• تاریخ: 2016-04-10
  • شناسه خبر: 16506
  • 1,204 بازدید

بررسی مشکلات و نواقص دهکده سنتی گردشگری نوروزی آق قلا

ارکین نیوز-متأسفانه در سال ۹۵ شاهد بوده‌ایم که دهکده سنتی گردشگری نوروزی آق قلا نه‌تنها رشدی نسبت به سال گذشته نداشته است، بلکه در برخی از موارد تنزل‌هایی نیز داشته است.اسپی دژ در این گزارش به برخی از آن‌ها اشاره می‌کند. ...

ارکین نیوز-متأسفانه در سال ۹۵ شاهد بوده‌ایم که دهکده سنتی گردشگری نوروزی آق قلا نه‌تنها رشدی نسبت به سال گذشته نداشته است، بلکه در برخی از موارد تنزل‌هایی نیز داشته است.اسپی دژ در این گزارش به برخی از آن‌ها اشاره می‌کند.

دهکده سنتی توریستی گردشگری آق‌قلا که در ایام نوروز ۱۳۹۵ برپا گردیده بود، به کار خود پایان داد. این مکان باهدف جذب مسافرین نوروزی و آشنایی آنان بافرهنگ و آداب‌ورسوم قوم ترکمن برپا گردید که جای بسی خوشحالی دارد. چراکه می‌توان با استفاده از پتانسیل مثبت این مکان، شهر آق‌قلا را به مسافریم معرفی کرد.

ولی نقاط ضعف فراوانی در این دهکده مشهود بود که تأثیر منفی و معکوس خواهد گذاشت. در سال گذشته که حضور مسئولین استانی نیز در آن به چشم می‌خورد، حاج آخوند رهبر در حضور طهماسبی، معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار گلستان و هیوه چی ، فرماندار آق‌قلا پیشنهادی برای انتقال این دهکده به فضایی بزرگ‌تر ارائه نمود، که هیوه چی در پاسخ بدان این‌طور پاسخ داد که : یکی از دلایل انتخاب این مکان برای احداث دهکده توریستی سنتی دسترسی آسان‌تر مسافران و مردم شهرستان آق‌قلا به آنجا بوده است و انشاء ا… زمانی که به این دهکده به تکامل و پختگی رسید به فضایی بزرگ‌تر منتقل خواهد شد.

ولی متأسفانه در سال ۹۵ شاهد بوده‌ایم که این دهکده نه‌تنها رشدی نسبت به سال گذشته نداشته است، بلکه در برخی از موارد تنزل‌هایی نیز داشته است.
showimage.aspx
اسپی دژ در این گزارش به برخی از آن‌ها اشاره می‌کند. این موارد به‌هیچ‌عنوان در جهت تخریب نبوده است، بلکه هدف از ارائه این موارد ، رفع نقایص و کسب تجارت برای سال‌های آتی می‌باشد.

۱- یکی از این موارد در دهکده گردشگری امسال، قیمت چند برابری غرفه‌ها نسبت به سال گذشته است که مورد گلایه غرفه داران شده بود.

۲- نبود استاندارد مناسب غرفه‌های بازار است که با بارش کمی باران تمام غرفه‌ها خیس شده و غرفه داران مجبور شدند با هزینه خود نسبت به خرید پلاستیک اقدام کنند

۳- دوتکه شدن دهکده بود که قسمت برنامه‌های فرهنگی در جنوب و قسمت بازار در شمال دهکده بود این مسئله باعث می‌شد که جمعیت تفکیک‌شده و در هر دو قسمت کمبود جمعیت به‌شدت احساس شود
showimage.aspx
۴- فقر برنامه‌های فرهنگی و ورزشی سنتی بود زیرا که در نوروز سال گذشته از کشتی سنتی (گورش) تا مسابقات والیبال دایر بود اما امسال فقط در ساعتی کم از ساعت ۱۵ تا ۱۷ برنامه موسیقی سنتی و طنز اجرا شد این مورد نقض بسیار زیادی در جذب مسافر داشته و یکی از نقاط ضعف اصلی دهکده امسال بوده است.

۵- نکته بعدی که دهکده گردشگری سنتی این است که به‌جای اینکه سنت و فرهنگ منطقه و قوم ترکمن را نشان دهد بیشتر باعث ترویج مشاغل غیر مرتبط بود. وجود غرفه‌هایی نظیر یک سوپرمارکت به‌وفور به چشم می‌خورد. همچنین اکثر غرفه‌های پخت مواد سنتی چیزی جز بورگ و چکدرمه نداشتند. مسافرین در گفتگو با خبرنگار ما می‌پرسیدند ؟ به‌جز بورگ و چکدرمه چیز دیگری ندارید؟

۶- ازآنجایی‌که آق‌قلا در وحدت بین اقوام در استان به‌خوبی می‌درخشد،جای خالی اقوام دیگر شهرستان آق‌قلا همانند سیستانی‌ها بود که در سال گذشته این خلأ به‌خوبی پرشده بود اما امسال حتی یک غرفه نیز به سیستانی‌ها اختصاص نیافته بود.

۷- وضعیت نه‌چندان مناسب سرویس‌های بهداشتی، یکی دیگر از این نقاط ضعف بود. گرچه نسبت به سال گذشته این مورد بهتر شده بود اما بااین‌حال درخور مهمانان نوروزی نبود و جای کار بسیار زیادی دارد.

۸- مورد بعدی این است که علی‌رغم سال گذشته هیچ غرفه‌ای مختص مهمانان نوروزی در نظر گرفته نشده بود و مهمانان فقط با خرید از بازارچه و اگر شانس بیاورند تماشای برنامه فرهنگی از دهکده خارج می‌شدند درحالی‌که مهمانان سال قبل در یک آلاچیق پذیرش‌شده و به‌خوبی با غذاهای سنتی و به‌رایگان پذیرایی می‌شدند و خاطره خوشی از آق‌قلا و دهکده توریستی آن در خاطرشان می‌ماند.

۹- اجازه ورود ماشین‌ها به محوطه دهکده و خارج از پارکینگ از موارد بعدی بود. مردم حتی وسط میدان برنامه‌های فرهنگی نیز با اتومبیل رفت‌وآمد کرده و نظارت مناسبی بر این ماشین‌ها نبود.
showimage.aspx
۱۰- نبود وسایل سرگرمی و سنتی همانند تاب (سالانچق ) ترکمنی بود زیرا که تاب‌بازی یکی از بازی‌های قدیمی ترکمنی است که در همه اعیاد بساط سالانچاق را برپا می‌کردند اما امسال هیچ اثری از این وسایل که نشان‌دهنده فرهنگ ما بود دیده نمی‌شد.

۱۱- نبود برنامه‌های عروسی قومیت‌ها در این دهکده بود ، چیزی که در سال گذشته به‌خوبی برطرف شده بود و چندین زوج از قوم‌های مختلف مراسم سنتی عروسی خود را در دهکده برگزار کردند که برای مهمانان نوروزی بسیار جالب‌توجه بود.

۱۲- نبود مراسم‌هایی و رقص‌های سنتی از قبیل رقص خنجر ترکمنی ، رقص چوب سیستانی و …. نیز یکی از خلأهای این دهکده سنتی گردشگری بود

اسپی دژ امیدوار است با مدیریت و برنامه‌ریزی هرچه بهتر و هماهنگ‌تر شاهد برپایی این دهکده به‌صورت بسیار قوی‌تر در سال‌های بعد باشیم.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست