- تاریخ: 2015-10-19
- شناسه خبر: 9541 817 بازدید
آیا صنعت در «گمیشان» گلستان گم شده است؟
ارکین نیوز – قتصاد این شهر درحالحاضر بر تولید فرش و گلیم، صیادی و صنایع دستی میچرخد. سوالی که مردم گمیشان دارند این است که چرا گمیشان گلستان همانند شهرهای دیگر استان پیشرفت نمیکند؟چرا شغل بیشتر مردم این شهرستان ...
ارکین نیوز – قتصاد این شهر درحالحاضر بر تولید فرش و گلیم، صیادی و صنایع دستی میچرخد. سوالی که مردم گمیشان دارند این است که چرا گمیشان گلستان همانند شهرهای دیگر استان پیشرفت نمیکند؟چرا شغل بیشتر مردم این شهرستان تنها باید صیادی باشد؟چرا نباید شهرک صنعتی در این شهر وجود داشته باشد؟ مردم این شهرستان برای رسیدن به پاسخی مشخص به این سوالها، چشم به دولتمردان تدبیر وامید دوختهاند تا بتوانند اگه ذرهای هم شده از مشکلات این شهر بکاهند و امید را در دل این مردم شکوفا کنند. درحالحاضر بیشتر مردم این شهر به کار صیادی مشغولند و بزرگترین سایت پرورش میگو در شمال کشور در قالب ۴ هزار هکتار نیز در این شهرستان است اما اشتغالزایی چندانی که مردم انتظار آن را داشتهاند تا این سایت میگو، نقطه عطفی برای آنها باشد، محقق نشد. گمیشان یا همان کمیش دپه در اوج شکوفایی جزیره آبسکون، انتهای راه خاکی و آغاز راه آبی جاده ابریشم در قسمت آسیایی بوده است، در این اواخر نیز ناوداران (کشتیهای چوبی بزرگ بادبانی) کمیش دپه با مراوده کالای تجاری با دنیای خارج، ادامهدهندگان راه آبسکونیان بودهاند و مردم آن با شهرهای ساحلی شمال کشور از جمله بندر گز، بندر انزلی و از طرف شرق با شهرهای استرآباد و جرجان و در آنسوی مرز با بنادر حسنقلی، چلکن، حاجی طرخان و باکو مراوده داشته و داد و ستد میکردند. یکی از مشکلاتی که درحالحاضر در این استان یا بهتر بگوییم شهرستان، دامنگیر صنعت شده، مسئله زیرساخت در شهرکهای صنعتی این استان است. براساس قوانین موجود، یکی از وظایف شرکت شهرکهای صنعتی هر استان، تامین زیرساختها برای واحدهای تولیدی است که درحالحاضر این روند با مشکلاتی روبهرو است که برخی از این مشکلات مربوط به قانون ادارهها و سازمانهای آب وفاضلاب، برق و نیرو و گاز است که موظف شدهاند خطوط کابلکشی این زیرساختها را تا دیوار شهرک صنعتی منشعب کنند.
تکمیل زیرساختهای صنعتی استان بهجز گمیشان
در همین حال رحمن محمدزاده، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان از پیشبینی ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل زیرساختهای (آب، برق، گاز، تلفن، راه و تصفیهخانه فاضلاب) تمامی شهرکها و نواحی صنعتی استان تا پایان امسال خبر داد. او به تازگی اظهار کرد: این استان ۱۳ شهرک و ۹ ناحیه صنعتی دارد که با این اعتبارات بهجز زیرساختهای ناحیه صنعتی شهر گمیشان و منطقه ویژه اترک، زیرساختهای سایر شهرکها و نواحی صنعتی گلستان تکمیل خواهد شد.
اهمیت گردشگری در ایجاد اشتغال پایدار
امان گلدی ضمیر، فرماندار شهرستان گمیشان هم بر اهمیت فعالیتهای گردشگری در زمینه ایجاد در آمد واشتغال پایدار تاکید میکند و راه رسیدن به این مهم را همافزایی و تعامل بیشتر بین مسئولان شهرستان و روسای شوراها و دهیاران شهرستان میداند. او بر اهمیت احیای میراث فرهنگی، به عنوان عامل توسعهدهنده فرهنگی، دانش بومی در شیوههای امرار معاش، کشاورزی، صنایع دستی و… تاکید فراوان داشته و میگوید: احیای میراث فرهنگی، عاملی برای توسعه فرهنگی و آگاهی و دانشافزایی نسلهای جدید و همچنین راهکاری تعاملی با سایر اقوام است. ضمیر با بیان اینکه از بین رفتن یک میراث یا یک بنای تاریخی به معنای از بین رفتن تفکر و اندیشه سازنده آن است، خاطرنشان میکند: روسای شوراها و دهیاران به عنوان مدیران محلی در روستاها برای حفظ و احیای میراث خود باید کوشا باشند و روسای شوراها، به عنوان روسای انجمنهای احیای میراث فرهنگی وظیفه بسیار مهمی دارند. مردم گلستان بهویژه گمیشانیها چشم انتظار هستند که در زندگی روزمره خود با حرکتهایی که در آینده در گلستان انجام خواهد شد، شاهد معجزهای در این منطقه باشند تا از این شغلهای کاذب که روزبهروز امید را از مردم گمیشان میگیرد، کاسته و بر موفقیتشان در آینده بیش از پیش بیفزایند.
چالشی از جنس صنایع کوچک
حسینقلی قوانلو، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان با اشاره به مشکلات بخش صنعت استان گلستان میگوید: اشکالی که در واحدهای صنعتی وجود دارد کوچک بودن این واحدها است و به همین علت میزان اشتغالزایی و سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن در مقایسه با دیگر استانها، بسیار کوچک و اندک است. به همین علت استان گلستان رتبه خوبی از نظر سرمایهگذاری صنعتی در سطح کشور ندارد.او تاکید میکند: با اجرای ناموفق مرحله نخست هدفمندی یارانهها، حدود ۳۰ درصد صنایع زمینگیر و متوقف شدند و با وجود قابلیتهای موجود در استان گلستان، راهحل خروج از این وضعیت فعالسازی و احیای واحدهای راکد و متوقف خواهد بود تا سرمایه در گردش این واحدها تامین شده و با تصویب لایحه حمایت از تولید، حمایت خوبی از صنایع شود.قوانلو گفت: با راهاندازی خط آهن اینچهبرون که ظرفیت انتقال آن در فاز نخست ۱۲ میلیون تن است و در فاز بعدی به ۲۴ تا ۲۵ میلیون تن میرسد، ضمن تسهیل حملونقل تجاری میتوان از معادن سرب و روی و مزیت صنعتی و معدنی کشورهای همجوار نیز بهره برد که در رونق صنایع کوچک استان گلستان نیز تاثیرگذار است. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان با اشاره به غنی بودن کشور قزاقستان از نظر مواد معدنی گفت: وسعت ۱/۵ برابری قزاقستان نسبت به ایران، بکر است و با بهرهمندی از ظرفیتهای حملونقل ریلی میتوانیم از مواد معدنی آن در توسعه صنایع استان گلستان استفاده کنیم. وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ۹۰ درصد طرحهای بزرگ فولادی دنیا در نزدیکی دریا هستند و استان گلستان نیز به علت نزدیکی به دریا برای راهاندازی طرحهای صنعتی و معدنی با مشکل تامین آب مواجه نیست، همین عامل سبب شد تا برای ایجاد شهرک متالورژی تلاش گستردهای انجام شود. قوانلو افزود: یکی از مهمترین ظرفیتها، اولویت و مزیت اصلی استان گلستان تجارت خارجی است که این موضوع میتواند عامل رشد و توسعه دیگر بخشها مانند صنعت و معدن شود تا امسال شاهد رشد ۳۰ درصدی صادرات غیرنفتی از گمرکات استان و رشد ۴۳ درصدی صادرات از گمرکات استان و دیگر گمرکات باشیم.
گلستان صحرا