- تاریخ: 2015-04-02
- شناسه خبر: 2935 762 بازدید
علامت گذاری حریم تالاب گمیشان برای مبارزه با دریاخواری اجرا شد
ارکین نیوز – معاون فنی محیط زیست گلستان گفت: علامت گذاری حریم اکولوژیکی تالاب گمیشان، به طول ۴۰ کیلومتر انجام شد که نتیجه کنترل پدیده دریاخواری و رفع برخی تصرفات اراضی ساحلی بود. به گزارش خبرنگار مهر، امید روشن، صب ...

ارکین نیوز – معاون فنی محیط زیست گلستان گفت: علامت گذاری حریم اکولوژیکی تالاب گمیشان، به طول ۴۰ کیلومتر انجام شد که نتیجه کنترل پدیده دریاخواری و رفع برخی تصرفات اراضی ساحلی بود.
به گزارش خبرنگار مهر، امید روشن، صبح یکشنبه، درگفتگو با خبرگزاری های استان، با اشاره به رویکرد مدیریتی جدید دولت یازدهم در حوزه محیط زیست، گفت: پس از حضور مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست گلستان، معاونت فنی نیز با اهدافی معیین، فعالیت خود را در محیط زیست استان آغاز کرد.
وی به اهداف معاونت فنی اشاره کرد و افزود: حوزه معاون فنی وظایف سازمانی مدیریت کارگروه های استانی را در هر سطح مدیریتی پیگیری و سیاست های سازمان را برای انجام وظایف حوزه بومی کند.
وی اضافه کرد: این معاونت نظارت لازم را از طریق جمع آوری اطلاعات از معاونت نظارت و پایش بر وضعیت محیط زیست و توسعه پایدار استان خواهد داشت.
روشن به تدوین برنامه توسعه محیط زیست استان گلستان و سند توسعه استان اشاره کرد و گفت: نتیجه آن، بیش از ۹ ماه تلاش تمام پرسنل دستگاه بود که منتج به تدوین برنامه شد و برای اجرا در طول سه سال، با مشارکت تمام نیروها و بر مبنای حداقل توان اعتباری و استعداد پرسنل دستگاه برنامه ریزی شد.
وی با بیان این که این سند با هدف انجام حداکثر وظایف سازمانی به کلیه مجموعه ابلاغ شد، خاطرنشان کرد: این برنامه در نوع خود منحصر به فرد است از این نظر که تمامی فعالیت های تدوین شده تا سطح افراد تعیین وظیفه شده و نقش هر یک از افراد و نیروها در انجام مفاد برنامه مشخص و تعیین شده است.
وی اظهار کرد: ابلاغ بعدی معاونت فنی برای ارتقاء وضعیت محیط زیست استان و تدوین برنامه اجرایی ساماندهی پارک ملی گلستان بوده است.
روشن خاطرنشان کرد: این برنامه که مشارکت متخصصان داخل سازمان و بیرون سازمان انجام شد و مورد توجه مدیران استانی نیز قرار گرفت، منجر به تامین اعتبار قابل ملاحضه برای ساماندهی پارک ملی گلستان شد که البته برای ۵ سال اجرا تدوین شده است و پیگیری اجرای آن که مستلزم تامین اعتبار متناسب با آن نیز خواهد بود که در طول سال های آینده هم پیگیری خواهد شد.
مرکز تحقیقات محیط زیست دریایی بندرترکمن آغاز به کار کرد
وی اضافه کرد: در حوزه محیط زیست دریایی و تالاب ها اقدامات قابل ملاحظه ای صورت گرفته که ساماندهی و تجدید فعالیت مرکز تحقیقات محیط زیست دریایی بندرترکمن که در واقع به ساختمانی متروکه تبدیل شده بود، از این دست است.
روشن بیان کرد: تجهیز مرکز به تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، تهیه و تدوین سازوکارهای اجرایی برای مراقبت مستمر از زیستگاه های آبی، برگزاری دوره آموزشی برای مسئول مرکز و کارشناسان مرتبط با محیط زیست دریایی در رابطه با فنون کار و فناوری های مدرن برای پایش تنوع زیستی، انجام هفت مرحله نمونه برداری و آزمایشات شیمیایی و میکروبی از وضعیت شناگاه های استان و توسعه تعاملات با دانشگاه ها از جمله فعالیت های این مرکز در بخش دریایی بود.
وی اظهار کرد: در حوزه محیط زیست دریایی دو اقدام برجسته شامل علامت گذاری (بنچ مارک) حریم اکولوژیکی تالاب گمیشان، به طول ۴۰ کیلومتر که منجر کنترل پدیده دریاخواری و رفع برخی تصرفات اراضی ساحلی شد و پیگیری فعال برای تدوین برنامه مدیریت تالاب های بین المللی آلاگل آجی گل آلماگل با رویکرد مدیریت زیست انجام شد.
وی تصریح کرد: این معاونت ضمن پیگیری برای افزودن نام این فراخوان به فهرست تالابهایی که در سطح کشور و به طور پایلوت موجب طرح مدیریت شده است، با برگزاری چند نشست مشورتی با مشارکت جوامع محلی کارشناسان خبره حوزه محیط زیست و نمایندگان دستگاه های ذی ربط، کار تدوین چنین برنامه ای را تا مرحله جمع بندی و تدوین گزارش نهایی پیش برده است.
روشن بیان کرد: همچنین بررسی استعلام های رسیده به این معاونت برای پرورش انواع ماهیان، مانند ماهیان خاویاری و بررسی گزارشات ارزیابی، مشارکت در کنترل آتش سوزی پارک ملی گلستان، همکاری در برگزاری انواع مناسبت های محیط زیستی در رابطه با تالاب ها و محیط زیست دریایی، ایجاد دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب ها و راهبری فعالیت های مربتط با این حوزه، از دیگر اقدامات معاونت فنی بوده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: این در حالی است که نظارت بر چندین پروژه مطالعاتی نظارت بر تالاب های مانند پروژه تعیین حق آبه اکولوژیکی تالاب های بین المللی آلاگل، آجی گل و آلما گل و همچنین، دکل پرنده نگری و حفاظت مداربسته تالاب آلاگل، از دیگر فعالیت های معاونت فنی در سال ۹۳ بوده است.
فرهنگ - 2015-04-03 در 6:06 ب.ظ
ضمن تشکر از ریاست محترم محیط زیست استان گلستان ؛ لطفا در خصوص حق آبه تالاب ها مدیریت بهتری داشته باشند چون با توجه برداشت مستقیم آب قبل از ورود به تالاب ها علی الخصوص آلا گل جهت پرورش ماهی متاسفانه باتوجه به بارندگی کم و ورود آب بسیار ناچیز تالاب در شرف خشک شدن میباشد ضمنا از فعالیت در خصوص درست کردن راه بین تالاب و اینچه برون نیز تشکر میکنیم . همچنین در خصوص هدایت آبهای سطحی خروجی از تالاب شور سمت دریا که قبلا به صورت آزاد و باعث ایجاد محیط بهتر به پرندگان و باعث ماندگاری و زاد وولد پرندگان بومی و بعضا مهاجر بود که توسط کانالهای موجود این این امر میسر نمیشود استدعا داریم با تخریب کانالها کما فی السابق آبها را بدون کنترل سمت دریا هدایت کنید تا با گستردگی آب و بعضا ماندگاری آن باعث محیط سالم و بکر به پرندگان باشید