- تاریخ: 2016-03-05
- شناسه خبر: 15547 507 بازدید
بندر ترکمن، کاندیدای قرنطینه چوب شد/واردات چوب با پوست آزاد
ارکین نیوز – با مذاکرات صورتگرفته بخش خصوصی با سازمان حفظ نباتات واردات چوب با پوست با قطر هشت تا ۱۲ سانتیمتر در صورت رصد کارشناسان حین ضدعفونی و گازپاشی در کشور مبداء مجاز اعلام شد. دبیر انجمن کارفرمایان صنایع چو ...
ارکین نیوز – با مذاکرات صورتگرفته بخش خصوصی با سازمان حفظ نباتات واردات چوب با پوست با قطر هشت تا ۱۲ سانتیمتر در صورت رصد کارشناسان حین ضدعفونی و گازپاشی در کشور مبداء مجاز اعلام شد.
دبیر انجمن کارفرمایان صنایع چوب امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: با مذاکرات صورتگرفته انجمن با سازمان حفظ نباتات، واردات چوب با پوست، با قطر بین هشت تا ۱۲ سانتیمتر مشروط به آنکه کارشناسان مراحل ضدعفونی و گازپاشی ان را در کشور مبداء رصد کنند، آزاد اعلام شده است.
عبدالعظیم آقاجانی افزود: در مصوبه مذکور واردات محمولههای چوب گرد با قطر حداقل هشت تا ۱۲ سانتیمتر با پوست در صورت ارائه گواهی بهداشتی صادره توسط مرجع قرنطینه گیاهی و حفظ نباتات کشور و انجام عملیات ضدعفونی با روش گازدهی در کشور مبداء یا در حین حمل با ارائه گواهی بهداشتی و در مبادی ورودی کشور برای کنترل و بازرسی محمولههای چوب وارداتی مجاز است.
بندر ترکمن، کاندیدای قرنطینه چوب شد
وی خاطرنشان کرد: در جلسهای که با حضور معاون رئیس جمهوری، معصومه ابتکار و نمایندگان سازمانهای حفظ نباتات و جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد، بندر ترکمن با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی بهترین گزینه برای قرنطینه چوبهای وارداتی معرفی شد.
آقاجانی ادامه داد: یکی از مسائلی که باعث ایجاد مشکلات زیادی در بخش تولیدات چوبی شده، واردات چوب است که به دلایل زیادی ازجمله سختگیریهای سازمان حفظ نباتات، شرایط دشواری برای واردات مواد اولیه چوبی به کشور ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: این منطقه که در کرانه جنوب شرقی دریای خزر قرار دارد، جزو دورترین بنادر به منطقه جنگلی محسوب شده که در صورت تأیید سازمان حفظ نباتات برای ایجاد قرنطینه چوبی، پس از اقدام دولت برای تأسیس زیرساختها نظیر اسکلهسازی برای پهلو گرفتن کشتیها و همچنین لایروبی برای ایجاد مساحت جغرافیایی و فضای فیزیکی قرنطینه گیاهی میتواند پایگاه مناسبی برای قرنطینه چوبهای وارداتی محسوب شود.
آقاجانی یادآور شد: موافقتهای اولیه صورت گرفته و مقرر شد جلسه بعدی که با حضور نمایندگانی از وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر و کشتیرانی و همچنین سازمان مدیریت و برنامه صورت گیرد، تجهیز این بندر و آمادهسازی آن بهصورت مصوبه در هیأت وزیران و در قالب لایحه به مجلس ارسال شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش از این، از امضای تفاهمنامههایی بین ایران و مسئولان جنگلداری روسیه خبر داد و گفته بود: توافقهای مناسبی برای تأمین چوب کشور از طریق روسیه صورت گرفته است و هماکنون شرایط خوبی برای تاجران ایرانی در این زمینه وجود دارد و برای قرنطینه چوب نیز توافقاتی در داخل با سازمان حفظ نباتات صورت گرفت.
خداکرم جلالی تأکید کرده بود، پس از جلسات متعددی که با سازمان حفظ نباتات برگزار شده است، مناطقی مانند بنادر اینچهبرون و ترکمن بهعنوان قرنطینههای واردات چوب در نظر گرفته شده تا ضمن ضدعفونی محمولههای وارداتی، گواهی بهداشتی و قرنطینهای لازم برای استفاده آن در صنایع کشور صادر شود./ شبکه خبری کشاورزی ایران