• تاریخ: 2015-08-30
  • شناسه خبر: 7596
  • 492 بازدید

ظرفیت گردشگری گمیشان بلااستفاده مانده است

ارکین نیوز- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: گمیشان ظرفیت های بسیار بالایی برای جذب گردشگران دارد ولی هنوز از این ظرفیت ها بهره برداری مطلوب نشده است. ابراهیم کریمی در نشست مشترک با فرماندار و ...

ارکین نیوز- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: گمیشان ظرفیت های بسیار بالایی برای جذب گردشگران دارد ولی هنوز از این ظرفیت ها بهره برداری مطلوب نشده است.

ابراهیم کریمی در نشست مشترک با فرماندار و شهردار گمیشان و بازدید از بافت تاریخی این شهرستان افزود: گمیشان از ظرفیت های تاریخی و طبیعی ارزشمندی برخوردار است و برای بهره مندی از این قابلیت ها باید برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به بافت ارزشمند و تاریخی گمیشان اضافه کرد: گرگان و گمیشان از شهرهای تاریخی استان هستند و در این میان گمیشان کمرنگ تر دیده شده و بنا داریم با کسب اعتبارات بیشتر نسبت به ساماندهی بافت ارزشمند آن اقدام کنیم.

کریمی در ادامه بر همکاری مشارکتی شهرداری در تملک بناهای تاریخی این شهرستان و حفظ بناهای تاریخی تاکید کرد و افزود: شهرداری می تواند در سال یک یا دو بنای ارزشمند تاریخی را تملک کرده و در اختیار میراث قرار دهد و پس از بازسازی این بناها توسط میراث فرهنگی، بناها مجددا در اختیار شهرداری قرار گیرد.
images (9)
وی در باره ایجاد بازارچه صنایع دستی در گمیشان تصریح کرد: با توجه به ساحلی بودن این شهرستان و ضرورت ایجاد بازارچه ساحلی صنایع دستی، شهرداری می تواند با واگذاری زمین در ایجاد این بازارچه یاری رسان باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان خاطرنشان کرد: این اداره کل آمادگی دارد تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در خصوص راه اندازی خانه صنایع دستی شهر گمیشان هزینه کند.

در ادامه این نشست فرماندار گمیشان بر پیگیری نقاط پیشنهادی ایجاد بازارچه صنایع دستی و موزه صید و صیادی اشاره کرد و گفت: احیای انجمن های میراث فرهنگی در این شهرستان صورت گرفته و در خصوص ساماندهی سواحل نیز آمادگی وجود دارد تا به صورت مشارکتی با میراث فرهنگی اقدام شود.

امانگلدی ضمیر ظرفیت خانه های تاریخی گمیشان را برای بهره مندی به عنوان خانه مسافر در راستای جذب گردشگر مطلوب عنوان کرد.

گفتنی است برای مرمت خانه های قدیمی و تاریخی سعیدنژاد، حاجی محمد خوزینی، ارازمحمد خوزینی و سیدنژاد ۱۷۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص داده شده است.
همچنین تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با شهرداری گمیشان به امضاء رسید.

این تفاهم نامه به منظور استفاده از ظرفیت های مشترک اعتباری، برنامه های در دست اجرا و پروژه های اجرایی و با هدف و رویکرد اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی در هزینه ها و تجمیع منابع اعتباری طرفین منعقد شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان در نشست امضاء تفاهم نامه گفت: این اداره کل برای مشارکت و همکاری با شهرداری و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های شهرستان گمیشان آمادگی دارد.
images (10)
کریمی در ادامه واگذاری زمین از سوی شهرداری در تملک اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی برای احداث بازارچه صنایع دستی، تأمین اعتبار برای مرمت آثار و ابنیه های تاریخی به عنوان اقامتگاه و خانه مسافرتی برای مسافران، ساماندهی سواحل برای گردشگری را از جمله موارد همکاری عنوان کرد.

وی افزود: از جمله اهدافی که در این تفاهم نامه مورد توجه می باشد می توان به معرفی و شناسایی بیشتر جاذبه های گردشگری، تاریخی و فرهنگی و شهرهایی که در گذشته کمتر مورد توجه بوده اند و سهم بری مناسبی از محل اعتبارات استانی و ملی برای اجرایی کردن پروژه های گردشگری، تاریخی و فرهنگی نداشته اند، اشاره داشت.

وی همچنین تهیه کتابنامه، بروشور، فیلم و انواع اقلام تبلیغاتی، ثبت آثار طبیعی و تاریخی و فرهنگی و معنوی در شهرها و ارائه خدمات مشترک به مسافران و گردشگران و تهیه بسته های سرمایه گذاری را از دیگر محورهای مورد تفاهم ذکر کرد.

فرماندار گمیشان نیز در این نشست گفت: این تفاهم نامه بسیار حائز اهمیت است به جهت آن که هر کاری که به صورت مشارکت انجام شود وظیفه مندی و تعامل ما را بیشتر و بسیاری از مشکلات را برطرف کرده و کارها را بهتر می توان مدیریت نمود.

ضمیر با اشاره به ظرفیت هایی که در گمیشان وجود دارد ادامه داد: در این تفاهم نامه به احیای انجمن میراث فرهنگی، احداث بازارچه صنایع دستی، مرمت ابنیه های تاریخی و ساماندهی سواحل در شهرستان تاکید شده و برگزاری نمایشگاه موزه باز فرهنگ ترکمن با مشارکت مردم در کنار سواحل ماسه ای و زیبای چارقلی از برنامه هایی است که در حال پیگیری است.

گمیشان بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۰ افزون بر ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد که بیشتر آنان را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.

این شهرستان که در قسمت شمال غربی استان واقع است از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان بندرترکمن، از شرق به شهرستان آق قلا و از غرب به دریای خزر محدود می شود.

این شهرستان تا سال ۸۸ از توابع بندرترکمن بود و با این شهر حدود ۲۰ کیلومتر فاصله دارد، نام محلی این شهر گمیش تپه یا کمیش دپه از واژه ترکمنی کُمیش دَفه گرفته شده و به معنی تپه نقره ای می باشد.

گمیشان بر اساس تقسیمات اداری و کشوری دارای دو بخش (مرکزی، گل دشت)، دو شهر (گمیشان و سیمین شهر)، چهار دهستان و ۳۲ آبادی می باشد، ضمن این که حدود ۵۵ درصد جمعیت آن در مناطق شهری و بقیه در مناطق روستایی زندگی می کنند/ایرنا
images (11)

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست