غیر صنعتی را خطر جدی برای سلامت بیان کرد و گفت: ۹۰ درصد کشتارگاه های دام استان بصورت سنتی و غیرصنعتی خدمات می دهند.
‘علی اصغر طهماسبی’ درجلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اظهار کرد: استان دارای ۱۱ کشتارگاه سنتی، یک کشتارگاه نیمه صنعتی و تنها یک واحد کشتارگاه صنعتی در آق قلا است.
رییس کارگروه سلامت و امنیت غذایی گلستان در ادامه به بیان راهکارهای تغییر وضعیت در کشتارگاه های دام استان پرداخت و افزود: بهسازی کشتارگاه های سنتی دام و تجمیع آنها در قالب واحدهای صنعتی از جمله راهکارهایی است که می توان با همت و اراده جمعی مدیران استانی و شهرستانی، این وظیفه خطیر را در راستای تامین سلامت بیشتر جامعه انجام داد.
به گفته وی، همچنین در صدور مجوز احداث کشتارگاه های صنعتی، انتظار می رود مباحث بهداشتی و زیست محیطی لحاظ شود تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوع ساماندهی کشتارگاه های استان از سال ۱۳۸۵ در جلسات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تاکنون بالغ بر ۲۵ مصوبه در این خصوص در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به تصویب رسیده است.
طهماسیی با قدردانی از خدمات دولت تدبیر و امید در قالب اجرای طرح تحول سلامت افزود: از مدیران استانی و فرمانداران انتظار داریم تا مسائل و دغدغه های حوزه بهداشت و سلامت را جدی بگیرند.
گزارش هایی از مشکلات زیست محیطی مربوط به مرغداری ها و واحدهای تولید کود آلی منطقه گمیشان و آق قلا، وضعیت بیماری هاری، چالش های کنترل حیوان گزیدگی و بیماری تب مالت در استان گلستان از دیگر مطالب ارائه شده در این جلسه بود.
به گزارش ایرنا تنها کشتارگاه صنعتی دام گلستان تابستان سال جاری با حضور وزیر جهادکشاورزی در شهرستان آق قلا در شمال استان به بهره برداری رسید.
این کشتارگاه با ۱۵۲ هزار و ۹۶۵ میلیون ریال اعتبار در زمینی به مساحت ۷۰ هزار مترمربع و با هفت هزارو ۱۶۶مترمربع زیربنا احداث و در یک نوبت کاری ۱۴۵نفر در این واحد مشغول به کار هستند.
این واحدصنعتی با سرمایه ثابت ۲۰میلیاردریال و ۵۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال تسهیلات بانکی احداث شده و از همه بخش های دام سبک و سنگین در این واحد استفاده و محصولات مختلفی همچون پودر استخوان، پودر گوشت، انجماد و بسته بندی گوشت گاو و گوسفند تولید می شود.