- تاریخ: 2015-08-25
- شناسه خبر: 7441 1,024 بازدید
شنیده های انتخاباتی ترکمن صحرا و فعالان فضای مجازی تا یاشولی گریها
ارکین نیوز-فعالیت های انتخاباتی هرچند نسبت به دوره گذشته از شدت کمتری برخوردار بوده است با این حال فعالان مستقر درهر حوزه با برگزاری نشستهایی سعی دارند به بهترین راهکار ممکن درباره مساله اجماع دست بیابند.موضوعی که هنوز ب ...
ارکین نیوز-فعالیت های انتخاباتی هرچند نسبت به دوره گذشته از شدت کمتری برخوردار بوده است با این حال فعالان مستقر درهر حوزه با برگزاری نشستهایی سعی دارند به بهترین راهکار ممکن درباره مساله اجماع دست بیابند.موضوعی که هنوز برای آن راه حل مطمئنی پیدا نشده است.
۱- اعمال تغییر و جابجایی گسترده مدیران مدارس در بندرترکمن باعث شده تا برخی فرهنگیان مساله را بی ارتباط با انتخابات آینده ندانند، اما وجیه ا… عسگری رئیس آموزش وپرورش آن شهرستان می گوید تغییرات بر اساس شاخص های تعریف شده و نظرات کارشناسان صورت گرفته و ربطی به مسائل دیگر ندارد.
۲- یکی ازمدیران اصلاح طلب استان درباره نگرانی مردم از ازدیاد داوطلبین و مساله اجماع می گوید:مسلما این دغدغه درمیان مسئولین اصلاح طلب نیز وجود دارد با این حال اولا نظر ما به اجماع رسیدن خود داوطلبین است. ولی اگربه هر دلیلی اجماع شکل نگیرد، آن گاه ما وارد عمل شده و با بررسی شرایط داوطلبین یک تن را معرفی خواهیم نمود، تا طرفداران اصلاحات به وی رای بدهند.
۳- شورای مشورتی اصلاح طلبان استان دربندرترکمن جلسه گذاشت.علی اصغری (قائم مقام اتحادیه انجمنهای اسلامی) رفته بود تا ببیند ازمیان اصلاح طلبان چه کسانی شانش راهیابی به مجلس را دارند.غلام رضا ولی پوردبیرانجمن روزنامه نگاران استان میزبان آن نشست بوده است.وی از نزدیکان نازمحمد ولی پور نماینده سابق مجلس می باشد.
۴- بهمن سخندان توماچ فعال ساکن سیمین شهر راجع به موضوع اجماع می گوید:بدون شک آخرین راهکار برای پیروزی مردم در انتخابات همان مساله اجماع می باشد.بنظر بنده مشارکت بزرگان انتخابات اعم از مسئول ویاشولی به شرط رعایت انصاف وعدالت مناسب ترین راهکار خواهد بود زیرا تاکنون هیچ نشانه ای که مردم را امیدوار به شکل گیری اجماع ازسوی داوطلبین بکند دیده نشده است.
۵- به رغم نگرانی قابل ملموس مردم حوزه های مختلف ازعدم شکل گیری اجماع میان کاندیداها همه داوطلبین درجواب به این سوال که آیا حاضرند بخاطر مردم از انتخابات کناره گیری نمایند پاسخ مثبت داده و گفته اند اگردر کناره گیری آنها خواست و اهداف مردمی مطرح باشد در زمان لازم کناره گیری از انتخابات ممکن خواهد بود.
۶- سرانجام مهران شکیبایی در بندرترکمن نشست انتخاباتی گذاشت.پیشتر شنیده می شد که نشست وی در طول ایام ماه مبارک رمضان خواهد بود.نشست شکیبایی با استقبال مردم مواجه شده، اما گروه های فعالی چون عزیزچوگان و نزدیکانش واعضای گروه فعالان جوان جزو حاضرین نبوده اند.عزیز چوگان می گوید به محل جلسه دعوت شده اما بنابر دلایلی نتوانسته است حضور پیدا کند.از سوی دیگر فعالان جوان هم گفته اند شکیبایی هیچ تماسی با آنها نداشته است.
۷- یک فعال سیاسی به تحلیل جلسه انتخاباتی مهران شکیبایی پرداخته و می گوید:شکیبایی از وزنه های فکری کاملا تمام عیار بهره می برد و کسانی را با خود به همراه دارد که می توانند با آگاهی ازمسائل و انجام محاسبات کارشناسی بطوردقیق بگویند که وی تحت چه شرایطی می تواند به صندلی مجلس برسد.با همه این اوصاف شکیبایی در زمینه ی نیروهای فیزیکی که بتوانند تحرکات میدانی وی را به پیش ببرند دچار کمبود شده و در صورت عدم رفع این نقیصه لطمه خواهد خورد.
۸- حاجی گلدی کر داوطلب حوزه انتخابیه بندرترکمن خود را متولد سال ۱۳۴۳ معرفی کرده و جزو نیروهای نسل اول انقلاب می داند.وی که تک فرزند خانواده است با ۱۲ سال سابقه مدیریت در دانشگاه علوم پزشکی,۴سال فرماندار بندرترکمن و حدود ۴ سال نیزفرماندار آق قلا بوده است.فرماندارسابق بندرترکمن و آق قلا در نوشته خود تحت عنوان (گلایه های یک فعال سیاسی از اختلاف انگیزی برخی افراد)از دلایلش برای ورود احتمالیش به انتخابات یاد کرده و نوشته که از یکسال قبل خیلی از نیروهای تاثیرگذار شهرستانهای ترکمن,گمیشان و شهر سیمین شهرازهمه طبقات اجتماعی ازعلما گرفته تا دانشگاهیان,رسانه ها و شمار زیادی از وی خواسته اند تا درانتخابات دهم حضورپیدا کند.اینگونه که کر ادعا کرده وپیداست باید ازهمین حالا نامبرده را شانس اول انتخابات حوزه غرب بدانیم وبه سایر داوطلبین توصیه کنیم بیهوده وقت تلف نکرده وبه فکرحضور درسایرحوزه ها باشند.
۹- هفته گذشته رشید نافعی سفری ۲روزه به تهران داشت.بنابرشنیده ها این سفر در راستای رایزنی با فعالان پایتخت نشین صورت گرفته ونتایج قابل قبولی داشته است.نافعی اخیرا درمطلبی تحت عنوان,سلام بر بهارستان مردم,آمادگی خود را برای هرگونه نشست با داوطبین مجلس در راستای رفع دغدغه های عمومی اعلام کرده است.
۱۰- اعضای گروه مجازی اتاق فکرانتخابات دربندرترکمن ۵شنبه شب ۲۹مردادماه به میزبانی علیرضا سلیمانی جلسه گذاشتند.حاضران این نشست ضمن معرفی خود به بیات نظرات شان پرداخته و پیرامون تنظیم اساسنامه گروه و برگزاری نشست های پیوسته مطالبی را مطرح کرده اند.جبار ایری عضو شورای بندرترکمن و استان که تلاش زیادی درهماهنگی میان اعضاء داشت جزو غایبین بود.علت غیبت وی کسالت جسمانی عنوان شده است.
۱۱- هم زمان با جلسه اعضای گروه اتاق فکر انتخابات ,عبدالرضا ساور نیزبا تنی چند از نزدیکانش درفرعی بهشت ۱۳بندرترکمن نشست گذاشت وبه اتفاق اعضایش به بررسی آخرین تحولات انتخاباتی پرداخت.
۱۲- جشن روزشهر که قرار بود عصر روز ۵شنبه ۲۹ مرداد ماه محوطه فلکه مرکزی کمیش تپه میزبان آن باشد بدلیل عدم حضورمسئولین فرمانداری وقبول هرگونه مسئولیت رسمی برگزار نشد.در صورت برگزاری این جشن بسترمناسبی را فراهم می کرد تا داوطلبین از فضای بوجود آمده کمال استفاده را ببرند.
۱۳- در حوزه آق قلا نجم الدین غنی چوگان دومین بار است وارد انتخابات می شود وی در این رابطه گفته درصورت نیازجامعه و درخواست مردم خواهد آمد.نجم الدین غنی چوگان عضو دوره اول شورای شهر آق قلا در سال ۱۳۵۵از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده و جزو قدیمی ترین و قوی ترین پزشکان آق قلایی می باشد.
۱۴- عبدالغفار رادمهرکارشناس ارشد مالیاتی اداره کل امورمالیاتی استان گلستان,دارای تحصیلات مهندس کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و کارشناس ارشد جامعه شناسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،ازحوزه آق قلا وارد انتخابات می شود.وی دبیری کمیته اقوام ومذاهب استان گلستان را نیز عهده دار می باشد.نامبرده بزودی طی نشستی در زادگاه خویش(محله طعنه آق قلا)حضور رسمی کاندیداتوریش را درانتخابات مجلس اعلام خواهد کرد.
۱۵- شنیده می شود که فرمانداری آق قلا طی روزهای آینده میزبان نشست فعالان انتخاباتی خواهد بود.
۱۶- پس ازتشکیل نشدن جلسه ی روستای چن سولی جمعی از فعالان در روستای دوگونچی به هم اندیشی و تبادل نظرپرداختند.منابع رابط می گویند درنشست از هر حوزه نمایندگانی حضورداشته اند.نشست دوگونچی با هدف تشکیل اتاق فکر برای رسیدن به خواست مردم تعریف شده است.بیشتراعضای نشست مذکور درشبکه های اجتماعی فعال می باشند.
۱۷- درحوزه گرگان محمد احمری کارشناس ارشد رشته مدیریت دومین بار است که داوطلب می شود.احمری سالها مدیر روابط عمومی بانک ملی استان بود و چند بار به عنوان مدیر برتر کشوری معرفی شد.وی که به دلیل شغلش ارتباط خوبی با رسانه ها دارد در سال ۸۹ مسئول بزرگترین پیاده روی خانوادگی استان بود که با استقبال مردم افتخار بزرگترین پیاده روی خانوادگی در جهان را بدست آورد.
۱۸- در حوزه گنبد از رشید خرمالی بعنوان فعال ترین کاندیداهای این دوره یادمی شود.براساس شنیده ها قره خاکپور,ارازدردی گل چشمه,عبدالحکیم گلدی زاده وعبدی آخوند مارامایی جزو نیروهای وی می باشند.خرمالی ارتباط خوبی با فعالان رسانه ای آن حوزه دارد.
۱۹- شنیده ها از بروز اختلاف درمیان یاش اولی ها حکایت می کند.یاش اولی ها در به ائتلاف رساندن کاندیداهای شورای شهرگنبد نقش مهمی را ایفا کردند و تا مدتی از آنها بعنوان الگوی انتخاباتی یاد می شد.گفته شده که کاندیداهای غیر بومی در فهرست حمایتی یاش اولی ها قرار ندارند.
۲۰- به نقل از محمد شریف نیا گفته شده که وی در روستای اوچ قوی از توابع گنبد به دنیا آمده و بنابراین سکونت فعلی وی درتهران نمی تواند دلیلی برغیربومی بودنش باشد.اوچ قوی درهمجواری دیگر روستاهای حوزه گنبد قراردارد.
۲۱- محمد قلی مارامایی نماینده سابق مجلس حضورش را برای انتخابات قطعی نمود.وی که درتهران زندگی می کند رفت و آمدش را به گنبد بیشتر کرده وشایعه کنار رفتنش به نفع یک کاندیدای دیگر را تکذیب کرده است.
ترکمن سسی/طاهر جانی